Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Pinterest aandelen

 

Het Pinterest Inc-aandeel had op 23-11-2022 een openingskoers van $24,54, de hoogste koers was $25,24 en de laagste koers was $24,46. De slotkoers was $25,03 en is daarmee met 2,16% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Pinterest cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Pinterest-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Pinterest kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Pinterest aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Pinterest? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Pinterest-koers, de verwachtingen en toekomst van Pinterest en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Pinterest-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Pinterest-aandelen. Als je het Pinterest-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Pinterest Koers - Wat is de waarde van aandelen Pinterest

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Pinterest was. The stock Pinterest can be found of the abbreviation of the exchange is PINS.

Pinterest verwachtingen – De toekomst van Pinterest

Pinterest is een groeiend social platform, maar welke ontwikkelingen spelen er en wat kunnen we dus verwachten in de toekomst?

Toename social commerce markt

Pinterest heeft onlangs “shoppable Pins” toegevoegd aan het platform. Dit maakt het mogelijk voor winkeliers om hun hele catalogus online op Pinterest te zetten. Maar liefst 48% van de Pinterest gebruikers, gebruikt het platform om producten te vinden en te shoppen. Dit is een aanzienlijk hoog percentage vergeleken met de grote concurrenten. Op Facebook gebruikt slechts 14% van de gebruikers het platform om producten op te vinden en te shoppen. Op Instagram is dit nog minder, namelijk 10%.

De markt van shoppen op sociale media ook wel “social commerce” is de laatste jaren flink aan het stijgen. De prognose voor de komende jaren is dat die stijgende lijn zich zal gaan voortzetten. Dit zou betekenen dat Pinterest hier in de toekomst flink van kan profiteren.

Groeiende concurrentie

We hebben hierboven gezien dat wanneer het om social shoppers gaat Pinterest ver voor loopt op de concurrentie. Toch zien concurrenten als Facebook, Instagram en Google de stijgende markt van social commerce ook. Pinterest heeft een meer organische advertentie cyclus dan deze concurrenten, maar de concurrentie ontwikkeld het advertentie platform ook steeds meer. Hier zit dus een gevaar en die druk moet Pinterest wel voelen.

Wat kunnen we verwachten van de Pinterest aandelen?

Pinterest is pas sinds 18 april 2019 beursgenoteerd. Sinds de beursnotering is de koers heen en weer gaan fluctueren tot halverwege 2020, sindsdien is de koers hard omhooggeschoten. Of deze koers zo hoog blijft, of misschien verder gaat stijgen is lastig te voorspellen.

Met de focus op de social commerce markt heeft Pinterest veel potentie op meer groei in de toekomst. De stijgende markt en het hoog percentage aan shoppers op het platform biedt veel kansen. Toch ligt de concurrentie ook op de loer en deze druk is ook een risico voor Pinterest. Als we dan naar de aandelenkoers kijken dan zien we dus dat de stijgende lijn veel kans op groei biedt. Toch is de koers relatief gezien aan de hoge kant. Of dit het juiste moment is om in te stappen is lastig te zeggen. Ik raad aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf te blijven volgen en daarmee op eventuele kansen in te spelen.

Sociaal netwerk

Pinterest is een sociaal netwerk waar mensen ideeën kunnen ontdekken, bewaren en inspiratie kunnen opdoen. Er kan bijvoorbeeld een digitaal prikbord worden gemaakt rond een bepaald thema. Daar kunnen vervolgens bepaalde video’s, afbeeldingen of recepten op vastgepind worden. Ook kunnen andere gebruikers een zogeheten ‘’Repin’’ doen waarmee artikelen van anderen op een eigen pinboard geplaatst kunnen worden. Pinterest is een van de snelst groeiende social-mediasites. Opvallend is daarbij dat ongeveer 80% van de totale gebruikers, vrouw is.

Enkele feiten

Pinterest werd opgericht in 2010, in San Francisco. Daarmee is het bedrijf een jaartje ouder dan Lyft en een tikkie jonger dan Uber. In 2011 werd het platform gerekend tot de beste 50 websites wereldwijd. In 2017 werd Pinterest tijdens de laatste fondsenwervingsronde nog voor 12 miljard dollar gewaardeerd. Vorig jaar bedroeg de totale omzet 700 miljoen dollar. De helft hoger dan 2017.

Pinterest wereldwijd

Pinterest heeft vandaag de dag 1.600 mensen in dienst. En dat in 13 steden verspreid over de wereld. Het Sociaal medium heeft al een maandelijks aantal actieve gebruikers van maar liefst 250 miljoen. Het gaat om een massale groep die de website bezoeken om door de miljarden foto’s te bladeren met de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit loopt uiteen van kookrecepten en meubels tot tattoos. Een van de voordelen is dat de gebruikers een veel groter engagement hebben met hun medium.

Effectief e-commerce en advertentieplatform

Pinterest heeft zich ontpopt tot een effectief e-commerce en advertentieplatform. Vooral op mobiel slaagt Pinterest er steeds beter in om ook adverteerders aan te trekken. Met de niche probeert het een aanval in te zetten op Facebook en Google. Beide beheersen tenslotte circa 55% van de markt. Pinterest bereid voor op een beursgang dit jaar. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van Twitter en Facebook, die eerder al kozen voor een beursnotering.

Initital Public Offering

Er komt een Initital Public Offering (IPO) aan. Deze zal, zoals naar uitziet, in de eerste helft van dit jaar plaatsvinden. Om precies te zijn, staat de beursgang gepland voor april. Daarmee zou het bedrijf aansluiten bij een reeks technologiebedrijven die ook plannen heeft om naar de beurs te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Uber en Lyft. Hoeveel aandelen het techbedrijf naar de beurs brengt, is nog niet duidelijk. Volgens kenners zal het platform bij een IPO ongeveer 1,5 miljard dollar kunnen inzamelen.

Waardering 2017

En precies dat bovenstaande bedrag heeft Pinterest so far opgehaald bij investeerders. En dat tegen een waardering van 12 miljard dollar in 2017. Het geld kwam van partijen zoals Valiant Capital Partners, Andreessen Horowitz, Investment Partners, Wellington Management en Bessemer Venture Partners.

Pinterest beursgang

De handelsbanken Goldman Sachs en JPMorgan Chase zijn door Pinterest ingehuurd voor de beursgang. Halverwege 2018 was er al groot nieuws. Pinterest lonkte naar de beurs. Het bedrijf leek een introductie op de NASDAQ voor te bereiden. Sinds alle berichten in de zomermaanden werd het wat stil rondom het bedrijf. Toch staat er dus wel degelijk wat te gebeuren voor het bedrijf. Uit het bovenstaande kopje blijkt weliswaar dat u als belegger nog even geduld moet hebben. Laten we echter hopen dat het geduld beloond zal worden.

Groeiende technologie wereld

Nu u het bovenstaande hebt gelezen, begrijpt u vast dat het kopen van Pinterest aandelen interessant kan zijn. De verwachtingen zijn erg positief. Het geeft ook de particuliere beleggers kansen om een mooi rendement te behalen. En daarbij biedt Pinterest een mooie mogelijkheid om in te stappen in de groeiende technologie wereld. Er gaat enorm veel geld om in deze sector. Het mag duidelijk zijn dat 2019 in ieder geval een spannend jaar gaat worden. Goed om te weten: naast Pinterest zijn ook Lyft, Uber en Slack bezig met een beursgang.

Beurskoers Pinterest | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Pinterest verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Pinterest aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Pinterest-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Pinterest-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie