Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

PepsiCo aandelen

PepsiCo Inc, beter bekend als PepsiCo, is gevestigd in Verenigde Staten aan 700 Anderson Hill Rd, 10577-1401, te Purchase. Er werken 267.000 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Ramon Laguarta.

 

Het PepsiCo Inc-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van $181,81, de hoogste koers was $183,98 en de laagste koers was $181,26. De slotkoers was $183,78 en is daarmee met 0,88% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

PepsiCo cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de PepsiCo-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

PepsiCo kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het PepsiCo aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in PepsiCo? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de PepsiCo-koers, de verwachtingen en toekomst van PepsiCo en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in PepsiCo-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in PepsiCo-aandelen. Als je het PepsiCo-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

PepsiCo Koers - Wat is de waarde van aandelen PepsiCo

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange PepsiCo was. The stock PepsiCo can be found of the abbreviation of the exchange is PEP.

Beurskoers PepsiCo | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een PepsiCo verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat PepsiCo doen in de toekomst?

PepsiCo is een bedrijf dat zich constant blijft ontwikkelen. Naast het verbeteren van de eigen producten is het ook bezig met het toevoegen van nieuwe productlijnen. Ook denkt de multinational aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is daarom interessant wat PepsiCo in de toekomst te bieden heeft.
  • Duurzaamheidsplan
PepsiCo heeft het duurzaamheidsplan aangescherpt. In verschillende landen gebruikt het bedrijf 100% hernieuwbare elektriciteit. Het doel is om in 2030 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken voor alle directe activiteiten van het bedrijf zelf wereldwijd. In 2040 moet dit ook bereikt zijn voor alle franchiseactiviteiten en activiteiten van derden. PepsiCo Europa gaat hierin het voortouw nemen. In 2022 moet heel Europa 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken.
  • Nieuwe samenwerking
Onlangs heeft PepsiCo een nieuwe samenwerking gesloten met het bedrijf Beyond Meat Inc. Op 26 januari hebben de bedrijven aangekondigd om samen “The PLANeT Partnership” te vormen. Het doel van deze samenwerking is de ontwikkeling, productie en marketing van innovatieve snack- en drankproducten op basis van plantaardige eiwitten. Hierbij zal de samenwerking gebruik maken van de krachten van beide bedrijven. Dit is de toonaangevende technologie van Beyond Meat op het gebied van de ontwikkeling van plantaardige eiwitten en de marketing- en commerciële capaciteiten van PepsiCo.

Pepsico verwachtingen – De toekomst van Pepsico

PepsiCo staat genoteerd aan de NASDAQ-effectenbeurs. De koers van de PepsiCo aandelen heeft het afgelopen jaar pieken en dalen gekend. Over het algemeen zien we dat de koers door de jaren heen flink fluctueert, maar wel een langzaam stijgende lijn kent. Ook hebben factoren zoals het uitbreken van de Corona crisis in maart veel invloed op de koers. Of de koers van het PepsiCo aandeel over een paar jaar is gestegen is lastig te zeggen. PepsiCo blijft zich ontwikkelen en is druk bezig met een duurzame toekomst. PepsiCo heeft in het verleden aangetoond dat het grote overnames kan doen. Wanneer er in de toekomst weer een overname plaatsvindt, kan de aandelenkoers hier sterk op reageren. Ook de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingen, zoals The PLANeT Partnership, kan invloed hebben op de koers van het PepsiCo aandeel. De potentie voor een toekomst groei is er dus zeker, maar of de aandelenkoers in de toekomst ook blijft stijgen is moeilijk te voorspellen. Als u wilt investeren in de aandelen van PepsiCo, dan raad ik aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf goed in de gaten te houden. In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Pepsico verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Pepsi cola

Het bekendste merk van Pepsico is natuurlijk Pepsi Cola. Ook allerlei andere bekende en sterke merken zoals Tropicana, Lays, Gatorade, 7 up, Doritos, Cheetos, Lipton, Brisk, Snack a Jacks, Looza en Sunbreaks horen bij Pepsico. Elk van de in totaal 22 merken is goed voor een geschatte jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar. Met dit soort merken is het niet gek dat de Pepsico producten wereldwijd te verkrijgen zijn.

Fusie Pepsi Cola en Frito Lay

In de jaren 60 werd Pepsico opgericht door de fusie van Pepsi Cola en Frito Lay. De missie van Pepsico is om consumenten over de hele wereld te voorzien van gemaksvoedsel. Want het gaat vooral om betaalbare en smaakvolle snacks en drankjes. Het zijn producten die consumenten graag kopen omdat ze lekker en makkelijk zijn.

Performance with Purpose

Pepsico laat zich leiden door het principe van Performance with Purpose. In het Nederlands vertaald ‘’Prestatie met Doel’’. Er wordt ingezet om te investeren in de werknemers, in het bedrijf en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is. Het doel is om een lange termijn en duurzame groei te bewerkstelligen.

Meer betaalbare, gezonde voeding

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) geeft aan dat ernstig overgewicht (ook wel obesitas) sinds 1980 wereldwijd is toegenomen met maar liefst 100%. Dat is natuurlijk bizar. De keerzijde is dat ondervoeding nog steeds een ernstig probleem is in de wereld. In 2050 zal de wereldbevolking 9,7 miljard mensen tellen. Dit betekent dat de particuliere voedingsindustrie op deze vraag moet kunnen inspelen. Er zal dus meer gezonde voeding moeten komen tegen betaalbare prijzen. Pepsico ziet hier een behoorlijke groeikans in en is al bezig op dit gegeven in te spelen.

Verder bouwen activiteiten

Pepsico blijft verder bouwen aan activiteiten voor dagelijkse voedingsproducten. Hieronder wel te verstaan: volkoren granen, zuivelproducten, eiwitten, groenten en vruchten. Met een percentage van 25% bepalen juist deze producten de omzet van het bedrijf. De kosten aan activiteiten zien we wel terug in de nettowinst van 2017. Deze was in tegenstelling tot het jaar daarvoor een stuk lager. Verderop hierover meer. Inmiddels is de hoeveelheid zout in veel van de producten vermindert, evenals de hoeveelheid toegevoegde suikers en de verzadigde vetten. Het aanbod met gezondere alternatieven al dus verder uitgebreid worden binnen Pepsico.

PepsiCo aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de PepsiCo-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste PepsiCo-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie