Pepsico aandelen

PepsiCo, Inc. is een Amerikaanse multinational. Het bedrijf is producent van levensmiddelen, snacks en dranken. PepsiCo werd in 1965 opgericht door de fusie van de Pepsi-Cola Company en Frito-Lay, Inc. Het hoofdkantoor van PepsiCo is gevestigd in Harrison, New York, Verenigde Staten.

Naast het bekende Pepsi-cola heeft PepsiCo ook andere merken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Lays, Gatorade, Quaker en Doritos. Veel van deze merken zijn in het verleden door PepsiCo overgenomen. Grote overnames waren Tropicana Products in 1998 en de Quaker Oats Company in 2001. Tegenwoordig is PepsiCo op basis van netto-inkomsten het op één na grootste voedings- en drankenbedrijf ter wereld. Het bedrijf moet alleen Nestlé voor zich laten.

Pepsi aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat PepsiCo doen in de toekomst?

PepsiCo is een bedrijf dat zich constant blijft ontwikkelen. Naast het verbeteren van de eigen producten is het ook bezig met het toevoegen van nieuwe productlijnen. Ook denkt de multinational aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is daarom interessant wat PepsiCo in de toekomst te bieden heeft.

  • Duurzaamheidsplan

PepsiCo heeft het duurzaamheidsplan aangescherpt. In verschillende landen gebruikt het bedrijf 100% hernieuwbare elektriciteit. Het doel is om in 2030 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken voor alle directe activiteiten van het bedrijf zelf wereldwijd. In 2040 moet dit ook bereikt zijn voor alle franchiseactiviteiten en activiteiten van derden. PepsiCo Europa gaat hierin het voortouw nemen. In 2022 moet heel Europa 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken.

  • Nieuwe samenwerking

Onlangs heeft PepsiCo een nieuwe samenwerking gesloten met het bedrijf Beyond Meat Inc. Op 26 januari hebben de bedrijven aangekondigd om samen “The PLANeT Partnership” te vormen. Het doel van deze samenwerking is de ontwikkeling, productie en marketing van innovatieve snack- en drankproducten op basis van plantaardige eiwitten. Hierbij zal de samenwerking gebruik maken van de krachten van beide bedrijven. Dit is de toonaangevende technologie van Beyond Meat op het gebied van de ontwikkeling van plantaardige eiwitten en de marketing- en commerciële capaciteiten van PepsiCo.

Pepsico verwachtingen – De toekomst van Pepsico

PepsiCo staat genoteerd aan de NASDAQ-effectenbeurs. De koers van de PepsiCo aandelen heeft het afgelopen jaar pieken en dalen gekend. Over het algemeen zien we dat de koers door de jaren heen flink fluctueert, maar wel een langzaam stijgende lijn kent. Ook hebben factoren zoals het uitbreken van de Corona crisis in maart veel invloed op de koers.

Of de koers van het PepsiCo aandeel over een paar jaar is gestegen is lastig te zeggen. PepsiCo blijft zich ontwikkelen en is druk bezig met een duurzame toekomst. PepsiCo heeft in het verleden aangetoond dat het grote overnames kan doen. Wanneer er in de toekomst weer een overname plaatsvindt, kan de aandelenkoers hier sterk op reageren. Ook de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingen, zoals The PLANeT Partnership, kan invloed hebben op de koers van het PepsiCo aandeel.

De potentie voor een toekomst groei is er dus zeker, maar of de aandelenkoers in de toekomst ook blijft stijgen is moeilijk te voorspellen.

Als u wilt investeren in de aandelen van PepsiCo, dan raad ik aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf goed in de gaten te houden.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Pepsico verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Pepsi cola

Het bekendste merk van Pepsico is natuurlijk Pepsi Cola. Ook allerlei andere bekende en sterke merken zoals Tropicana, Lays, Gatorade, 7 up, Doritos, Cheetos, Lipton, Brisk, Snack a Jacks, Looza en Sunbreaks horen bij Pepsico. Elk van de in totaal 22 merken is goed voor een geschatte jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar. Met dit soort merken is het niet gek dat de Pepsico producten wereldwijd te verkrijgen zijn.

Fusie Pepsi Cola en Frito Lay

In de jaren 60 werd Pepsico opgericht door de fusie van Pepsi Cola en Frito Lay. De missie van Pepsico is om consumenten over de hele wereld te voorzien van gemaksvoedsel. Want het gaat vooral om betaalbare en smaakvolle snacks en drankjes. Het zijn producten die consumenten graag kopen omdat ze lekker en makkelijk zijn.

Performance with Purpose

Pepsico laat zich leiden door het principe van Performance with Purpose. In het Nederlands vertaald ‘’Prestatie met Doel’’. Er wordt ingezet om te investeren in de werknemers, in het bedrijf en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is. Het doel is om een lange termijn en duurzame groei te bewerkstelligen.

Meer betaalbare, gezonde voeding

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) geeft aan dat ernstig overgewicht (ook wel obesitas) sinds 1980 wereldwijd is toegenomen met maar liefst 100%. Dat is natuurlijk bizar. De keerzijde is dat ondervoeding nog steeds een ernstig probleem is in de wereld. In 2050 zal de wereldbevolking 9,7 miljard mensen tellen. Dit betekent dat de particuliere voedingsindustrie op deze vraag moet kunnen inspelen. Er zal dus meer gezonde voeding moeten komen tegen betaalbare prijzen. Pepsico ziet hier een behoorlijke groeikans in en is al bezig op dit gegeven in te spelen.

Verder bouwen activiteiten

Pepsico blijft verder bouwen aan activiteiten voor dagelijkse voedingsproducten. Hieronder wel te verstaan: volkoren granen, zuivelproducten, eiwitten, groenten en vruchten. Met een percentage van 25% bepalen juist deze producten de omzet van het bedrijf. De kosten aan activiteiten zien we wel terug in de nettowinst van 2017. Deze was in tegenstelling tot het jaar daarvoor een stuk lager. Verderop hierover meer.

Inmiddels is de hoeveelheid zout in veel van de producten vermindert, evenals de hoeveelheid toegevoegde suikers en de verzadigde vetten. Het aanbod met gezondere alternatieven al dus verder uitgebreid worden binnen Pepsico.

De cijfers van Pepsico

Kijkend naar de cijfers van Pepsico, is er vorig jaar een flinke sprong gemaakt qua omzet. De vele activiteiten in 2017 zorgden wel voor een lagere winst in tegenstelling tot 2016. De analisten zien in dit jaar een duidelijke groei, zowel in omzet als in de nettowinst. Op dit moment kost een Pepsico aandeel 96,93 dollar. De winst per aandeel wordt dit jaar verwacht op 5,69 dollar. Dat staat gelijk aan een koers/winstverhouding van rond de 19. De stijging in de omzet en nettowinst zal de komende jaren voor een mooie koerst/winstverhouding zorgen.

Pepsico201520162017201820192020
Omzet63 05662 79963 52565 37467 48969 683
Nettowinst5 4526 3294 8578 0898 6119 379
Koers/winst verhouding27,22435,519,117,716
Winst per aandeel ( $ )3,674,363,385,696,136,79
Dividend per aandeel ( $ )2,762,963,173,623,94,22
Dividendrendement2,77%2,83%2,64%3,33%3,59%3,89%

Pepsico aandelen kopen en verkopen?

Pepsico aandelen kopen willen we graag makkelijker maken voor u. We kunnen ons goed voorstellen dat u interesse heeft gekregen in het kopen van Pepsico aandelen, kijkend naar de cijfers. Desalniettemin is Pepsico op dit moment redelijk gewaardeerd en is het zaak om u goed te verdiepen in de nettowinstcijfers en de winst per aandeel in de toekomst.

Groeiaandeel: langer vasthouden

Verschillende analisten zijn positief over de toekomst van Pepsico. Het gaat hier duidelijk om een groeiaandeel, wat inhoudt dat het verstandig is om het aandeel langere tijd vast te houden. U kunt dan de Pepsico aandelen in uw beleggingsportefeuille opnemen. De buy en hold strategie kan in dit geval zeker een slimme zet zijn. Houd er wel rekening mee dat u valutarisico loopt, aangezien de Pepsico aandelen in dollars zijn genoteerd.

Pepsico aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren inPepsico? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Pepsico koers, de verwachtingen en toekomst van Pepsico en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Pepsico aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Pepsico aandelen. Als je Pepsico aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Pepsico – Wat is de waarde van aandelen Pepsico?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Pepsico kost. Het aandeel Pepsico is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is PEP.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Pepsico aandeel te kopen.

Pepsico kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Pepsico aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Pepsico en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Pepsico. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Pepsico kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Pepsico aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.