Nike aandelen

Nike is een Amerikaanse multinational dat onder andere sportschoenen en kleding fabriceert. Het bedrijf is in 1964 opgericht door Bill Bowerman en Phill Knight in Beaverton, Oregon. Het bedrijf was eerst bekend onder de naam Blue Ribbon Sports. In 1972 is de naam van het bedrijf in “Nike” veranderd en sinds 1978 heet het bedrijf officieel Nike, Inc.

Tegenwoordig is Nike een van de grootste leveranciers van sportartikelen wereldwijd. Met vele merken zoals Air Jordan en Nike Air max heeft het bedrijf veel succes behaald. Het logo van Nike “de Swoosh” is een van de meest herkenbare logo’s ter wereld.

 

Nike aandelen kopen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat Nike doen in de toekomst?

Nike is een grote multinational die door de jaren heen blijft groeien. Het is dan ook interessant om te kijken wat het bedrijf in de toekomst gaat doen en wat we van Nike kunnen verwachten de aankomende jaren.

  • Stijgende omzet

Nike heeft in 2015 het doel opgestelt om in 2020 een omzet van 50 miljard dollar te behalen. Dit is later uitgesteld naar het jaar 2022 en daar liggen de cijfers voor op koers. Dit betekent een stijgende omzet de komende jaren. De voorspelling is dat Nike in 2025 een omzet van 60 miljard dollar kan behalen. Dit is naar verwachting 3 jaar na de overschreden doelstelling van 50 miljard dollar.

  • Move to Zero

Move to Zero is het duurzaamheidsprogramma van Nike. De kern van het programma is hoe de klimaatverandering sport zal beïnvloeden. Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen heeft Nike een aantal doelstellingen opgesteld. Zo is het doel voor 2025 om in alle Nike faciliteiten uitsluitend hernieuwbare energie te gebruiken. In 2030 wil Nike de koolstofuitstoot van de toeleveringsketen met 30% verminderd hebben. Dit is in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.

  • Stijging digitale verkopen

De digitale verkopen van eigen en gepartnerde kanalen blijven stijgen. In 2023 is de verwachting dat de digitale verkopen 30% van de totale omzet bevatten. Op de lange termijn zou de digitale markt de meerderheid van de verkopen moeten genereren.

Wat kunnen we verwachten van de Nike aandelen?

Nike is sinds 1980 beursgenoteerd en over het algemeen is de aandelenkoers sindsdien door de jaren heen gestegen. De aandelen van Nike hebben af en toe ook flinke dalingen gehad, zoals bij het uitbreken van de Corona crisis in maart 2020. Toch heeft de koers in de loop van 2020 een ongekende stijging doorgemaakt.

Of de koers deze stijging door zal zetten is de vraag. De cijfers van Nike zien er goed uit en we hebben hierboven gezien dat er een flinke omzet groei wordt verwacht. Ook met duurzaam ondernemen en het oog op de digitale verkopen, laat Nike zien dat het denkt aan de toekomst.

Kortom is het aandeel van Nike een hele interessante investering, zeker voor de toekomst biedt het veel potentie. Toch zit er ook een risico aan. De koers is op dit moment ongekend hoog en wat deze precies in de toekomst gaat doen kan niemand zeggen. Als u wilt investeren in Nike aandelen, dan raad ik aan om het laatste nieuws en de ontwikkelingen omtrent het bedrijf te blijven volgen.

Nike verwachtingen – De toekomst van Nike

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nike verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Nike

Nike Inc. is een Amerikaanse merkketen die zich voornamelijk richt op sportkleding- en schoenen. Nike is één van de bekendste merken ter wereld en dit is ook goed te zien aan de cijfers van de onderneming. De omzet bedroeg in 2015 $30,6 miljard en er werd in hetzelfde jaar een nettowinst van $3,2 miljard geboekt. Momenteel werken er zo’n 63.000 mensen bij Nike. Het grootste gedeelte hiervan werkt in de VS, maar de groei van Nike is zo groot geweest, dat er de laatste jaren meer en meer medewerkers in andere landen aan de slag zijn.

Op 25 januari 1964 werd ‘Blue Ribbon Sports’ opgericht door Phil Knight en zijn coach Bill Bowerman. Blue Ribbon Sports groeide snel. In 1964 werden er 1300 paar Japanse schoenen verkocht. Dit was goed voor een omzet van $8.000. In 1965 werd er al een omzet van $20.000 gerealiseerd. Blue Ribbon Sports groeide hard in de jaren die volgde. Op aandringen van ene Johnson (eerste medewerker van Blue Ribbon Sports) wordt de merknaam in 1971 omgezet naar Nike. In 1978 wordt ook de bedrijfsnaam officieel in Nike veranderd.

In 1980 ging Nike Inc. naar de beurs. Er werden toen 2.377.000 gewone aandelen uitgegeven. Door de beursgang was Nike in staat om veel kapitaal op te halen. Dit kwam de groei ten goede. Er werden in snel tempo winkels geopend en deze waren in veel gevallen erg winstgevend. In de jaren ’90 en ’00 groeide Nike hard. Om de groei nog verder te bevorderen heeft Nike in 2003 de schoenenfabrikant Converse overgenomen. In 2007 werd ook voetbalkledingmerk Umbro overgenomen. Nike doet het erg goed, maar zal alsnog wel zijn best moeten blijven doen. Concurrenten zoals Adidas, Puma en ASICS blijven de laatste jaren ook voldoende marktaandeel behouden.

Slim om Nike aandelen te kopen?

In 2015 wist Nike een omzet van $30,6 miljard te realiseren. Hier werd een nettowinst van $3,3 miljard bij geboekt. Nike beschikt over een eigen vermogen van $12,7 miljard op een totaal vermogen van $21,6 miljard. De solvabiliteit van Nike ligt hiermee op een gezond niveau. Als belegger kan het de moeite waard zijn om Nike aandelen te kopen. Kijkende naar de fundamentele analyse is Nike een koopkandidaat. Op de lange termijn zal Nike het naar alle waarschijnlijkheid nog goed gaan doen. Nike is altijd in staat geweest om miljoenen klanten aan zich te binden en dit zal niet snel veranderen.

Op de korte termijn bestaan er ook talloze kansjes om als belegger winst te boeken met deze aandelen. De beweeglijkheid van Nike is niet heel groot, maar elke beursdag bestaan er wel fluctuaties waar u uw voordeel mee kunt doen. Nike aandelen kopen kan zeker de moeite waard zijn.

Nike aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Nike? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Nike koers, de verwachtingen en toekomst van Nike en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nike aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Nike aandelen. Als je Nike aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Nike – Wat is de waarde van aandelen Nike?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Nike kost. Het aandeel Nike is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is NKE.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Nike aandeel te kopen.

Nike kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Nike aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Nike en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Nike. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Nike kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Nike aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.