Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Nike aandelen

Nike, Inc., beter bekend als Nike, is gevestigd in Verenigde Staten aan 1 SW Bowerman Dr, 97005-6453, te Beaverton. Er werken 75.400 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is John Donahoe.

 

Het Nike, Inc.-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van $128,46, de hoogste koers was $128,99 en de laagste koers was $126,01. De slotkoers was $127,53 en is daarmee met 0,56% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Nike cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Nike-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Nike kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Nike aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Nike? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Nike-koers, de verwachtingen en toekomst van Nike en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Nike-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Nike-aandelen. Als je het Nike-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Nike Koers - Wat is de waarde van aandelen Nike

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Nike was. The stock Nike can be found of the abbreviation of the exchange is NKE.

Wat gaat Nike doen in de toekomst?

Nike is een grote multinational die door de jaren heen blijft groeien. Het is dan ook interessant om te kijken wat het bedrijf in de toekomst gaat doen en wat we van Nike kunnen verwachten de aankomende jaren.
  • Stijgende omzet
Nike heeft in 2015 het doel opgestelt om in 2020 een omzet van 50 miljard dollar te behalen. Dit is later uitgesteld naar het jaar 2022 en daar liggen de cijfers voor op koers. Dit betekent een stijgende omzet de komende jaren. De voorspelling is dat Nike in 2025 een omzet van 60 miljard dollar kan behalen. Dit is naar verwachting 3 jaar na de overschreden doelstelling van 50 miljard dollar.
  • Move to Zero
Move to Zero is het duurzaamheidsprogramma van Nike. De kern van het programma is hoe de klimaatverandering sport zal beïnvloeden. Om maatschappelijk verantwoord te ondernemen heeft Nike een aantal doelstellingen opgesteld. Zo is het doel voor 2025 om in alle Nike faciliteiten uitsluitend hernieuwbare energie te gebruiken. In 2030 wil Nike de koolstofuitstoot van de toeleveringsketen met 30% verminderd hebben. Dit is in lijn met het klimaatakkoord van Parijs.
  • Stijging digitale verkopen
De digitale verkopen van eigen en gepartnerde kanalen blijven stijgen. In 2023 is de verwachting dat de digitale verkopen 30% van de totale omzet bevatten. Op de lange termijn zou de digitale markt de meerderheid van de verkopen moeten genereren.

Wat kunnen we verwachten van de Nike aandelen?

Nike is sinds 1980 beursgenoteerd en over het algemeen is de aandelenkoers sindsdien door de jaren heen gestegen. De aandelen van Nike hebben af en toe ook flinke dalingen gehad, zoals bij het uitbreken van de Corona crisis in maart 2020. Toch heeft de koers in de loop van 2020 een ongekende stijging doorgemaakt. Of de koers deze stijging door zal zetten is de vraag. De cijfers van Nike zien er goed uit en we hebben hierboven gezien dat er een flinke omzet groei wordt verwacht. Ook met duurzaam ondernemen en het oog op de digitale verkopen, laat Nike zien dat het denkt aan de toekomst. Kortom is het aandeel van Nike een hele interessante investering, zeker voor de toekomst biedt het veel potentie. Toch zit er ook een risico aan. De koers is op dit moment ongekend hoog en wat deze precies in de toekomst gaat doen kan niemand zeggen. Als u wilt investeren in Nike aandelen, dan raad ik aan om het laatste nieuws en de ontwikkelingen omtrent het bedrijf te blijven volgen.

Nike verwachtingen – De toekomst van Nike

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Nike verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Beurskoers Nike | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Nike verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Nike aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Nike-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Nike-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie