Netflix aandelen

Netflix is een Amerikaanse streaming service opgericht in 1997 door Marc Randolph en Reed Hastings. Het bedrijf biedt wereldwijd abonnementen aan voor het streamen van films documentaires en series zonder reclame. Naast dat het mogelijk is om films en series te streamen is er ook de mogelijkheid om ze te downloaden. De downloadservice biedt de optie om zonder internetverbinding toch films en series te kijken.

Het Netflix aanbod kan per land of regio verschillen en kan door de tijd heen ook veranderen. Naast films en series van andere producenten maakt Netflix zelf ook films en series genaamd de Netflix Originals. Deze films en series zijn alleen op Netflix te bekijken.

Netflix is tegenwoordig niet meer weg te denken in het gemiddelde huishouden. De streamingdienst die in 2013 in ons kikkerlandje gelanceerd werd, is inmiddels al aardig ingeburgerd. Is er niks op televisie? Geen probleem, dan kijken we gewoon Netflix. In 1997 werd Netflix opgericht in Amerika door Marc Randolph en Reed Hastings. Samen besloten de mannen om een on demand filmverhuur te beginnen. Tegenwoordig is het Amerikaanse bedrijf uitgegroeid tot een mega succes en is het bedrijf gevestigd in Los Gatos, Californië.

Het kopen van Netflix-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Netflix-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Netflix-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Deze CFD-broker maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in wat betreft het nieuws rondom Netflix. Doe ook zeker de technische en fundamentele analyse.

Netflix aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Netflix verwachtingen – De toekomst van Netflix

Netflix is nog steeds de grootste in zijn markt. Zeker door partnerschappen met film- en serieproducenten hebben ze een breed aanbod.

De aandelen van Netflix zijn de laatste jaren over het algemeen gezien flink gestegen en de abonnees nemen alleen maar toe. Toch wordt de concurrentie steeds groter en zijn er de laatste jaren grote concurrenten bijgekomen.

Over het algemeen raden de experts aan om Netflix aandelen te kopen. Toch zijn er ook genoeg die aanraden om dit niet te doen. Het is niet voorspelbaar wat de Netflix aandelen precies gaan doen, wel zien we over een lange periode een stijgende lijn in de aandelenkoers.

Wat gaat Netflix doen in de toekomst?

  • Verwachting abonnees

Begin 2020 heeft Netflix een enorme stijging gezien in het aantal nieuwe klanten. Dit kwam mede dankzij de corona crisis, aangezien mensen veel thuis kwamen te zitten. In de latere kwartalen van 2020 nam het aantal nieuwe abonnees dan ook af.

Hiernaast hebben analisten gezegd dat wanneer potentiele abonnees tijdens deze crisis geen lid worden, zij waarschijnlijk ook na de crisis geen lid zullen worden.

Kortom de grote golf van nieuwe abonnees is naar verwachting al geweest.

  • Nieuwe content

Netflix staat er bekend om dat het constant nieuwe films en series uploadt. Dit jaar heeft de productie van series en films door de Covid-19 crisis compleet stilgelegen. De draad is wel weer opgepakt, maar of de producties de deadline zullen halen dit jaar valt te betwijfelen.

Het is onvoorspelbaar welke invloed het coronavirus verder gaat hebben en dit kan dus ook negatieve invloed hebben op de nieuwe films en series van Netflix.

  • Stijgende concurrentie

Waar Netflix in het begin vrij uniek was krijgt het de laatste jaren concurrentie van grote partijen. Onder andere Amazon, Disney en Apple hebben nu ook hun eigen streamingsdiensten en proberen een stuk van het marktaandeel te veroveren. Ook heeft het per land regionale concurrentie. Denk hierbij aan videoland in Nederland.

Netflix heeft aan het begin van 2020 veel nieuwe abonnees erbij gekregen. Toch lijkt dit een piekmoment te zijn en worden de cijfers van nieuwe abonnees langzaam minder. Netflix wil zoveel mogelijk nieuwe films en series publiceren, want de concurrentie ligt op de loer.

Probleem en oplossing

De oprichting kwam voort uit een probleem, waar Hastings iets aan wilde doen. De heer Hastings huurde een film, alleen leverde hem te laat in bij de bibliotheek. Vervolgens was een boete van 40 dollar het gevolg. Hier moest volgens Hastings een handigere werkwijze voor gevonden worden. Hij besloot samen met zijn compagnon een onlinesysteem te maken. En met succes! Vandaag de dag maken alleen al in Nederland miljoenen mensen gebruik van Netflix. Volgens de cijfers gebruiken zo’n 2 miljoen Nederlanders al Netflix.

Na de oprichting

Een jaar na de oprichting in 1997 was de website in de lucht. Op dat moment waren er al 925 films te huur en waren er 30 medewerkers. In 2002 wist Netflix al een beursnotering te krijgen aan de NASDAQ. Al snel werd Netflix de grootste speler in de VS. De streamingdienst bezit inmiddels al 33% van het totale internetverkeer in de VS. In 2010 ging Netflix internationaal verder, waaronder Canada en de Latijns-Amerikaanse landen. Door de Spaanse en Engelse taal werd het voor Netflix ook eenvoudig om ook Groot-Brittannië, Ierland en Spanje aan het rijtje toe te voegen.

Vleugels uitslaan Europa

Vanaf het jaar 2012 sloeg Netflix zijn vleugels uit in Europa. Er was natuurlijk een grote diversiteit aan talen en dat maakte het wat lastiger. Desalniettemin volgden nieuwe landen zoals Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Scandinavië al snel. In 2013 werd zoals gezegd de Nederlandse markt bestormd. Netflix is hiermee een directe concurrent van bijvoorbeeld de NPO en KPN. Netflix ontwikkelt zich internationaal op een uitstekende manier, iets wat de koers de laatste jaren enorm ten goede is gekomen. In 2016 werden nagenoeg alle landen ter wereld aangesloten op het netwerk. Het aantal medewerkers steeg in 2017 naar een aantal van 5.400. Inmiddels maakt 1 op de 4 huishoudens in Nederland gebruik van de streamingdienst.

Video on demand systeem

Vandaag de dag is Netflix iets wat niet meer ontbreekt in de meeste huishoudens. Mensen die geen Netflix hebben, zullen eerder opvallen. Voor het video on demand systeem wordt er een vast bedrag per maand betaald. Er zijn verschillende prijsniveaus. In Nederland zijn deze vastgesteld op 7.99 euro, 9.99 euro of 11.99 euro per maand. Met een abonnement is het mogelijk om onbeperkt films en series te kijken. Mede door de scherpe tarieven maken zoveel mensen gebruik van Netflix.

Altijd en overal kijken

Met een groot aantal ondersteunende apparaten waar Netflix op te gebruiken is, kunnen er altijd en overal films en series worden gekeken. Dat is natuurlijk ideaal voor thuis, op het werk, maar zeker ook voor onderweg. Zo is de streamingdienst te gebruiken op televisie, de Wii, de Xbox, de Playstation, Android toestellen, Apple toestellen, de tablet en pc. Er is alleen internetverbinding nodig. En tegenwoordig is Wifi op steeds meer locaties beschikbaar.

De cijfers

De cijfers hieronder laten duidelijk zien dat Netflix er goed in slaagd de omzet en nettowinst jaarlijks te verhogen. Zo wist de streamingdienst de omzet in 2016 met ruim 30% te verhogen in tegenstelling tot het jaar ervoor. Netflix scoort ook steeds beter met hun strategie van zelfgeproduceerde films en series. Hier gaat het Amerikaanse bedrijf dit jaar ook nog veel geld in pompen. Het bedrijf biedt ook steeds meer films en series die nergens anders te zien zijn. De streamingsdienst verwacht hier de aankomende tijd ook veel nieuwe abonnees van.

 201520162017201820192020
Omzet6 7808 83111 69316 10520 02224 542
Nettowinst1231875591 2922 0613 131
Koers/winst verhouding40928815413784,755,5
Winst per aandeel ( $ )0,280,431,252,864,637,06

Aandelenkopen.nl ziet niet zo vaak zo’n hoge koers-/winstverhouding als die van Netflix. Dit kan als negatief worden geïnterpreteerd. Het komt erop neer dat de koers in ieder geval vooruit is gelopen op de winsten. Wanneer de winst weer gaat toenemen, zal de koers-/winstverhouding weer dalen naar gezondere niveaus. Op dit moment is het echter wel erg risicovol om Netflix aandelen tegen deze koers-/winstverhouding te kopen.

Verwachtingen aankomend kwartaal

Aankomend kwartaal verwacht Netflix ruim 6 miljoen nieuwe klanten te mogen verwelkomen. Het eerste kwartaal van dit jaar wist het bedrijf er al ruim 7 miljoen abonnees bij te krijgen. Zoals te zien is, zal Netflix zijn resultaten wel blijven behalen in de toekomst. Analisten zien een mooie groei voor het bedrijf en er zullen steeds meer mensen gebruik maken van Netflix.

Groeiaandeel

Uit de cijfers blijkt dat Netflix een echt groeiaandeel is. Het bedrijf weet de omzet jaarlijks te verhogen en een goede winst te draaien. Een strategie die slim kan zijn is de buy en hold strategie. U houdt het Netflix-aandeel dan voor langere tijd vast, zodat het in waarde zal stijgen. Indien u nog niet zo ervaren bent met handelen op de beurs, dan is het verstandig om eerst te oefenen met nep geld. Door het aanmaken van een demo account kan dat met een bedrag van 40.000 euro.

Koers van Netflix

In 2008 stond de koers van Netflix op €4,- per aandeel. Sinds 2008 is de koers hard opgelopen. Er zijn de afgelopen tijd dan ook meerdere aandelensplitsingen geweest om de koers laag te laten lijken en zodat iedereen voor een relatief lage prijs een aandeel kan kopen. Aandelensplitsingen komen de verhandelbaarheid ten goede. Bij Netflix zijn de volumes overigens sowieso altijd wel vrij hoog.

Uit de cijfers blijkt dat Netflix een echt groeiaandeel is. Het bedrijf weet de omzet jaarlijks te verhogen en een goede winst te draaien. Een strategie die slim kan zijn is de buy en hold strategie. U houdt het Netflix-aandeel dan voor langere tijd vast, zodat het in waarde zal stijgen. Indien u nog niet zo ervaren bent met handelen op de beurs, dan is het verstandig om eerst te oefenen met nep geld. Door het aanmaken van een demo account kan dat met een bedrag van 40.000 euro

Analisten verwachten dat de koers van Netflix de komende jaren verder kan gaan oplopen. Netflix is goed aan de weg aan het timmeren en is bezig om in de hele wereld actief te worden. Wat dat betreft is de kans groot dat Netflix in de toekomst nog veel meer aan waarde zal winnen dan het de afgelopen jaren al heeft gedaan. Koop hieronder direct uw eerste Netflix aandelen!

Netflix aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Netflix? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Netflix koers, de verwachtingen en toekomst van Netflix en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Netflix aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Netflix aandelen. Als je Netflix aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Netflix – Wat is de waarde van aandelen Netflix?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Netflix kost. Het aandeel Netflix is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is NFLX.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Netflix aandeel te kopen.

Netflix kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Netflix aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Netflix en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Netflix. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Netflix kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Netflix aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.