Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

NetFlix aandelen

NetFlix Inc, beter bekend als NetFlix, is gevestigd in Verenigde Staten aan 100 Winchester Cir, 95032-1815, te Los Gatos. De CEO van het bedrijf is Reed Hastings.

 

Het NetFlix Inc-aandeel had op 29-11-2022 een openingskoers van $282,50, de hoogste koers was $282,96 en de laagste koers was $275,94. De slotkoers was $280,96 en is daarmee met 0,07% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

NetFlix cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de NetFlix-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

NetFlix kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het NetFlix aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in NetFlix? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de NetFlix-koers, de verwachtingen en toekomst van NetFlix en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in NetFlix-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in NetFlix-aandelen. Als je het NetFlix-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

NetFlix Koers - Wat is de waarde van aandelen NetFlix

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange NetFlix was. The stock NetFlix can be found of the abbreviation of the exchange is NFLX.

Meer over Netflix

Netflix is een Amerikaanse streaming service opgericht in 1997 door Marc Randolph en Reed Hastings. Het bedrijf biedt wereldwijd abonnementen aan voor het streamen van films documentaires en series zonder reclame. Naast dat het mogelijk is om films en series te streamen is er ook de mogelijkheid om ze te downloaden. De downloadservice biedt de optie om zonder internetverbinding toch films en series te kijken.

Het Netflix aanbod kan per land of regio verschillen en kan door de tijd heen ook veranderen. Naast films en series van andere producenten maakt Netflix zelf ook films en series genaamd de Netflix Originals. Deze films en series zijn alleen op Netflix te bekijken.

Netflix is tegenwoordig niet meer weg te denken in het gemiddelde huishouden. De streamingdienst die in 2013 in ons kikkerlandje gelanceerd werd, is inmiddels al aardig ingeburgerd. Is er niks op televisie? Geen probleem, dan kijken we gewoon Netflix. 

 

Beurskoers NetFlix | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een NetFlix verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Netflix verwachtingen – De toekomst van Netflix

Netflix is nog steeds de grootste in zijn markt. Zeker door partnerschappen met film- en serieproducenten hebben ze een breed aanbod.

De aandelen van Netflix zijn de laatste jaren over het algemeen gezien flink gestegen en de abonnees nemen alleen maar toe. Toch wordt de concurrentie steeds groter en zijn er de laatste jaren grote concurrenten bijgekomen.

Over het algemeen raden de experts aan om Netflix aandelen te kopen. Toch zijn er ook genoeg die aanraden om dit niet te doen. Het is niet voorspelbaar wat de Netflix aandelen precies gaan doen, wel zien we over een lange periode een stijgende lijn in de aandelenkoers.

Wat gaat Netflix doen in de toekomst?

  • Verwachting abonnees

Begin 2020 heeft Netflix een enorme stijging gezien in het aantal nieuwe klanten. Dit kwam mede dankzij de corona crisis, aangezien mensen veel thuis kwamen te zitten. In de latere kwartalen van 2020 nam het aantal nieuwe abonnees dan ook af.

Hiernaast hebben analisten gezegd dat wanneer potentiele abonnees tijdens deze crisis geen lid worden, zij waarschijnlijk ook na de crisis geen lid zullen worden.

Kortom de grote golf van nieuwe abonnees is naar verwachting al geweest.

  • Nieuwe content

Netflix staat er bekend om dat het constant nieuwe films en series uploadt. Dit jaar heeft de productie van series en films door de Covid-19 crisis compleet stilgelegen. De draad is wel weer opgepakt, maar of de producties de deadline zullen halen dit jaar valt te betwijfelen.

Het is onvoorspelbaar welke invloed het coronavirus verder gaat hebben en dit kan dus ook negatieve invloed hebben op de nieuwe films en series van Netflix.

  • Stijgende concurrentie

Waar Netflix in het begin vrij uniek was krijgt het de laatste jaren concurrentie van grote partijen. Onder andere Amazon, Disney en Apple hebben nu ook hun eigen streamingsdiensten en proberen een stuk van het marktaandeel te veroveren. Ook heeft het per land regionale concurrentie. Denk hierbij aan videoland in Nederland.

Netflix heeft aan het begin van 2020 veel nieuwe abonnees erbij gekregen. Toch lijkt dit een piekmoment te zijn en worden de cijfers van nieuwe abonnees langzaam minder. Netflix wil zoveel mogelijk nieuwe films en series publiceren, want de concurrentie ligt op de loer.

Probleem en oplossing

De oprichting kwam voort uit een probleem, waar Hastings iets aan wilde doen. De heer Hastings huurde een film, alleen leverde hem te laat in bij de bibliotheek. Vervolgens was een boete van 40 dollar het gevolg. Hier moest volgens Hastings een handigere werkwijze voor gevonden worden. Hij besloot samen met zijn compagnon een onlinesysteem te maken. En met succes! Vandaag de dag maken alleen al in Nederland miljoenen mensen gebruik van Netflix. Volgens de cijfers gebruiken zo’n 2 miljoen Nederlanders al Netflix.

Na de oprichting

Een jaar na de oprichting in 1997 was de website in de lucht. Op dat moment waren er al 925 films te huur en waren er 30 medewerkers. In 2002 wist Netflix al een beursnotering te krijgen aan de NASDAQ. Al snel werd Netflix de grootste speler in de VS. De streamingdienst bezit inmiddels al 33% van het totale internetverkeer in de VS. In 2010 ging Netflix internationaal verder, waaronder Canada en de Latijns-Amerikaanse landen. Door de Spaanse en Engelse taal werd het voor Netflix ook eenvoudig om ook Groot-Brittannië, Ierland en Spanje aan het rijtje toe te voegen.

Koers van Netflix

In 2008 stond de koers van Netflix op €4,- per aandeel. Sinds 2008 is de koers hard opgelopen. Er zijn de afgelopen tijd dan ook meerdere aandelensplitsingen geweest om de koers laag te laten lijken en zodat iedereen voor een relatief lage prijs een aandeel kan kopen. Aandelensplitsingen komen de verhandelbaarheid ten goede. Bij Netflix zijn de volumes overigens sowieso altijd wel vrij hoog.

Uit de cijfers blijkt dat Netflix een echt groeiaandeel is. Het bedrijf weet de omzet jaarlijks te verhogen en een goede winst te draaien. Een strategie die slim kan zijn is de buy en hold strategie. U houdt het Netflix-aandeel dan voor langere tijd vast, zodat het in waarde zal stijgen. Indien u nog niet zo ervaren bent met handelen op de beurs, dan is het verstandig om eerst te oefenen met nep geld. Door het aanmaken van een demo account kan dat met een bedrag van 40.000 euro

Analisten verwachten dat de koers van Netflix de komende jaren verder kan gaan oplopen. Netflix is goed aan de weg aan het timmeren en is bezig om in de hele wereld actief te worden. Wat dat betreft is de kans groot dat Netflix in de toekomst nog veel meer aan waarde zal winnen dan het de afgelopen jaren al heeft gedaan. Koop hieronder direct uw eerste Netflix aandelen!

NetFlix aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de NetFlix-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste NetFlix-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.