Moderna aandelen

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna is opgericht in 2010. Het bedrijf richt zich op vaccin technologieën gebaseerd op mRNA. MRNA is een afkorting voor Messenger-RNA. mRNA produceert instructies om eiwitten te maken die ziekten kunnen behandelen of voorkomen.

MRNA-medicijnen zijn geen kleine moleculen, zoals traditionele geneesmiddelen. En het zijn geen traditionele biologische geneesmiddelen die het ontstaan van de biotechnologische industrie zijn. In plaats daarvan zijn mRNA-medicijnen sets van instructies. En deze instructies sturen de cellen in het lichaam aan om eiwitten te maken om ziekten te voorkomen of te bestrijden.

Via deze techniek heeft Moderna een speciale manier om medicijnen te creëren.

Moderna (aandeel MRNA) is een biotech bedrijf uit de Verenigde Staten dat zicht richt op de technologieën voor vaccinaties. Een bedrijf dat op dit moment een grote rol speelt als het gaat om Covid-19. Het bedrijf is naast Pfizer één van de grootste leveranciers van vaccinaties tegen Covid-19.

Op deze pagina geven wij wat meer informatie over het bedrijf, de verwachtingen, het aandeel, waar je het Moderna aandeel kopen kan en meer.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Moderna verwachtingen – De toekomst van Moderna

Moderna (aandeel MRNA) is op dit moment erg goed bezig, dit komt omdat het bedrijf volop inspeelt op het covid-19 virus dat de gehele wereld in zijn greep houdt. Zo heeft het bedrijf in november 2020 laten weten dat het vaccine meer dan 94,% effectief is tegen corona. Op dit moment staat alleen nog de laatste keuring te wachten om het product op de markt te brengen. Niettemin heeft het bedrijf al aanvragen van over de hele wereld. Zo heeft de EU al een miljoenen contract afgesloten met Moderna en vele andere landen. Dit betekent dat het bedrijf een gigantische omzet gaat doen in 2021, gezien elke deal miljoenen in omzet betekent. Wat vast staat is er vele bedrijven zitten te wachten op het vaccine van het bedrijf. 

Het bedrijf verwacht de vaccinatie in het eerste kwartaal van 2021 te kunnen leveren. De EU heeft aangegeven 80 miljoen vaccinaties te willen en het vaccin is erg veelbelovend. Allemaal erg positieve signalen voor het Moderna aandeel. De verwachtingen liggen daarom erg hoog en veel beleggers kiezen ervoor om hierop in te spelen.

Wat gaat Moderna doen in de toekomst?

  • Een corona vaccin

Moderna is vandaag de dag net als vele andere medicijn producenten er vooral op gefocust om een medicijn te produceren tegen het coronavirus. In november 2020 maakte het bedrijf bekend een vaccin te hebben ontwikkeld. Het vaccin heeft zelfs een effectiviteitspercentage van 94,1% en dit is zeer hoog voor een vaccin.

  • De concurrentie

Je kan je afvragen of er in een situatie als deze echt sprake is van een concurrentie. In principe heeft de hele wereld het doel om het coronavirus te stoppen.

Als we kijken naar de andere aanbieder van een vaccin met een hoog effectiviteitspercentage dan kijken we naar Pfizer. Pfizer heeft namelijk een effectiviteitspercentage van 95%. Er zijn wel verschillen tussen de 2 bedrijven, zo heeft Pfizer gezegd dat het niks wil vrijgeven over hun medicijn en zich houdt aan het octrooirecht. Moderna gaf echter aan juist alles te willen vrijgeven en een octrooirecht niet af te dwingen.

Ook heeft Moderna een makkelijker transporteerbaar vaccin. Waar het vaccin van Pfizer op -70 graden bewaard moet worden is dit voor het vaccin van Moderna -20 graden.

  • Vergunningen

Eind november heeft Moderna een vergunning aangevraagd bij het Amerikaanse FDA en het Europese Medicijnagentschap (EMA). Als deze vergunningen doorkomen beloofd dat een grote groei voor het bedrijf, zeker omdat het een zeer succesvol medicijn lijkt.

Wat kunnen we verwachten van de Moderna aandelen?

Als we naar de aandelen van Moderna kijken, dan zien we sinds de bekendmaking van het vaccin een enorme stijging in de aandelenkoers. Dit is ook niet heel gek, aangezien ze een vaccin hebben geproduceerd tegen een wereld pandemie. Als het vaccin echt succesvol blijkt en wereldwijd wordt ingezet zal het bedrijf een enorme groei doormaken.

Als we kijken naar het advies van veel grote beleggers dan zeggen de meest dat het beter is om aandelen van Moderna te kopen dan te verkopen. Hier is het heel belangrijk om het nieuws te volgen over hoe het vaccin zich ontwikkelt. Als het vaccin door de Amerikaanse FDA en de EMA wordt goedgekeurd dan is de verwachting dat het aandeel van Moderna flink gaat stijgen. Aan de andere kant is het ook zo dat als het vaccin wordt afgekeurd er een grote kans is dat het aandeel flink zal dalen.

Uiteindelijk biedt Moderna heel veel potentie met hun vaccin om enorm te gaan groeien. De koers is eind 2020 flink aan het stijgen en misschien is dit nog het juiste moment om in te stappen.

Moderna aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Moderna? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Moderna koers, de verwachtingen en toekomst van Moderna en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Moderna aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Moderna aandelen. Als je Moderna aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Moderna – Wat is de waarde van aandelen Moderna?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Moderna kost. Het aandeel Moderna is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is MRNA.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Moderna aandeel te kopen.

Moderna – Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Moderna aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Moderna en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Moderna . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Moderna kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Moderna aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.