KFC aandeel geplande beursgang

KFC zal naar verwachting zijn beurs intrede maken en verkocht gaan worden op de [beurs onbekend]. Er is lang uitgekeken naar deze beursgang en deze wordt met interesse gadegeslagen door potentiële investeerders. Vele speculaties voor de KFC prijs vinden al plaats.

Ondanks dat er nog geen handelsprijs is gecommuniceerd, lijkt de algemene interesse net als de resultaten van KFC gestaag te stijgen. Traditiegetrouw zien de meeste bedrijven al op dag 1 de waarde van hun aandelen direct groeien.

KFC

KFC IPO kopen via een online broker - Stappenplan

1

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

2

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

3

Zoek IPO KFC

Vind de IPO KFC binnen het handelsplatform

4

KFC IPO kopen

Start met handelen in KFC aandelen!

KFC IPO kopen of andere aandelen kopen? Start met DEGIRO!

Over KFC

KFC Corporation (Kentucky Fried Chicken) is een fastfoodketen die kipproducten verkoopt. De franchise keten is in zijn huidige vorm in 1952 opgericht door Hardland David Sanders (9 september 1890 – 16 december 1980). Toen Sanders 40 jaar was (in 1930) maakte hij kipmaaltijden klaar voor klanten van een tankstation in Corbin (Kenrucky). Het tankstation was de enige in de buurt en iedereen die langs de weg kwam had ook zin om iets lekkers te eten. Sanders had zo zijn eigen recept voor het bereiden van kippenvlees. De populariteit van zijn kipmaaltijden nam daarom al snel toe.

20.000 vestigingen

In 1940 ontwikkelde Sanders een nieuwe receptuur die ervoor zorgde dat de bereiding van kip drastisch in tijd af nam. Hij kocht een motel aan de overkant van het tankstation en vormde deze om tot restaurant. Het restaurant begon zo goed te lopen dat hij werd benoemd tot Kentucky Colonel. Hij begon vervolgens door het land te reizen op zoek naar restauranteigenaars om de formule af te nemen. Sanders wilde volgens het franchise-model werken, zodat er een veel groter bereik mogelijk zou zijn. De formule werkte en in 1952 werd de eerste echte Kentucky Fried Chicken vestiging geopend. De rest is geschiedenis. KFC groeide uit tot een keten met circa 20.000 vestigingen in 100 verschillende landen.

KFC in Nederland

De eerste Nederlandse KFC vestiging opende in 1972 in Rotterdam. Inmiddels zijn er 53 Nederlandse KFC restaurants die zich op strategische plaatsen bevinden. KFC heeft de ambitie om nog veel meer restaurants te openen. Met nieuwe gezondere alternatieven en met kleine aanpassingen in productsamenstellingen hoopt KFC verder door te groeien. Bekijk ook de onderstaande commercial met Colonel Sanders in de hoofdrol.

Verwachte beursgang van KFC IPO?

Op dit moment staat de beursgang van KFC in de planning voor [datum onbekend]. Vanaf deze datum zullen de aandelen KFC te koop zijn bij de verschillende brokers zoals DEGIRO en eToro.

Investeerders kunnen echter de mogelijkheid gebruiken om eerder in te schrijven. Op deze manier kunnen geïnteresseerden een aandeel proberen te bemachtigen tegen een -nu nog- laag tarief, aangezien de verwachting en geschiedenis ons heeft geleerd dat de waarde van aandelen vaak direct omhoog schieten nadat deze zijn geïntroduceerd. 

Natuurlijk is dit feit geen gegeven en dien je altijd je huiswerk te doen en je te verwittigen van alle details rondom het bedrijf en het IPO aandeel.

Overzicht van betrouwbare brokers

1

5/5

2

5/5

3

4.5/5

4

4.5/5

5

4.5/5

KFC koers verwachting

Het moge duidelijk zijn dat er met veel anticipatie naar de beursgang van aandeel KFC wordt uitgekeken, echter zijn er veel omstandigheden mee gemoeid en is het koffiedik kijken wat er uiteindelijk echt op de dag zelf gebeurt met de KFC prijs. Laat je niet alleen verleiden door de hype, maar doe ook gedegen onderzoek en kijk of je je kunt vinden in de toekomstvisie van KFC. Zorg dat je jouw keuze goed en rationeel kunt onderbouwen.

De beursgang van KFC

Als je uiteindelijk gekozen hebt om je in te schrijven voor KFC aandelen moet je zeker zijn van je zaak en vertrouwen hebben in de bedrijfsvisie en management van KFC. Aangezien er veel componenten in het spel zijn moet je jezelf en je beleggingsportfolio altijd beschermen door je goed voor te bereiden.

Voorbereiden op de KFC aandelen

Indien je onzeker bent over investeren in een aandeel dien je je meer in de materie te verdiepen. Er zijn veel internationale websites zoals Morningstar die reeds gedegen speurwerk en boeken onderzoek hebben gedaan en een solide weergave hebben van de financiële achtergrond van bedrijven die klaarstaan om naar de beurs te gaan. Ook de online beurzen zelf zullen informatie en tips hebben over bedrijven die een aandeel listing gaan verkrijgen. 

Hou rekening met het feit dat KFC  zelf waarschijnlijk een geweldige PR heeft. Ondanks dat je best een goed idee kunt krijgen over wat ze doen en waar ze voor staan, heb je het meest aan informatie die onafhankelijk is verkregen, bijvoorbeeld internationale financiële nieuwsbureaus die wellicht weer een andere kijk hebben dan Nederlandse websites.

KFC aandelen kopen na de beursgang

Wanneer de beursgang van de KFC IPO voltooid is komen de aandelen vrij voor verkoop en kun je dus KFC IPO kopen. Betrouwbare brokers om de KFC aandelen te kopen zijn DEGIRO en eToro.

Veelgestelde vragen

KFC staat gepland voor beursgang op [datum onbekend].

Of de KFC prijs gaat stijgen in 2023 kunnen wij geen precies antwoord geven. Een aandelen koers van een nieuwe beursgang hangt af van vele factoren. Houd het bedrijf achter de KFC aandelen goed in de gaten en wat er allemaal in de markt omgaat.

KFC IPO aandelen kun je kopen bij verschillende brokers. Voorbeelden van goede brokers zijn DEGIRO en eToro. Via deze brokers kun je eenvoudig beginnen met beleggen in aandelen. Op deze platformen kun je ook KFC IPO kopen.

KFC IPO koop je via een betrouwbare broker zoals DEGIRO of eToro. Via deze brokers kun je een beleggingsrekening openen en kun je eenvoudig aandelen kopen en verkopen, waaronder ook KFC.

Nee, dit is niet mogelijk. Wij zijn een onafhankelijk platform en zijn geen broker. Ook geven wij geen financieel advies, wij geven enkel informatie over bedrijven, waarop mensen zelf hun keuze moeten baseren. Wij kunnen daarom dus ook geen aandelen kopen voor je, maar lichten alleen bedrijven uit waarbij dit mogelijk is.