Just Eat Takeaway aandelen

Just Eat Takeaway is een bedrijf dat websites exploiteert voor het bestellen van maaltijden. Het bedrijf is een fusie tussen het Nederlandse “Take Away” en het Deense “Just Eat.” Takeaway heeft Just Eat overgenomen en het is een Nederlands bedrijf dat is opgericht door Jitse Groen in het jaar 2000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en in Nederland is Takeaway bekend als Thuisbezorgd.nl.

Just Eat Takeaway levert maaltijden van restaurants af bij klanten. Door veel overnames in het buitenland is het bedrijf de laatste jaren flink gegroeid. Op dit moment is het bedrijf actief in 23 landen wereldwijd. Het is een van de leidende onlinefood delivery marketplaces.

 

Thuisbezorgd.nl aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Thuisbezorgd.nl

In 1999 zat de destijds 21-jarige Jitse Groen met zijn familie in een dorpje in Noord-Holland. Het was etenstijd en er waren geen boodschappen in huis. De familie wilde eten gaan bestellen, maar na een lange zoektocht op het internet bleek dat er geen bezorgrestaurant in de buurt kon worden gevonden. Jitse Groen zag een kans in de markt en greep deze met beide handen aan. Hij claimde de domeinnaam Thuisbezorgd.nl en wist slim gebruik te maken van de onvolwassenheid van het internet.

Na verloop van tijd ontstonden er ook internationale ambities en vanwege deze reden werd de naam van het moederbedrijf in 2009 veranderd in Takeaway.com. De belangrijkste website van Takeaway.com is uiteraard Thuisbezorgd.nl, maar Pizza.be, Pizza.fr, Lieferando.de en Pyszne.pl zijn ook steeds belangrijker aan het worden en zorgen ervoor dat de internationale ambities kunnen worden waargemaakt.

Op dit moment heeft Thuisbezorgd.nl ruim 7 miljoen klanten per jaar. Het bedrijf is in Nederland marktleider op het gebied van online eten bestellen en bezorgen. Met ruim 500 medewerkers is Jitse Groen (38) er in geslaagd om een mooi bedrijf op te zetten. Thuisbezorgd.nl aandelen kopen of verkopen kan hier!

cijfers-thuisbezorgd-nl

De cijfers van Takeaway zijn hiernaast de zien. Er is zowel in Nederland als in het buitenland een mooie omzetgroei als H1 2016 wordt vergeleken met H1 2015. De Ebitda loopt in Nederland ook mooi op, maar in het buitenland is er in H1 2016 juist meer verlies gedraaid dan in H1 2015. Dit heeft te maken met de investeringen die op dit moment nog erg hoog liggen. Takeaway draait als er naar het hele plaatje wordt gekeken nog steeds verlies.

Ondanks het feit dat Takeaway nog steeds geen winst weet te draaien, wordt er jaar op jaar wel meer omzet geboekt. Volgens Takeaway groeit de bezorgdienst jaarlijks met 50%! De groei in deze markt is dus gigantisch en als belegger is het zeker interessant om te kijken naar de mogelijkheden van deze snelgroeiende markt. De kansen zijn hier enorm en als u als belegger vroeg instapt, kan dat er goed voor u uitpakken. Let wel op, dit is geen beleggingsadvies, maak altijd uw eigen beslissingen.

Wat gaat Just Eat Takeaway doen in de toekomst?

Just Eat Takeaway is een groeiend bedrijf en het is een van de leidende maaltijd bezorg bedrijven van de wereld, maar staat er in de toekomst ook een groei te wachten?

  • Met een overname naar de VS

Just Eat Takeaway heeft in 2020 een overeenkomst bereikt wat betreft de overname van het Amerikaanse Grubhub. Dit is een maaltijd bezorgingsdienst uit de Verenigde Staten, een markt waar Just Eat Takeaway nog niet actief. Met deze overname heeft het bedrijf in een klap een groot marktaandeel in de VS. De verwachting is dat de overname begin 2021 wordt afgerond. Wanneer dit zal zijn zal Just Eat Takeaway met het aandeel in de nieuwe markt een stuk groter worden.

  • Een stijgende markt

De markt van Food Delivery is wereldwijd enorm aan het stijgen de laatste jaren. Er wordt verwacht dat de omzet cijfers in 2021 in deze markt bijna de verdubbeling worden van de omzet cijfers in 2017. Het markt- en consumentendata bedrijf Statista heeft een prognose gemaakt t/m 2024 en in deze prognose wordt ieder jaar een marktgroei verwacht.

Wat kunnen we verwachten van de Just Eat Takeaway aandelen?

Takeaway is sinds 30 september 2016 beursgenoteerd. Sindsdien is de beurskoers over het algemeen flink gestegen. Het kan zomaar zijn dat de koers deze stijgende lijn aanhoudt. Het bedrijf is namelijk al een paar jaar flink aan het groeien en de verwachting is dat dit ook in de toekomst zal blijven gebeuren.

Met de overname van Grubhub in de VS, is het bedrijf meteen een grote speler in de Noord-Amerikaanse markt. Tevens heeft de Topman van Just Eat Takeaway aangegeven dat hij niet naar een markt gaat als het bedrijf daar geen marktleider kan worden. De ambities zijn dus groot en dit in combinatie met de stijgende markt biedt veel potentie voor een stijgende koers.

Ondanks de potentiele groei in de toekomst is de koers relatief gezien nu wel aan de hoge kant. Hiernaast wordt het afwachten wat de overname van Grubhub brengt, want het is wel een grote investering in een markt met veel grote concurrenten. Als u wilt investeren in aandelen van Just Eat Takeaway, raad ik aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf goed te volgen.

Wilt u Thuisbezorgd.nl aandelen kopen of verkopen?

Zodra Thuisbezorgd.nl op 30 september naar de beurs gaat, zal het mogelijk zijn om deze aandelen bij Plus500 aan te schaffen. Maak daarom dan ook direct een account aan en zorg ervoor dat u zo snel mogelijk kunt gaan profiteren van deze beursgang!

Als u Thuisbezorgd.nl aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om dit bij een goede broker te doen. Wij van Aandelenkopen.nl raden u aan om eens een kijkje te nemen bij de broker Plus500. Deze broker is een stabiele en betrouwbare partij, waarbij u uw aandelen op een eenvoudige manier kunt kopen of verkopen. Het is bij de broker mogelijk om met €40.000,- demogeld te beleggen. Zo leert u beter te beleggen en doet u veel ervaring op. Het echte werk is waar het uiteindelijk allemaal om draait! *CFD service. 80,5% verliest geld