Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Heineken aandelen

Heineken N.V, beter bekend als Heineken, is gevestigd in Nederland aan Tweede Weteringplantsoen 21, 1017 ZD, te Amsterdam. De CEO van het bedrijf is Dolf van den Brink.

 

Het Heineken N.V-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van €92,52, de hoogste koers was €93,04 en de laagste koers was €91,68. De slotkoers was €92,08 en is daarmee met 0,43% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Heineken cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Heineken-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Heineken kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Heineken aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Heineken? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Heineken-koers, de verwachtingen en toekomst van Heineken en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Heineken-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Heineken-aandelen. Als je het Heineken-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Heineken Koers - Wat is de waarde van aandelen Heineken

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Heineken was. The stock Heineken can be found of the abbreviation of the exchange is HEIA.

Beurskoers Heineken | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Heineken verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Heineken verwachtingen – De toekomst van Heineken

Heineken maakt gebruik van start-ups voor digitale innovaties. Heineken lanceerde een programma voor technologische innovators om samen digitale diensten te ontwikkelen die stadsbewoners helpen hun avondje uit te verbeteren.

Samenwerking met Dentsu Red Star

Vanaf 2021 verplaatst Heineken alle media inkoop en planningsdiensten naar het bedrijf, Dentsu Red Star. Dit wordt het enige mediabureau waar Heineken mee gaat samenwerken. Deze verandering is bedoeld om de wereldwijde media-investeringen te maximaliseren en om een duurzame bedrijfsgroei te stimuleren. Door deze samenwerking krijgt Heineken toegang tot meer specialistische capaciteiten en talent om de groei van het merk te verbeteren.

Strategische evaluatie

Door de huidige corona crisis moet Heineken zich richten op het versnellen van een terugkeer naar winstgevende groei in een snel veranderende post-Covid wereld. De prestaties worden nog steeds beïnvloed door de corona crisis, ondanks versoepelde lockdowns heeft de crisis nog veel invloed op Heineken en zal het bedrijf dit in het komende jaar nog steeds ondervinden. De situatie is dan ook zeer onstabiel en onzeker voor het bedrijf. Ook de potentiële recessie zal in de toekomst hier invloed op hebben.

Ontslaggolf

Vanwege de coronacrisis ziet Heineken geen andere uitweg om kosten te besparen dan te snijden in zijn personeelskosten. Ontslagen die gedwongen zijn, zijn dan ook niet uitgesloten. Op dit moment heeft Heineken zo’n 1700 werknemers in de hoofdkantoorvestigingen, hoeveel banen er zullen verdwijnen is nog onduidelijk. Er zal een kostenreductie bij het hoofdkantoor moeten plaatsvinden van 20 procent. Ook bezuinigingen op lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hierbij niet uitgesloten. Ook toekomstige restricties met betrekking tot het coronavirus zijn niet onmogelijk, wat enorme onzekerheid met zich mee brengt.

Samenwerking Rijnland en Groene Cirkels Heineken

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor ons en onze waterhuishouding. Daarom heeft Rijnland besloten om samen te werken met Groene Cirkels Heineken. Dit is een duurzaamheidsprogramma van Heineken waar ze samenwerken met de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstituten om samen aan innovatieve oplossingen te werken. Om te beginnen heeft Heineken heeft al een klimaat neutrale brouwerij in Zoeterwoude staan. Kortom Groene Cirkels Heineken is een aantrekkelijk platform dat innovatie en samenwerking stimuleert om tot een klimaat neutrale regio te komen.

Over Heineken

Heineken aandelen kopenHeineken NV is ontstaan op 15 februari 1864 en de geschiedenis gaat dan ook erg ver terug. Het hoofdkantoor van Heineken staat in Amsterdam en bij de multinational werken ongeveer 80.000 mensen. In 2017 bedroeg de omzet bijna 22 miljard euro en hier werd een winst van 2 miljard euro bij gerealiseerd.

Heineken is actief in 178 landen en behoort tot de grootste brouwerijen ter wereld. Alleen de brouwerijen Anheuser-Busch InBev en SABMiller zijn groter dan Heineken. Heineken richt zich niet alleen op bier, maar ook op cider, de multinational is daarmee ook de grootste ciderproducent ter wereld.

Heeft Heineken nog een introductie nodig? De Nederlandse bierbrouwer is inmiddels wereldwijd gekend en is het tweede meest waardevolle bier qua opbrengst ter wereld, net na Budweiser.

Als investeerder zul je misschien denken waarom je überhaupt zou overwegen om in een bierbrouwer te investeren. En dat is terecht, want een bedrijf als Heineken is geen “growth stock” en zal dus niet opeens met baanbrekende technologie komen, waardoor de aandelenprijs door het dak gaat. Echter zijn er momenteel wel een aantal interessante zaken die je als potentiële investeerder kunnen overtuigen om Heineken toe te voegen aan je portfolio.

Wanneer we het hebben over een bedrijf met een rijke geschiedenis, dan hebben we het natuurlijk over ons eigen Heineken. In februari 1864 kocht Gerard Adriaan Heineken de Hooiberg in Amsterdam. Deze jonge ondernemer maakte er een bedrijf van genaamd: Heineken & Co. In 1873 werd de Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij (HBM) opgericht. Vandaag de dag is Heineken een wereldwijd bekende en onafhankelijke brouwer. Afgelopen jaar draaide de bierbrouwer een omzet van bijna 22 miljard euro.

Heineken zette in 1933 voet op Amerikaanse bodem en werd 6 jaar later al genoteerd op de Nederlandse effectenbeurs. Een van de daaropvolgende maalpijlen was de overname van haar grootste concurrent Amstel in 1968 en Brand in 1989. In 2003 wist Heineken het bedrijf Brau Union in Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Polen en Oostenrijk over te nemen. Mede door die overname werd Heineken op dat moment de grootste brouwer in acht van de dertien landen in centraal Europa.

Hiermee hield het niet op. Ook andere bedrijven zoals Scottish & Newcastle, FEMSA en Asia Pacific Breweries werden overgenomen. Heineken creëerde daarmee ook een sterke positie in Azië, Latijns-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. De brouwerij in Zoeterwoude is niet alleen Europa’s grootste brouwerij, maar ook nog eens de grootste binnen de Heineken Group wereldwijd. Er staan nog twee andere hoog moderne brouwerijen in Wijlre en Den Bosch.

De impact van corona op Heineken

De waarde van een bedrijf als Heineken, is bijna rechtstreeks verbonden aan de verkoopcijfers en bijgevolg de omzet die het bedrijf draait. Bij Heineken stegen de omzetcijfers gedurende de afgelopen 4 jaar, en ook de winst volgde.

Echter moeten we er geen tekeningetje bij maken dat de coronacrisis hard heeft toegeslagen voor Heineken. Door de sluiting van de horeca en heel wat sportevenementen, kreeg Heineken flinke klappen. Dat resulteerde dan ook in twee verlies kwartalen op rij en een flinke deuk in de aandelenprijs.

Kan Heineken zich herstellen?

Corona bracht veel met zich mee, en zo ook de geboorte van een nieuw soort aandelen: de zogenaamde “recovery stocks”. Dit zijn aandelen die rechtstreeks getroffen werden door de crisis, maar die wel het potentieel hebben om meteen weer recht te krabbelen eens de storm eindelijk gaat liggen. Heineken zal bijvoorbeeld meteen weer vlotjes over de toonbank gaan en misschien wel de hoogste verkoopcijfers ooit zien. Omdat het bedrijf de afgelopen jaren stabiele cijfers kon voorleggen, mag je er ook vanuit gaan dat ook het operationele weer snel op rails komt.

Daarnaast is deze organisatie meer dan het bier Heineken op zich. Heineken bezit meer dan 300 internationale, regionale én lokale bieren en ciders, in meer dan 190 landen. Naast Heineken zelf, maken grote biernamen zoals Amstel, Desperados, Sol, Tiger, Birra Moretti, Affligem, en Mort Subite een deel van het aanbod. Naast het bierassortiment bezit Heineken ook heel wat ciders, waaronder het welbekende Strongbow.

Is Heineken een stabiel aandeel?

Heineken is een kende in normale tijden ups en downs, maar herstelde zich altijd weer naar een niveau om een langdurige groei aan te houden. Hetzij soms gestaag, en gedurende de laatste 5 jaar is de aandelenprijs relatief stabiel gebleven. Daarnaast is er ook een de volatiliteit, wederom in normale tijden, stabiel. Heineken is dus over het algemeen een goede keuze voor langetermijnbeleggers, die sterk rekening houden met dividenden.

Heineken aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Heineken-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Heineken-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie