Galapagos aandelen

Galapagos aandeel

Galapagos Group is farmaceutisch onderzoeksbedrijf. Het is ontstaan als een joint venture van het bedrijf Tibotec. Dit is weer ontstaan uit een combinatie van het Rega Institute for Medical Research en het bedrijf Crucell. Hiernaast was het servicebedrijf Fidelta tot zeer kort ook onderdeel van de Galapagos Group.

Het Belgische-Nederlands farmaceutisch bedrijf is opgericht in 1999 en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Mechelen. Galapagos produceert geneesmiddelen tegen verschillende ziektes. In 2017 heeft Galapagos het Amerikaanse Gilead Sciences erbij gekregen als partner. Dit met het doel om samen het reumamedicijn filgotinib te verkopen. Galapagos staat genoteerd op de beurzen Euronext en NASDAQ.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat gaat Galapagos doen in de toekomst?

De Galapagos Group heeft in augustus van 2020 een flinke tegenslag gehad. Het medicijn filgotinib is geweigerd door de FDA in de VS. Hierdoor kan het bedrijf dit medicijn niet op de Amerikaanse markt brengen en dit heeft voor een flink verlies gezorgd in 2020. Het is nu interessant om te kijken wat Galapagos in de toekomst gaat doen en hoe het bedrijf zich verder ontwikkeld.

  • Volledige verantwoordelijkheid filgotinib in Europa

Galapagos heeft een sterk verbeterde Europese marketing- en commercialiseringsovereenkomst voor Jyseleca (filgotinib) bereikt. Hiermee krijgt het de verantwoordelijkheid over de activiteiten ter ondersteuning van filgotinib in Europa, die van Gilead Sciences worden overgenomen. Er wordt rekening gehouden met een overgangsperiode en de verwachting is dat de overname tegen het eind van 2021 rondkomt.

  • Een overname

In januari van 2020 heeft Selvita het bedrijf Fidelta van Galapagos overgenomen. De reden die Galapagos hiervoor aangeeft is dat de activiteiten van Fidelta niet meer in de strategie van het bedrijf passen. Ook zijn er geruchten dat Galapagos zelf wordt overgenomen. Van buitenaf zal dit lastig zijn vanwege de samenwerking met Gilead Sciences, maar Gilead Sciences kan zelf hier ook een kandidaat voor zijn. Concrete indicaties zijn er hiervoor nog niet, maar in deze markt is veel mogelijk.

Galapagos verwachtingen – De toekomst van Galapagos

De aandelen van Galapagos zijn over het algemeen de laatste jaren flink gestegen. Toch kende de koers in 2020 een sterke daling. Dit kwam mede door de afkeuring van de FDA in de VS. Of de koers weer gaat stijgen naar de oude hoge waarde is nog maar de vraag. Aangezien de Amerikaanse markt voor het product filgotinib niet van toepassing is, ligt de focus op andere markten.

Wanneer Galapagos positief nieuws naar buiten brengt is het een heel interessant bedrijf voor een overname. Dit zou veel invloed hebben op de aandelen van het bedrijf. Of de koers weer gaat stijgen of blijft dalen is lastig te voorspellen. Wel kan nieuws dat het bedrijf naar buiten brengt veel invloed hebben op de aandelenkoers. Als u wilt investeren in de aandelen van de Galapagos Group, dan raad ik aan dit nieuws goed te volgen samen met de ontwikkelingen die spelen omtrent het bedrijf.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Galapagos verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Innovatieve medicijnen

Binnen de biotechnologie wilt het bedrijf een toonaangevende speler worden op wereldwijd niveau. En in eerste instantie vooral op de Europese markt. Het bedrijf zal zich meer en meer gaan richten op het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe geneesmiddelen. Het gaat dus om innovatieve medicijnen. Deze nieuwe geneesmiddelen moeten het leven van de mensen op aarde verbeteren. Dat kan alleen met eersteklas medicijnen en daar doet Galapagos alles aan.

Ontwikkelen van kleine moleculen

Het bedrijf ontdekt met behulp van menselijke primaire cellen en patiëntencellen welke eiwitten een essentiële rol spelen bij het veroorzaken van ziektes. Het gaat dan om ziektes zoals fibrose, reuma en chronische darmaandoeningen. Helaas zijn dit aandoeningen die nog veel te vaak voorkomen. Door het ontwikkelen van kleine moleculen wil Galapagos o.a. de bovenstaande ziektes remmen, stabiliseren en de ziektes positief beïnvloeden.

Hoofdkantoor in Mechelen

Vandaag de dag zijn er ongeveer 550 medewerkers binnen het bedrijf. Er wordt geopereerd vanuit het hoofdkantoor in Mechelen (België). En daarnaast staan er ook vestigingen in Nederland, Kroatië en Frankrijk. Sinds 2016 wordt Galapagos geleid door de Nederlandse CEO Onno van de Stolpe. Het meest bekende medicijn van het bedrijf is Filgotinib (een bekend medicijn tegen reuma).

Fase 1 onderzoeken

Galapagos gaat op een specifieke wijze te werk. En dat moet ook, want medicijnen zijn niet zomaar te krijgen op de markt. Zo voert het bedrijf fase 1 onderzoeken uit bij gezonde mensen (vrijwilligers) in speciaal daarvoor bestemde centra. Het doel van fase 1 is het testen van de verdraagbaarheid, de veiligheid, de werking, de verdeling en de uitscheiding van het geneesmiddel.

Fase 2 onderzoeken

Wanneer de resultaten van de testen positief zijn, worden de fase 2 onderzoeken in gang gezet bij patiënten. De effectiviteit van het medicijn wordt gemeten. Er wordt meer inzicht verkregen in de werkzaamheid. Ook in de vorm van korte termijn bijwerkingen en andere risico’s. Het zijn onderzoeken die alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde artsen in het ziektegebied.

Nieuwe studie naar eczeem

Het laatste nieuws wat bekend is ging over een nieuwe studie naar eczeem. Dit doet Galapagos samen met hun Duitse branchegenoot MorphoSys. Zo’n 180 patiënten met matige tot een ernstige vorm van eczeem zullen zoals verwacht wordt gedurende 12 weken worden behandeld met een dosering van het antilichaam MOR106.

Behoorlijke concurrentie

Bij een eerdere studie die was gedaan kwamen al positieve resultaten naar voren. Verschillende analisten reageerden positief. Toch is er wel sprake van een behoorlijke concurrentie binnen deze specifieke markt. Zo heeft Novartis een fase 2 studie uitgevoerd met een vergelijkbaar middel. Andere partijen, zoals bijvoorbeeld Sanofi, zijn met soortgelijke medicijnen aan het testen. Galapagos heeft nog ongeveer 20 andere medicijnen in ontwikkeling.

Cijfers 1e kwartaal

Galapagos wist het eerste kwartaal van dit jaar een omzet te realiseren van 44,8 miljoen euro. Het jaar daarvoor was dat een bedrag van 39,9 miljoen euro. Met een bedrag van 32 miljoen euro steeg het operationeel verlies. Het jaar daarvoor was dat een bedrag van 11,2 miljoen euro. Het bedrag aan Research en Development was maar liefst 70 miljoen euro. Het jaar daarvoor was dat een bedrag van 45 miljoen euro. Tegen het einde van het kwartaal in kas een bedrag van 1,1 miljard euro.

Galapagos-aandeel

Galapagos kreeg in mei 2005 een beursnotering op Euronext Amsterdam en Brussel. Het jaar erop nam het bedrijf het Franse ProSkelia over. Op dit moment staat een Galapagos-aandeel te koop voor 76,94 euro. Zoals te zien is gaat het op dit moment nog niet zo heel lekker met het bedrijf. De omzet stijg weliswaar jaarlijks, maar er wordt nog weinig winst gemaakt. Waar er in 2016 nog sprake was van een winst, is de verwachting dat hier de aankomende jaren geen sprake van zal zijn.

Geduld is eens schone zaak

Het is een verschijnsel wat te maken heeft met het feit dat er vaak jaren overheen gaan tussen het ontdekken van een molecuul voor het bestrijden van een ziekte en het daadwerkelijk op de markt brengen van een medicijn. Simpelweg haalt het grootste gedeelte van de studies die eindstreep niet. De vele studies moeten gefinancierd worden en daarom vraagt het bedrijf een beursnotering aan.

Galapagos aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Galapagos ? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Galapagos koers, de verwachtingen en toekomst van Galapagos en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Galapagos aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Galapagos aandelen. Als je Galapagos aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Galapagos – Wat is de waarde van aandelen Galapagos?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Galapagos kost. Het aandeel Galapagos is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is GLPG.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Galapagos aandeel te kopen.

Galapagos kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Galapagos aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Galapagos en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Galapagos. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Galapagos kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Galapagos aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.