Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Galapagos aandelen

Galapagos NV, beter bekend als Galapagos, is gevestigd in België aan Generaal De Wittelaan 3, 2800, te Malines Mechelen. De CEO van het bedrijf is Onno van de Stolpe.

 

Het Galapagos NV-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van €36,00, de hoogste koers was €36,25 en de laagste koers was €35,81. De slotkoers was €35,90 en is daarmee met 0,58% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Galapagos cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Galapagos-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Galapagos kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Galapagos aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Galapagos? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Galapagos-koers, de verwachtingen en toekomst van Galapagos en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Galapagos-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Galapagos-aandelen. Als je het Galapagos-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Galapagos Koers - Wat is de waarde van aandelen Galapagos

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Galapagos was. The stock Galapagos can be found of the abbreviation of the exchange is GLPG.

Beurskoers Galapagos | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Galapagos verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Galapagos verwachtingen – De toekomst van Galapagos

De aandelen van Galapagos zijn over het algemeen de laatste jaren flink gestegen. Toch kende de koers in 2020 een sterke daling. Dit kwam mede door de afkeuring van de FDA in de VS. Of de koers weer gaat stijgen naar de oude hoge waarde is nog maar de vraag. Aangezien de Amerikaanse markt voor het product filgotinib niet van toepassing is, ligt de focus op andere markten.

Wanneer Galapagos positief nieuws naar buiten brengt is het een heel interessant bedrijf voor een overname. Dit zou veel invloed hebben op de aandelen van het bedrijf. Of de koers weer gaat stijgen of blijft dalen is lastig te voorspellen. Wel kan nieuws dat het bedrijf naar buiten brengt veel invloed hebben op de aandelenkoers. Als u wilt investeren in de aandelen van de Galapagos Group, dan raad ik aan dit nieuws goed te volgen samen met de ontwikkelingen die spelen omtrent het bedrijf.

Wat gaat Galapagos doen in de toekomst?

De Galapagos Group heeft in augustus van 2020 een flinke tegenslag gehad. Het medicijn filgotinib is geweigerd door de FDA in de VS. Hierdoor kan het bedrijf dit medicijn niet op de Amerikaanse markt brengen en dit heeft voor een flink verlies gezorgd in 2020. Het is nu interessant om te kijken wat Galapagos in de toekomst gaat doen en hoe het bedrijf zich verder ontwikkeld.

  • Volledige verantwoordelijkheid filgotinib in Europa

Galapagos heeft een sterk verbeterde Europese marketing- en commercialiseringsovereenkomst voor Jyseleca (filgotinib) bereikt. Hiermee krijgt het de verantwoordelijkheid over de activiteiten ter ondersteuning van filgotinib in Europa, die van Gilead Sciences worden overgenomen. Er wordt rekening gehouden met een overgangsperiode en de verwachting is dat de overname tegen het eind van 2021 rondkomt.

  • Een overname

In januari van 2020 heeft Selvita het bedrijf Fidelta van Galapagos overgenomen. De reden die Galapagos hiervoor aangeeft is dat de activiteiten van Fidelta niet meer in de strategie van het bedrijf passen. Ook zijn er geruchten dat Galapagos zelf wordt overgenomen. Van buitenaf zal dit lastig zijn vanwege de samenwerking met Gilead Sciences, maar Gilead Sciences kan zelf hier ook een kandidaat voor zijn. Concrete indicaties zijn er hiervoor nog niet, maar in deze markt is veel mogelijk.

Over Galapagos

Galapagos aandeel

Galapagos Group is farmaceutisch onderzoeksbedrijf. Het is ontstaan als een joint venture van het bedrijf Tibotec. Dit is weer ontstaan uit een combinatie van het Rega Institute for Medical Research en het bedrijf Crucell. Hiernaast was het servicebedrijf Fidelta tot zeer kort ook onderdeel van de Galapagos Group.

Het Belgische-Nederlands farmaceutisch bedrijf is opgericht in 1999 en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Mechelen. Galapagos produceert geneesmiddelen tegen verschillende ziektes. In 2017 heeft Galapagos het Amerikaanse Gilead Sciences erbij gekregen als partner. Dit met het doel om samen het reumamedicijn filgotinib te verkopen. Galapagos staat genoteerd op de beurzen Euronext en NASDAQ.

Innovatieve medicijnen

Binnen de biotechnologie wilt het bedrijf een toonaangevende speler worden op wereldwijd niveau. En in eerste instantie vooral op de Europese markt. Het bedrijf zal zich meer en meer gaan richten op het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe geneesmiddelen. Het gaat dus om innovatieve medicijnen. Deze nieuwe geneesmiddelen moeten het leven van de mensen op aarde verbeteren. Dat kan alleen met eersteklas medicijnen en daar doet Galapagos alles aan.

Ontwikkelen van kleine moleculen

Het bedrijf ontdekt met behulp van menselijke primaire cellen en patiëntencellen welke eiwitten een essentiële rol spelen bij het veroorzaken van ziektes. Het gaat dan om ziektes zoals fibrose, reuma en chronische darmaandoeningen. Helaas zijn dit aandoeningen die nog veel te vaak voorkomen. Door het ontwikkelen van kleine moleculen wil Galapagos o.a. de bovenstaande ziektes remmen, stabiliseren en de ziektes positief beïnvloeden.

Hoofdkantoor in Mechelen

Vandaag de dag zijn er ongeveer 500+ medewerkers binnen het bedrijf. Er wordt geopereerd vanuit het hoofdkantoor in Mechelen (België). En daarnaast staan er ook vestigingen in Nederland, Kroatië en Frankrijk. Sinds 2016 wordt Galapagos geleid door de Nederlandse CEO Onno van de Stolpe. Het meest bekende medicijn van het bedrijf is Filgotinib (een bekend medicijn tegen reuma).

Fase 1 onderzoeken

Galapagos gaat op een specifieke wijze te werk. En dat moet ook, want medicijnen zijn niet zomaar te krijgen op de markt. Zo voert het bedrijf fase 1 onderzoeken uit bij gezonde mensen (vrijwilligers) in speciaal daarvoor bestemde centra. Het doel van fase 1 is het testen van de verdraagbaarheid, de veiligheid, de werking, de verdeling en de uitscheiding van het geneesmiddel.

Fase 2 onderzoeken

Wanneer de resultaten van de testen positief zijn, worden de fase 2 onderzoeken in gang gezet bij patiënten. De effectiviteit van het medicijn wordt gemeten. Er wordt meer inzicht verkregen in de werkzaamheid. Ook in de vorm van korte termijn bijwerkingen en andere risico’s. Het zijn onderzoeken die alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde artsen in het ziektegebied.

Nieuwe studie naar eczeem

Het laatste nieuws wat bekend is ging over een nieuwe studie naar eczeem. Dit doet Galapagos samen met hun Duitse branchegenoot MorphoSys. Zo’n 180 patiënten met matige tot een ernstige vorm van eczeem zullen zoals verwacht wordt gedurende 12 weken worden behandeld met een dosering van het antilichaam MOR106.

Behoorlijke concurrentie

Bij een eerdere studie die was gedaan kwamen al positieve resultaten naar voren. Verschillende analisten reageerden positief. Toch is er wel sprake van een behoorlijke concurrentie binnen deze specifieke markt. Zo heeft Novartis een fase 2 studie uitgevoerd met een vergelijkbaar middel. Andere partijen, zoals bijvoorbeeld Sanofi, zijn met soortgelijke medicijnen aan het testen. Galapagos heeft nog ongeveer 20 andere medicijnen in ontwikkeling.

Galapagos aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Galapagos-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Galapagos-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie