Wilt u Ferrari aandelen kopen?

Ferrari! Wie kent het nou niet? Ferrari is onderdeel van het Italiaans-Amerikaanse moederbedrijf Fiat Chrysler. Fiat Chrysler heeft Ferrari naar de beurs gebracht. Het merk is op eigen benen gezet en op 21 oktober 2015 is een beursnotering in Europa en in de Verenigde Staten gekomen.

Interesse om Ferrari aandelen te kopen? De CFD-aanbieder Plus500 maakt het mogelijk om in honderden verschillende aandelen, grondstoffen, valuta’s, indexen en opties te handelen. Het is al mogelijk om een echt geld account aan te maken vanaf €100,-. Let er wel op dat handelen op de beurs ervoor kan zorgen dat uw vermogen gevaar loopt. Lees u dus goed in over de voor- en nadelen van beleggen!

Ferrari aandelen kopen/verkopen kan bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 80,5% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Ferrari

Ferrari is een Italiaans automerk. het bedrijf is gevestigd in Maranello, Italië. Ferrari is vernoemd naar de coureur Enzo Ferrari, die in 1913 begon bij Alfa Romeo. Het bedrijf Ferrari is in 1929 opgericht als raceteam. Het duurde echter meerdere jaren (tot 1947) voordat het bedrijf overging op de productie van legale straatauto’s. Ferrari heeft een nauw samenwerkingsverband met Formule 1. Scuderia Ferrari is het oudste raceteam in de Formule 1 en heeft vele successen gerealiseerd. Onder andere Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Fernando Alonso en Sebastian Vettel zijn bij Ferrari actief (geweest).

Bij Ferrari werken zo’n 2.900 mensen. Het grootste gedeelte hiervan is werkzaam in Maranello en Modena Italië. Ferrari is in Italie begonnen, maar momenteel zit de autofabrikant in 60 verschillende markten en beschikt over 200 verschillende autodealers. In 2011 is Ferrari zich gaan richten op de markt in India en in 2012 volgde Israël.

De vorige CEO van Ferrari hield altijd vast aan een productie van 7.000 stuks op jaarbasis, om zo de exclusiviteit te behouden. Uit een Brits onderzoek van onderzoeksbureau Brand Finance is gebleken dat Ferrari voor het tweede jaar op rij ‘s Werelds sterkste merk is geworden. De exclusiviteit speelt hier een belangrijke rol bij. De nieuwe CEO van Ferrari is Sergio Marchionne. Hij is van plan om de productie van Ferrari langzaam op te voeren naar 10.000 stuks op jaarbasis. Door het vergroten van de productie wordt de exclusiviteit iets minder, maar het is zo wel mogelijk om meer omzet en winst te realiseren. Ferrari aandelen kopen is hier mogelijk!


 

Op 21 oktober 2015 is de eerste 10% van Ferrari naar de beurs gebracht. Het is de bedoeling om Ferrari volledig naar de beurs te brengen, maar dit zal in stappen worden gedaan. Ferrari heeft een beursnotering op de New York Stock Exchange (NYSE) gekregen. De ticker van Ferrari is ‘RACE’. De introductieprijs van het aandeel was is vastgesteld op $52 per aandeel en lag daarmee aan de bovenkant van de bandbreedte die eerder werd afgegeven ($48 – $52). Al op de eerste handelsdag steeg het aandeel flink, naar zo’n $56 per aandeel.

Er werden 17,2 miljoen aandelen naar de beurs gebracht en hierdoor is het voor Ferrari mogelijk geweest om $894,4 miljoen op te halen met de beursgang. De totale marktkapitalisatie van Ferrari is daarmee uitgekomen op zo’n $10 miljard (€8,75 miljard). Via de onderstaande widget is het mogelijk om de beurskoers van Ferrari te volgen.


 

Interesse in Ferrari aandelen?

Veel beleggers hebben interesse getoond in Ferrari aandelen. Het is zeker mogelijk dat de koers van het aandeel al snel een stijgende trend gaat zetten. Al vanaf het begin meedoen aan deze beursgang kan als belegger goed uitpakken. Bij de broker Plus500 is het mogelijk om in Ferrari te beleggen, zodra de onderneming naar de beurs wordt gebracht. Maak hier een account aan!

Ferrari aandelen kopen/verkopen kan hier! *CFD service. 80,5% verliest geld