Wilt u Facebook aandelen kopen?

Facebook! Wie kent deze social media gigant nou niet? Dagelijks zijn er maar liefst 1,4 miljard mensen die hun account checken. Per maand kan Facebook op zo’n 2,13 miljard gebruikers rekenen. Facebook is de afgelopen jaren enorm gegroeid en dit is ook terug te zien in de omzet- en nettowinstcijfers (daar straks meer over).

Interesse om Facebook aandelen te kopen? Facebook is sinds 18 mei 2012 beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. Het is niet moeilijk om aan deze aandelen te komen. Het is alleen wel belangrijk dat u uzelf aanmeldt bij een broker. Onze favoriete broker is de CFD-aanbieder Plus500. Plus500 maakt het mogelijk om in honderden verschillende aandelen, valuta’s, grondstoffen, indexen en opties te handelen. Plus500 biedt ook CFD’s op Facebook aandelen aan. 

Facebook verwachtingen – De toekomst van Facebook

De toekomst van Facebook draait helemaal om het gezin. Met name Instagram, Messenger en WhatsApp, de familie van berichten-apps die de groei van het platform zullen sturen. In een inkomstenoproep van januari 2020 voor het vierde kwartaal van 2019 meldde het bedrijf dat 2,26 miljard mensen elke dag minstens één Facebook-product gebruiken.

Research

Facebook doet enorm veel onderzoek. Het bedrijf gelooft dat goed onderzoek is afgeleid van problemen uit de echte wereld. Door te werken aan baanbrekend onderzoek met een praktische focus, verlegt Facebook elke dag productgrenzen. Tegelijkertijd publiceren ze papers, houden ze lezingen en werken ze samen met de academische gemeenschap.

Facebook lost problemen uit de praktijk op die miljarden mensen treffen op gebieden als: AR/VR, artificial intelligence, blockchain & cryptoeconomics, computationele fotografie en intelligente camera’s, computer visie, data science, databases, economie en computers, menselijke computerinteractie en UX, machine learning, natuurlijke taalverwerking en spraak, netwerken en connectiviteit, beveiliging en privacy en als laatste systemen en infrastructuur.

Partnerships

Mensen over de hele wereld zijn meer dan ooit verbonden met elkaar en met bedrijven zoals het jouwe. Bij Facebook willen ze mensen en bedrijven nog dichterbij elkaar brengen. Op dit moment is Facebook bezig met een partnership met een Koreaanse app genaamd Qanda om de Thaise markt te veroveren en met Cubo Ai een Taiwanees merk om verder te groeien in de Verenigde Staten. 

Cloud gaming

Tegenwoordig kunnen gebruikers games spelen in de mobiele Facebook app en rechtstreeks in de browser, zonder de software te downloaden. Facebook betreedt de snelgroeiende cloud gaming-markt die momenteel wordt gedomineerd door Microsoft, Google, Nvidia en Intel. Gebruikers kunnen games rechtstreeks in de mobiele Facebook-app en in de browser spelen, zonder nieuwe software te downloaden, zoals ze zouden doen in app-winkels zoals Android’s Google Play en Apple’s App Store, aldus het bedrijf. Cloud-games worden uitgevoerd op externe servers en rechtstreeks naar het apparaat van een gebruiker gestreamd.

De cloud gaming-markt is booming en zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar 585 miljoen dollar aan inkomsten genereren, vergeleken met 170 miljoen dollar vorig jaar, volgens een rapport van vorige maand door marktonderzoeksbureau Newzoo. De omzet zal tegen 2023 4,8 miljard dollar bedragen, aldus het rapport.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Facebook

Facebook Inc. is op 4 februari 2004 opgericht door Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum en Chris Hughes. Sinds de oprichting is Facebook uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op het internet. Facebook.com is volgens websitevergelijker Alexa de 3e grootste website ter wereld. Alleen Google en Youtube worden net iets belangrijker gevonden door Alexa.

Het hoofdkantoor van Facebook Inc. bevindt zich in Palo Alto, Californië. Mark Zuckerberg coördineert daar met zijn ruim 25.000 werknemers alle activiteiten die Facebook Inc. op dit moment in zijn bezit heeft. Activiteiten genoeg want momenteel is Facebook ook eigenaar van Instagram, WhatsApp en Oculus VR. Meer weten over Facebook? Bekijk dan ook zeker de onderstaande video!


 

Op 17 maart 2018 werden de 1e kwartaalcijfers 2018 van Facebook gepubliceerd. Oprichter en CEO Mark Zuckerberg zei in een toelichting op de cijfers “We hebben een geweldige start van het jaar gehad.” De omzet bedroeg in het 1e kwartaal van 2018 $12,4 miljard. Een jaar eerder bedroeg de omzet in het 1e kwartaal nog $9,5 miljard. Wat bij de publicatie ook opviel was de stijging van het aantal actieve maandelijkse gebruikers. Dit aantal steeg met 15% naar 2,13 miljard. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg 16% naar 1,40 miljard. Gigantische getallen als u erover nadenkt! De huidige wereldbevolking ligt namelijk rond de 7,6 miljard.

De onderstaande tabel laat de omzet, nettowinst, koers/winstverhouding en winst per aandeel van Facebook zien. In 2017 wist Facebook een omzet van ongeveer 40 miljard dollar te realiseren. De omzet is elk jaar behoorlijk gegroeid en dit heeft ook een zeer positieve invloed gehad op de nettowinst van deze social media gigant. Als de nettowinst wordt afgezet tegen ze omzet, is te zien dat Facebook erg goed in staat is om hoge marges te draaien. Als aandeelhouder bent u hierdoor in ieder geval zeker van een mooi rendement.
 
 201520162017201820192020
Omzet17 92827 63840 65355 24270 14086 565
Nettowinst3 66910 18815 92021 51426 38432 496
Koers/winst verhouding81,13332,725,420,917,2
Winst per aandeel ( $ )1,293,495,397,248,8110,7

Facebook aandelen

Op 18 mei 2012 ging Facebook naar de beurs. Analisten waren in eerste instantie erg negatief over de mogelijkheden van het bedrijf om winsten te realiseren. De dotcom bubbel stond nog vers in het geheugen en analisten leken ook gelijk te krijgen. In de eerste maanden na de beursgang daalde de koers van Facebook onder de introductiekoers. Na verloop van tijd werd langzaam aan duidelijk dat Facebook wel degelijk in staat was om mooi omzet- en winstcijfers te realiseren.

De koers is sinds november 2012 hard opgelopen. In de jaren 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 stond de eindkoers van het aandeel hoger dan de beginkoers. Een mooie prestatie! In november 2012 was het nog mogelijk om Facebook aandelen voor ongeveer 20 dollar aan te schaffen. De koers staat nu vele malen hoger!

De volatiliteit is groot genoeg om als daytrader volop te kunnen profiteren van deze aandelen. Op de korte termijn zijn er dan ook goede mogelijkheden om veel geld te verdienen met Facebook aandelen. Op de lange termijn is het ook zeker interessant om te kijken naar deze aandelen. Mark Zuckerberg heeft nog veel plannen. Zo is het de bedoeling dat er ook een eigen zoekmachine op Facebook gaat ontstaan, de zogeheten Graph Search.

Beleggen in Facebook bij Plus500!

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om te handelen in Facebook aandelen. Plus500 heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere brokers. Allereerst is het goed om te weten dat de broker een erg gebruiksvriendelijke interface heeft. Het is daarnaast ook mogelijk om long of short te gaan op talloze verschillende beleggingsproducten waaronder Facebook. Het is al mogelijk om te beginnen met beleggen vanaf €100,-, een ideale lage inleg dus! Facebook aandelen kopen is nu makkelijker dan ooit! *CFD service. 76,4% verliest geld