Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Facebook aandelen

Facebook Inc, beter bekend als Facebook, is gevestigd in Verenigde Staten aan 1601 Willow Rd, 94025-1452, te Menlo Park. Er werken 52.534 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Mark Zuckerberg.

 

Het Facebook Inc-aandeel had op 08-06-2022 een openingskoers van $194,67, de hoogste koers was $202,03 en de laagste koers was $194,41. De slotkoers was $196,64 en is daarmee met 0,51% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Facebook cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Facebook-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Facebook kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Facebook aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Facebook? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Facebook-koers, de verwachtingen en toekomst van Facebook en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Facebook-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Facebook-aandelen. Als je het Facebook-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Facebook Koers - Wat is de waarde van aandelen Facebook

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Facebook was. The stock Facebook can be found of the abbreviation of the exchange is FB.

Beurskoers Facebook | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Facebook verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Facebook! Wie kent deze social media gigant nou niet? Dagelijks zijn er maar liefst 1,4 miljard mensen die hun account checken. Per maand kan Facebook op zo’n 2,13 miljard gebruikers rekenen. Facebook is de afgelopen jaren enorm gegroeid en dit is ook terug te zien in de omzet- en nettowinstcijfers (daar straks meer over).

Interesse om Facebook aandelen te kopen? Facebook is sinds 18 mei 2012 beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange. Het is niet moeilijk om aan deze aandelen te komen. Het is alleen wel belangrijk dat u uzelf aanmeldt bij een broker. Onze favoriete broker is de CFD-aanbieder Plus500. Plus500 maakt het mogelijk om in honderden verschillende aandelen, valuta’s, grondstoffen, indexen en opties te handelen. Plus500 biedt ook CFD’s op Facebook aandelen aan.

Facebook verwachtingen - De toekomst van Facebook

De toekomst van Facebook draait helemaal om het gezin. Met name Instagram, Messenger en WhatsApp, de familie van berichten-apps die de groei van het platform zullen sturen. In een inkomstenoproep van januari 2020 voor het vierde kwartaal van 2019 meldde het bedrijf dat 2,26 miljard mensen elke dag minstens één Facebook-product gebruiken.

Research

Facebook doet enorm veel onderzoek. Het bedrijf gelooft dat goed onderzoek is afgeleid van problemen uit de echte wereld. Door te werken aan baanbrekend onderzoek met een praktische focus, verlegt Facebook elke dag productgrenzen. Tegelijkertijd publiceren ze papers, houden ze lezingen en werken ze samen met de academische gemeenschap.

Facebook lost problemen uit de praktijk op die miljarden mensen treffen op gebieden als: AR/VR, artificial intelligence, blockchain & cryptoeconomics, computationele fotografie en intelligente camera's, computer visie, data science, databases, economie en computers, menselijke computerinteractie en UX, machine learning, natuurlijke taalverwerking en spraak, netwerken en connectiviteit, beveiliging en privacy en als laatste systemen en infrastructuur.

Partnerships

Mensen over de hele wereld zijn meer dan ooit verbonden met elkaar en met bedrijven zoals het jouwe. Bij Facebook willen ze mensen en bedrijven nog dichterbij elkaar brengen. Op dit moment is Facebook bezig met een partnership met een Koreaanse app genaamd Qanda om de Thaise markt te veroveren en met Cubo Ai een Taiwanees merk om verder te groeien in de Verenigde Staten.

Cloud gaming

Tegenwoordig kunnen gebruikers games spelen in de mobiele Facebook app en rechtstreeks in de browser, zonder de software te downloaden. Facebook betreedt de snelgroeiende cloud gaming-markt die momenteel wordt gedomineerd door Microsoft, Google, Nvidia en Intel. Gebruikers kunnen games rechtstreeks in de mobiele Facebook-app en in de browser spelen, zonder nieuwe software te downloaden, zoals ze zouden doen in app-winkels zoals Android's Google Play en Apple's App Store, aldus het bedrijf. Cloud-games worden uitgevoerd op externe servers en rechtstreeks naar het apparaat van een gebruiker gestreamd.

De cloud gaming-markt is booming en zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar 585 miljoen dollar aan inkomsten genereren, vergeleken met 170 miljoen dollar vorig jaar, volgens een rapport van vorige maand door marktonderzoeksbureau Newzoo. De omzet zal tegen 2023 4,8 miljard dollar bedragen, aldus het rapport.


Wat is Facebook?

Facebook, Inc. is een Amerikaans technologieconglomeraat. Het bedrijf is opgericht in het jaar 2004 door Mark Zuckerberg die dit samen met zijn kamergenoten en medestudenten deed. Oorspronkelijk hebben zij de populaire wereldwijde sociale netwerkdienst Facebook opgericht. Facebook is een van de meest waardevolle bedrijven wereldwijd en het wordt beschouwd als een van de Big Five-bedrijven naast Apple, Google, Microsoft en Amazon.

Naast het sociale netwerk platform Facebook heeft Facebook, Inc. ook andere producten en diensten. Onder andere Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger, facebook Watch en Facebook Portal vallen hieronder. Het doel van Facebook is mensen kracht geven om een gemeenschap te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen.

Wat gaat Facebook doen in de toekomst?

Als een van de Big Five-bedrijven wordt er veel verwacht van Facebook, Inc. Daarom is het interessant om te kijken naar wat we in de toekomst van het bedrijf gaan zien.

Een duurzaam plan voor 2030

Facebook streeft ernaar om in 2030 in de gehele waarde keten een netto uitstoot van nul te bereiken. Het doel is om dit 100% te ondersteunen met hernieuwbare energie. Facebook ziet de klimaatverandering als een van de meest dringende problemen waarmee de mensheid vandaag de dag geconfronteerd wordt. Daarom heeft Facebook het Climate Science Information Center gelanceerd om de klimaatactie aan te moedigen en een eigen positieve milieu impact te creëren.

New features

Eind 2020 heeft Facebook de applicatie Instagram Lite geïntroduceerd. Deze app is speciaal gemaakt voor mensen met traag internet en een goedkope smartphone. In maart ’21 is de app gelanceerd in 170 verschillende landen.

Onlangs is het ook mogelijk geworden om te video bellen via WhatsApp op desktop. Facebook blijft dus haar producten ontwikkelen en dat zal het bedrijf de aankomende jaren zeker doorzetten.

Een nieuwe concurrent voor Clubhouse

Clubhouse is een in 2020 gelanceerde sociale media app die enorm populair is. De app laat mensen samen komen in audio chatrooms om te praten over verschillende onderwerpen. Er gaan verschillende geruchten dat Facebook bezig is met een concurrent voor de razend populaire app. Het project zit echter nog in het vroege stadium van ontwikkeling.

Wat kunnen we verwachten van de Facebook aandelen?

Facebook staat genoteerd aan de NASDAQ-effectenbeurs in de Verenigde Staten. De aandelenkoers van het bedrijf is door de jaren heen flink gestegen, al heeft het ook af en toe scherpe dalingen gekend.

De kans zit er zeker in dat Facebook in de toekomst zal gaan doorgroeien. Het is constant bezig met de verbetering van de huidige producten en de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook met het duurzaamheidsplan laat Facebook zien een bedrijf te zijn dat aan de toekomst van zichzelf en de planeet denkt.

Facebook is een grote speler in de markt en dat zal de multinational de aankomende jaren ook nog zeker blijven. Over de langer termijn heeft het aandeel van Facebook bewezen een stijging te kennen en de kans zit er dus zeker in dat dit in de toekomst ook gaat gebeuren. Als u wilt investeren in de Facebook, Inc. aandelen, dan raad ik aan om het nieuws en de ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed te blijven volgen.

Facebook aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Facebook-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Facebook-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.