Draftkings aandelen

Draftkings logo

DraftKings is een Amerikaans bedrijf in de digitale sport- en entertainment sector. DraftKings ontwikkelt en faciliteert platformen voor online games en online gokken. Hun focus ligt vooral op casino games, daily fantasy sports, en op sportweddenschappen. Vaak worden deze sportweddenschappen ook gelinkt aan de fantasy sport games die ze aanbieden.

Het aandeel van DraftKings ging in 2020 sterk de lucht in. Maar wat is nu eigenlijk de reden dat DKNG zo sterk gegroeid is? En is het nog mogelijk voor hen om verder door te groeien, of is het te laat om als investeerder in te stappen?

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Draftkings verwachtingen – De toekomst van Draftkings

De E-sportsindustrie is al voor geruime tijd een sterk groeiende sector. Dat zie je bijvoorbeeld aan de enorme E-sports events die wereldwijd georganiseerd worden. We vinden dan ook enkele zeer grote techbedrijven terug in deze sector. Denk maar aan bedrijven zoals EA, Activision Blizzard, Tencent, Take-Two en nog veel meer. Niet enkel de E-sports blijven succes hebben, maar mobile gaming is ook aan een heuse opmars bezig met bedrijven zoals Zynga en Glu Mobile.

Naast E-sports en mobile gaming, biedt DraftKings ook online gokplatformen aan. Op deze manier kunnen gebruikers gokken met echt geld en maken zij dus ook kans om echt geld te winnen. Het probleem van dit online gokken, is dat het nog niet volledig gelegaliseerd is in de Verenigde Staten. Hier kan DraftKings weinig aan veranderen en ze moeten zich dus houden aan de opgelegde wetten. De toekomst ziet er wel rooskleurig uit aangezien steeds meer staten beslissen om het online gokken toch toe te laten.

We kunnen dus wel stellen dat DraftKings nog veel groeimogelijkheden heeft, aangezien zowel het online gokken als de E-sports en online gaming beide boomende industrieën zijn.

Legalisering van online gokken in de VS

Zoals eerder vermeld, kampt DraftKings met het probleem dat online gokken in veel staten nog niet gelegaliseerd is. Ze hebben momenteel het geluk dat de VS via allerhande maatregelen probeert hun economie terug op gang te trekken na de pandemie COVID-19, en daarvoor registers durft opentrekken die het vroeger liever gesloten hield.

Hoe meer staten dit voorbeeld volgen, hoe meer nieuwe markten waar DKNG hun producten en diensten kan aanbieden, hoe meer potentiële klanten DraftKings kan bereiken.

Op het moment van schrijven heeft de staat New York nog maar pas de goedkeuring gegeven om online gokken te legaliseren, ook Texas en Missouri zullen vermoedelijk volgen. Echter moet DKNG wel in het achterhoofd houden dat mobiel gokken nog steeds verboden is in New York. Desondanks brengt de legalisering al veel kansen met zich mee.

Meerdere wegen leiden naar groei

Momenteel is één van de mogelijkheden die DKNG bekijkt om verder te groeien, het toelaten van cryptocurrency zoals Bitcoin op hun online platformen. Cryptocurrency zit ook nog altijd in de lift en zou dus een interessante upgrade kunnen zijn.

Verder focust DraftKings zich momenteel nog vooral op de VS, maar het heeft wel duidelijk de ambitie om een wereldwijde speler te worden. DraftKings plant de eerste stap hierin al op korte termijn, met een uitbreiding naar Canada.

Tot slot zal DraftKings in de toekomst deals sluiten met ESPN. Op deze manier kunnen ze hun doelgroep beter bereiken, maar vooral hun acquisitiekost naar beneden krijgen. Hoe lager hun acquisitiekost van nieuwe gebruikers ligt, hoe meer marge er overblijft en dat resulteert dan weer in hogere winsten.

Conclusie

DKNG heeft een prominente aanwezigheid in twee verschillende boomende industrieën. Om bij te blijven met hun concurrenten, zet DKNG in op meerdere groeikansen tegelijk.

DraftKings heeft nog een mooi groeipotentieel voor de toekomst en lijkt een relatief veilige belegging voor investeerders. Wil je instappen, houd dan de omzet- en winstgroei goed in de gaten, en wacht op een goed instapmoment, bijvoorbeeld wanneer de RSI laag is.

We kunnen dus concluderen dat DraftKings een goede investering is voor een langetermijnbelegger met een gematigd agressieve strategie.

Draftkings aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Draftkings? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Draftkings koers, de verwachtingen en toekomst van Draftkings en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Draftkings aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Draftkings aandelen. Als je Draftkings aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Draftkings – Wat is de waarde van aandelen Draftkings?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Draftkings kost. Het aandeel Draftkings is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is DKNG.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Draftkings aandeel te kopen.

Draftkings- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Draftkings aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Draftkings en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Draftkings. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Draftkings kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Draftkings aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.