Doordash aandelen

Doorcash logo

DoorDash is een Amerikaanse voedselleverancier. Het bedrijf is in 2013 opgericht in Palo Alto, California. Sinds januari 2020 heeft DoorDash het grootste marktaandeel voor voedselleveringen in de Verenigde Staten. In 2020 heeft DoorDash ongeveer 20 miljoen gebruikers gehad. In datzelfde jaar was het bedrijf op een waarde van 16 miljard geschat. Het bedrijf is nu in 3 landen actief, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

De beursgang van DoorDash is in december 2020. Het bedrijf heeft gekozen voor de beursgang vanwege de grote groei van het bedrijf dat het mede te danken heeft aan de Covid-19 waarbij mensen meer eten thuis zijn gaan bestellen. De grootste concurrent in de markt is UberEats.

In oktober van 2020 heeft DoorDash zich populair gemaakt door het “heropenen voor levering” programma. Hierbij hielp het restaurants die gesloten zijn te heropenen voor leverings- en afhaaldiensten. Op deze manier hoopt DoorDash lokale horecabedrijven steun te bieden in de moeilijke tijd van de pandemie.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Doordash verwachtingen – De toekomst van Doordash

Als het gaat om marktaandeel in de voedsellevering markt van de VS dan is DoorDash de laatste jaren uitgegroeid tot ruim de grootste. Het is de afgelopen jaren concurrerende bedrijven als Grubhub en Uber Eats voorbijgegaan.

Enorme groei

De groei van DoorDash is enorm, vooral binnen de Amerikaanse markt. Zo is het marktaandeel in 2020 ten opzichte van 2018 verdrievoudigd. Dit ging namelijk van 15% naar 45%. Dit zien we ook terug in de gebruikers van DoorDash in 2018 waren dit er 4 miljoen, in 2019 10 miljoen en in 2020 waren dit 20 miljoen gebruikers. Als DoorDash deze groei door kan zetten biedt het veel potentie voor de toekomst.

Stijgende markt stijgende concurrentie

De voedselbezorging markt is aan het stijgen, maar dit doet de concurrentie. ook De laatste jaren heeft DoorDash een flink stuk marktaandeel weten te pakken, maar het is de vraag hoelang ze dit kunnen vasthouden. Met steeds meer opstaande concurrenten en rivalen als Uber Eats, Deliveroo en Grubhub blijft het steeds omkijken.

Hiernaast hebben verschillende investeerders aangegeven dat ze niet in DoorDash gaan investeren vanwege het feit dat er geen duidelijke weg is naar een continue winstgroei. Sommige investeerders geven aan dat het bedrijf zeker een waardevolle service biedt, maar het voorbestemd lijkt om te worstelen als operatie met een lage marge.

Wat kunnen we verwachten van de DoorDash aandelen?

DoorDash is sinds 9 december 2020 beursgenoteerd. Omdat dit pas kortgeleden is, is het lastig om de het verloop van de koers te analyseren. Wel zien we flinke fluctueringen sinds de beursgang.

Als we dan kijken naar de toekomst dan zien we dat DoorDash een enorme groei doormaakt de laatste jaren. Als het bedrijf deze groei kan doorzetten dan biedt het heel veel potentie voor de toekomst. Toch zien we ook dat de concurrentie op de loer ligt en dat DoorDash in een markt zit met grote concurrenten. Aan de andere kant zit het bedrijf in een stijgende markt die zeker tijdens de Covid-19 Pandemie is aangetrokken.

Het feit dat de toekomstprognose van DoorDash niet heel duidelijk is laat veel investeerders twijfelen. Het is een bedrijf dat dus veel potentie biedt door de enorme marktgroei. Het zou dus een goede investering kunnen zijn wanneer ze deze groei doorzetten, maar als ze marktgroei gaan verliezen dan zou het ook een risicovolle investering kunnen zijn. Als tip geef ik daarom mee om goed op de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf te letten.

Doordash aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Doordash? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Doordash koers, de verwachtingen en toekomst van Doordash en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Doordash aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Doordash aandelen. Als je Doordash aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Doordash- Wat is de waarde van aandelen Doordash?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Doordash kost. Het aandeel Doordash is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is DRDH.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Doordash aandeel te kopen.

Doordash- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Doordash aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Doordash en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Doordash. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Doordash kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

F

Doordash aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.