Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Chevron aandelen

 

Het Chevron Corp.-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van $176,25, de hoogste koers was $176,40 en de laagste koers was $172,03. De slotkoers was $173,54 en is daarmee met 0,59% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Chevron cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Chevron-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Chevron kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Chevron aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Chevron? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Chevron-koers, de verwachtingen en toekomst van Chevron en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Chevron-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Chevron-aandelen. Als je het Chevron-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Chevron Koers - Wat is de waarde van aandelen Chevron

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Chevron was. The stock Chevron can be found of the abbreviation of the exchange is CVX.

Beurskoers Chevron | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Chevron verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat is Chevron?

Chevron Corporation beheert zijn investeringen in dochterondernemingen en gelieerde ondernemingen, en biedt administratieve, financiële, management- en technologische ondersteuning aan de Verenigde Staten en internationale dochterondernemingen die zich bezighouden met geïntegreerde energie- en chemicaliënactiviteiten. Het bedrijf opereert via twee bedrijfssegmenten: upstream en downstream. Upstream operaties bestaan voornamelijk uit het onderzoeken, ontwikkelen en produceren van ruwe olie en aardgas; liquefactie, transport en hervergassing in verband met vloeibaar aardgas; het vervoeren van ruwe olie via internationale olie-exportpijpleidingen; verwerking, transport, opslag en marketing van aardgas, en een gas-to-liquids-installatie. Downstream operaties bestaan voornamelijk uit het raffineren van ruwe olie tot aardolieproducten; marketing van ruwe olie en geraffineerde producten; transport van ruwe olie en geraffineerde producten, en productie en marketing van petrochemische producten.

Aantrekkende wereldhandel

Chevron is sterk afhankelijk van de wereldhandel, aangezien dit ervoor zorgt dat men zich met name binnen de distributie kan laten zien. Dit is een belangrijk onderdeel van de onderneming, die ervoor zorgt dat men de overige takken van het bedrijf op een goede manier draaiende kan houden. Op het moment dat de diensten binnen de diverse branches goed van de grond komen slaagt Chevron erin om een enorme omzet te maken en ook aan de beurs goede cijfers te laten zien. Op het moment dat de distributie stokt, werkt dit echter door in de rest van de activiteiten van de onderneming.

Verschillende branches

Chevron is actief op het gebied van prospectie en productie, maar ook binnen het vervoer en raffinage. Deze spreiding zorgt ervoor dat men zich goed kan wapenen tegen verschillende sentimenten binnen de markt. Het is echter de distributie van petroleum en bijproducten waarbij men voor een groot deel afhankelijk is van de ontwikkelingen in de rest van de wereld. Nu de wereldhandel weer aan begint te trekken is ook Chevron een onderneming die hier veel van zal merken. Dit zal de ontwikkeling van het aandeel waarschijnlijk ten goede komen, ook omdat de overige divisies weer meer toekomstperspectief krijgen.

Wat gaat Chevron doen in de toekomst?

The Chevron Way legt uit wie ze zijn, wat ze geloven, hoe ze bereiken en waar ze naartoe willen. Het brengt een gemeenschappelijk begrip tot stand, niet alleen voor hun, maar voor iedereen die met hun omgaat. De kern van The Chevron Way is hun visie om het wereldwijde energiebedrijf te zijn dat het meest wordt bewonderd om zijn mensen, partnerschap en prestaties.

  • Chevron in de rechtbank

De Amerikaanse advocaat Aaron Page kwam in botsing met Chevron Corp over zijn poging hem te minachten voor de rechtbank omdat hij naar verluidt de omstreden advocaat Steven Donziger had geholpen om te profiteren van een frauduleus vonnis van 9,5 miljard dollar tegen de oliemaatschappij in Ecuador. In een rechtszaak vertelde Page aan de Amerikaanse districtsrechter Lewis Kaplan in Manhattan dat een beslissing van de rechtbank in beroep om een civielrechtelijke minachting tegen Donziger te beperken, 'de grondslag elimineert' omdat hij beweerde dat hij ook minachtte voor het niet geven van aan Chevron het vonnis zoals eerder bevolen door de rechtbank.

  • Myanmar

De Amerikaanse oliegigant Chevron Corp lobbyde bij wetgevers en overheidsfunctionarissen om zijn energiebelangen in Myanmar te beschermen, omdat de regering van president Joe Biden onder druk komt te staan ​​om sancties op te leggen aan de militaire junta van het Zuid-Aziatische land, aldus federale openbaarmakingen. Chevron is één van de weinige internationale olie- en gasbedrijven met grote belangen in de energierijkdom van Myanmar, die een cruciale bron van inkomsten zijn geworden voor militaire heersers die de macht grepen en een bloedig optreden tegen politieke protesten hebben opgelegd.

  • Eigendommen in New Mexico

Chevron biedt aan om ongeveer 29.540 hectare aan olie- en gaseigendommen in New Mexico te verkopen, terwijl oliemaatschappijen hun afstotingen versnellen in een herstellende oliemarkt. De verkoop in het Perm-bekken van West-Texas en New Mexico is enorm gestegen nu schalieproducenten en private-equity firma's een zinderend herstel van de olieprijzen aangrijpen om bedrijven te kopen of nieuwe boorvooruitzichten te verwerven.

Wat kunnen we verwachten van de Chevron aandelen?

Chevron kondigde plannen aan om het rendement op geïnvesteerd kapitaal te verhogen en de koolstofintensiteit te verlagen om superieure uitkeringen aan aandeelhouders mogelijk te maken. "De boodschap van Chevron aan investeerders is in vier woorden samengevat: hoger rendement, lagere CO2-uitstoot", aldus Michael Wirth, voorzitter en CEO van Chevron. "Ze bouwen voort op hun trackrecord van kapitaal- en kostendiscipline om een hoger rendement te behalen. En ze ondernemen actie om een toekomst met een lagere CO2-uitstoot te bevorderen. "

Chevron aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Chevron-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Chevron-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie