Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Avantium aandelen

Avantium N.V., beter bekend als Avantium, is gevestigd in Nederland aan Zekeringstraat 29, 1014 BV, te Amsterdam. De CEO van het bedrijf is Tom van Aken.

 

Het Avantium N.V.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van €3,77, de hoogste koers was €3,77 en de laagste koers was €3,66. De slotkoers was €3,70 en is daarmee met 0,81% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Avantium cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Avantium-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Avantium kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Avantium aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Avantium? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Avantium-koers, de verwachtingen en toekomst van Avantium en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Avantium-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Avantium-aandelen. Als je het Avantium-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Avantium Koers - Wat is de waarde van aandelen Avantium

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Avantium was. The stock Avantium can be found of the abbreviation of the exchange is AVTX.

Beurskoers Avantium | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Avantium verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Avantium verwachtingen – De toekomst van Avantium

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Avantium verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Avantium

Avantium is in 2000 ontstaan uit een ontwikkelingstak van Shell. Het was in eerste instantie de bedoeling om van Avantium een research en development bedrijf te maken die zich met verschillende sectoren bezig houdt. Sinds 2015 richt Avantium zich volledig op het gebied van hernieuwbare en duurzame chemische producten.

We kennen allemaal het probleem van de gigantische plastic afvalberg in onze zeeën. Avantium heeft hier een mooie oplossing voor. Ze hebben een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt plastic te maken van suikers in plaats van aardolie. Deze plastic is van hoogwaardig materiaal en beschikt over dezelfde functies als normaal plastic. Het grote voordeel van deze plastic is het feit dat het om een biologisch en afbreekbaar product gaat.

Avantium stelt geduld op de proef

In januari 2018 werd bekend gemaakt dat de bouw van een geplande fabriek met twee tot drie jaar wordt uitgesteld. Dit heeft uiteraard flinke gevolgen voor de toekomstige omzet- en nettowinst cijfers. Er is meer tijd nodig om het duurzame plastic (PEF) te ontwikkelen. Beleggers zullen nu tot minimaal 2025 of 2026 moeten wachten voordat Avantium zwarte cijfers kan schrijven. Als belegger wordt uw geduld nu dus wel heel erg op de proef gesteld. Het vervelende van dit verhaal is dat de koers sinds de beursgang al bijna is gehalveerd. Dividend krijgt u niet en als lange termijn belegger in Avantium moet u dus wel heel lang op de blaren zitten. 

Het zal voor Avantium niet vanzelfsprekend worden om op hele korte termijn al flink geld te gaan verdienen. De komende jaren moeten er nog veel werk worden verzet om tot een goed eindproduct te komen. Het is de bedoeling om uiteindelijk te starten met een demonstratiefabriek in Antwerpen. Het is in die fabriek mogelijk 50.000 ton biologisch plastic te produceren. Dit is goed voor zo’n 2 a 3 miljard frisdrankflessen. Als de eerste fabriek een succes is, is het de bedoeling om licenties te verkopen voor het gebruik van de technologie. Afnemers van de licentie kunnen dan hun eigen fabriek bouwen om zo de techniek op grote schaal uit te rollen.

Avantium aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Avantium-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Avantium-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie