Avantium aandelen

Op 15 maart 2017 is het Nederlandse chemiebedrijf Avantium naar de beurs gegaan. Bij de berusgang zijn 8.181.818 aandelen naar de beurs gegaan tegen een prijs van €11 per aandeel. Er is bij de beursgang zo’n 90 miljoen euro opgehaald. Het is goed om op te merken dat maar 35% van het aandelenkapitaal naar de beurs is gebracht. Het grootste gedeelte van de aandelen is al toegewezen aan de investeerders van het eerste uur.

avantium aandelen

 

Interesse om Avantium aandelen te kopen? Broker Binckbank maakt het mogelijk om deze aandelen aan te schaffen. Het is hieronder direct mogelijk om een account aan te maken bij de broker.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Avantium verwachtingen – De toekomst van Avantium

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Avantium verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Avantium

Avantium is in 2000 ontstaan uit een ontwikkelingstak van Shell. Het was in eerste instantie de bedoeling om van Avantium een research en development bedrijf te maken die zich met verschillende sectoren bezig houdt. Sinds 2015 richt Avantium zich volledig op het gebied van hernieuwbare en duurzame chemische producten.

We kennen allemaal het probleem van de gigantische plastic afvalberg in onze zeeën. Avantium heeft hier een mooie oplossing voor. Ze hebben een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt plastic te maken van suikers in plaats van aardolie. Deze plastic is van hoogwaardig materiaal en beschikt over dezelfde functies als normaal plastic. Het grote voordeel van deze plastic is het feit dat het om een biologisch en afbreekbaar product gaat.

Avantium stelt geduld op de proef

In januari 2018 werd bekend gemaakt dat de bouw van een geplande fabriek met twee tot drie jaar wordt uitgesteld. Dit heeft uiteraard flinke gevolgen voor de toekomstige omzet- en nettowinst cijfers. Er is meer tijd nodig om het duurzame plastic (PEF) te ontwikkelen. Beleggers zullen nu tot minimaal 2025 of 2026 moeten wachten voordat Avantium zwarte cijfers kan schrijven. Als belegger wordt uw geduld nu dus wel heel erg op de proef gesteld! Het vervelende van dit verhaal is dat de koers sinds de beursgang al bijna is gehalveerd. Dividend krijgt u niet en als lange termijn belegger in Avantium moet u dus wel heel lang op de blaren zitten. We wensen u veel sterkte!

Het zal voor Avantium niet vanzelfsprekend worden om op hele korte termijn al flink geld te gaan verdienen. De komende jaren moeten er nog veel werk worden verzet om tot een goed eindproduct te komen. Het is de bedoeling om uiteindelijk te starten met een demonstratiefabriek in Antwerpen. Het is in die fabriek mogelijk 50.000 ton biologisch plastic te produceren. Dit is goed voor zo’n 2 a 3 miljard frisdrankflessen. Als de eerste fabriek een succes is, is het de bedoeling om licenties te verkopen voor het gebruik van de technologie. Afnemers van de licentie kunnen dan hun eigen fabriek bouwen om zo de techniek op grote schaal uit te rollen.

Avantium aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Avantium? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Avantium koers, de verwachtingen en toekomst van Avantium en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Avantium aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Avantium aandelen. Als je Avantium aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Avantium – Wat is de waarde van aandelen Avantium?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Avantium kost. Het aandeel Avantium is te vinden op de Avantium, de afkorting op de beurs is Avantium.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Avantium aandeel te kopen.

Avantium kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Avantium aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Avantium en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Avantium. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Avantium kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Avantium aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.