ArcelorMittal aandelen

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Het bedrijf ontstond in 2006 door een fusie tussen Arcelor en Mittal Steel. De multinational heeft 260.000 werknemers in dienst. De onderneming heeft 61 vestigingen in 27 verschillende landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. Bestuurder van ArcelorMittal is Lakshmi Mittal. Hij bezit met zijn familie 44,79% van de ArcelorMittal aandelen

ArcelorMittal aandelen

 

 

 

 

In 2011 had het staalconcern een totale productie van 92 miljoen ton staal. 86 miljoen staal hiervan was ook daadwerkelijk geleverd aan klanten. 2/3e van het staal wordt verwerkt tot plaatstaal. Dit staal wordt vervolgens gebruikt voor auto’s, witgoed enz. De ijzerertsmijnen liggen in Canada, Oekraïne en Kazachstan. Duitsland en Frankrijk zijn de belangrijkste afzetmarkten in Europa voor ArcelorMittal. De multinational is goed voor een weging van 2,16% in de AEX.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

ArcelorMittal verwachtingen – De toekomst van ArcelorMittal

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de ArcelorMittal verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Beursagenda ArcelorMittal 2018

  • 11-02: Resultaten 1e kwartaal
  • 01-08: Resultaten 2e kwartaal
  • 01-08: Halfjaarresultaten
  • 01-11: Resultaten 3e kwartaal

 Cijfers van ArcelorMittal

Het balanstotaal van ArcelorMittal bedroeg eind 2015 €70,6 miljard en het gedeelte aan eigen vermogen bedroeg ruim €23,2 miljard. De multinational beschikt dan ook over een redelijk gedeelte aan eigen vermogen. Hier kunnen lange termijn verplichtingen mee worden voldaan. De solvabiliteit ziet er dus redelijk uit.

De balans laat een groot contrast zien met de winst- en verliesrekening. De winst- en verliesrekening ziet er namelijk een stuk slechter uit dan de balans. De omzet in 2015 bedroeg €58,4 miljard. Hier werd een verlies bij geboekt van maar liefst €7,2 miljard! Dit verlies is gigantisch en 2015 was voor ArcelorMittal een historisch slecht jaar. Uit de cijfers van de staalgigant hebben we ook de volgende kerncijfers weten te halen:

 • Eigen vermogen per aandeel: €12,93
 • Koers-/winstverhouding: -0,96
 • Winst per aandeel: -€4,07

Uit de cijfers is op te maken dat het erg slecht gaat met ArcelorMittal. De belangrijkste oorzaak is de afnemende vraag naar staal, wat leidt tot een dalende staalprijs. De staalgigant heeft veel vaste lasten die gewoon moeten worden doorbetaald. Doordat het eindproduct voor een veel goedkopere prijs aan de man moet worden gebracht, staat de winstmarge zwaar onder druk. ArcelorMittal heeft veel dividend uitgekeerd, maar vanaf 2014 is dit afgeschaft. De kasstroom is simpelweg niet meer voldoende om de dividenduitkeringen te waarborgen. Hoe moet het nu verder met ArcelorMittal en de aandelen van deze multinational? Lees snel verder!

Analyse ArcelorMittal aandelen

Het koersverloop van ArcelorMittal aandelen vertoont een volatiel beeld. In 2008 daalde ArcelorMittal aandelen met 67%. In het jaar 2009 stegen de aandelen met 85%. In 2011 daalde ArcelorMittal weer met 51%. Als u als belegger grote koersbewegingen wilt meemaken, moet u dus bij dit aandeel zijn!

Ook het afgelopen jaar was het raak. Eind 2014 stond de koers op €9,09 per aandeel. Eind 2015 kon je al een aandeel kopen voor €3,90. Als belegger in ArcelorMittal heeft u dus flinke verliezen moeten lijden (tenzij u bent short gegaan). Zeker als u beseft dat de koers van deze staalgigant in 2011 nog rond de €25,- per aandeel stond. Het koersrendement op deze aandelen is de afgelopen jaren negatief geweest, maar ook van het dividendrendement heeft u niet kunnen genieten, aangezien deze sinds 2014 is geschrapt.

Er is pijnlijk duidelijk geworden wat voor gevolgen een afnemende vraag naar staal voor de grootste staalgigant ter wereld kan hebben. Als u echter gelooft dat de wereldwijde economische groei weer gaat aantrekken, moet u deze aandelen in uw portefeuille gaan opnemen. De staalprijs is uiteindelijk bepalend voor de koers van ArcelorMittal. Wanneer staal duurder wordt, is ArcelorMittal de multinational die hier het meeste van gaat profiteren. Zorg ervoor dat u de wereldwijde ontwikkelingen dus nauwlettend in de gaten houdt!

ArcelorMittal aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in ArcelorMittal ? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de ArcelorMittal koers, de verwachtingen en toekomst van ArcelorMittal en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in ArcelorMittal aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in ArcelorMittal aandelen. Als je ArcelorMittal aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers ArcelorMittal – Wat is de waarde van aandelen ArcelorMittal ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van ArcelorMittal kost. Het aandeel ArcelorMittal is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is MT.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een ArcelorMittal aandeel te kopen.

ArcelorMittal kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een ArcelorMittal aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in ArcelorMittal en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van ArcelorMittal. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen ArcelorMittal kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

ArcelorMittal aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.