Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Apple aandelen

Apple Inc, beter bekend als Apple, is gevestigd in Verenigde Staten aan 1 Apple Park Way, 95014-0642, te Cupertino. Er werken 147.000 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Timothy Cook.

 

Het Apple Inc-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van $148,90, de hoogste koers was $151,18 en de laagste koers was $148,17. De slotkoers was $150,82 en is daarmee met 3,71% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

 

Inhoudsopgave

Apple cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Apple-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Kosten en opbrengsten $169,6 mld
Valuta USD
EBIT $66,3 mld
Fiscale datum 26-09-2020
Brutowinst $105,0 mld
Inkomstenbelasting $9,7 mld
Netto inkomen $57,4 mld
Operationele kosten $208,2 mld
Operationele inkomsten $66,3 mld
Inkomsten voor belasting $67,1 mld
Rapportagedatum 30-10-2020
Research and development-kosten $18,8 mld
Totale omzet $274,5 mld

Apple kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Apple aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Apple? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Apple-koers, de verwachtingen en toekomst van Apple en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Apple-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Apple-aandelen. Als je het Apple-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Apple Koers - Wat is de waarde van aandelen Apple

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Apple was. The stock Apple can be found of the abbreviation of the exchange is AAPL.

Beurskoers Apple | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Apple verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat kunnen we verwachten van de Apple aandelen?

Als we kijken naar het verloop van de Apple aandelen de afgelopen jaren zijn de aandelen over het algemeen veel gestegen. Dit is echter wel over de lange termijn gezien. Op kort termijn kunnen de aandelen van Apple redelijk fluctueren.  Om te bepalen wat de aandelen in de toekomst gaan doen is het belangrijk om het nieuws te volgen hoe positief of negatief Apple hierin genoemd wordt.

Voor een lange termijn investering kan de Climate Roadmap van Apple zeer interessant zijn. Als Apple het voor elkaar krijgt om in 2030 klimaat neutraal te zijn dan zou dit zeker een positieve invloed op de aandelenkoers kunnen hebben. Of deze doelstelling gehaald gaat worden is echter nu nog niet te zeggen

Als laatste zal de release van nieuwe producten enorm belangrijk zijn. Als Apple weer met een innovatief uniek product komt zal dit grote invloed kunnen hebben op de aandelen. Blijf daarom bij het kopen van Apple aandelen goed op het laatste nieuws letten.

Over Apple

Veel mensen denken dat Apple een vrij jong en nieuw bedrijf is, maar eigenlijk is dit niet zo. Apple Inc. is op 1 april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne opgericht. Toentertijd heette de multinational Apple Computer Inc., later is dit dus veranderd naar Apple Inc.

Apple werd eind jaren 70 voor het eerst populair toen de Apple II op de markt werd gebracht. Dit was een personal computer (pc) die voor die tijd goed presteerde en tot de succesvolste pc's behoorde. Eind jaren 90 ging het niet goed met Apple en concurrent Microsoft heeft toen 150 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd. Die reddingsoperatie heeft zeker goed uitgepakt voor beide partijen.

Na 1997 ging het weer steeds beter met Apple. In 2009 werd Apple zelfs uitgeroepen tot het merk van het decennium. Vooral onder leiding van Steve Jobs ging het hard. Door het goede innovatievermogen, door de kwaliteit van de producten en door de wijze waarop er marketing is gevoerd, is de multinational erg succesvol geworden. Het hoofdkantoor in Cupetino, Californie speelt een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Momenteel zijn er overigens ongeveer 123.000 mensen werkzaam bij Apple.

Ondanks het overlijden van de destijdse CEO en de meest bekende oprichter van Apple Steve Jobs in 2011, blijft het bedrijf innoveren. Met onder andere Siri, Apple pay, Touch ID en Face ID zijn de mogelijkheden steeds gegroeid. Nieuwe producten van de laatste jaren zijn onder andere de Apple watch en de Airpods.

Het hoofdkantoor in Californië heeft een belangrijke rol gehad en heeft nog steeds een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Apple had bij de dood van Steve Jobs in 2011 een beurswaarde van 350 miljard dollar. Het bedrijf groeide onder Steve’s opvolger Tim Cook vervolgens explosief door naar maar liefst 1.000 miljard dollar.

Het is de bedoeling dat Apple de komende jaren weer nieuwe innovatieve producten op de markt gaat brengen. Denk hierbij aan nieuwe iPads, iWatches en andere interessante producten op het gebied van software. Rond 2020 is het ook de bedoeling om een Apple auto te gaan verkopen.

Het laatste paradepaardje van Apple is de iPhone X. Deze telefoon is voorzien van nieuwe camerasystemen. Alles werkt sneller en de batterij gaat langer mee. Het display is het helderste, meest kleurrijke iPhone-display tot nu toe. De iPhone X is daarnaast ook spat- en waterbestendig.

Analyse Apple aandelen

Als u in januari 2009 Apple aandelen had gekocht, had u een gigantische winst kunnen boeken. Voor één aandeel betaalde u toen namelijk maar 11 dollar. In 8 jaar tijd is de koers ruim 15x zoveel waard geworden. Van €10.000,- had u dus makkelijk €150.000,- kunnen maken. Dat zijn nog eens lekkere winsten!

Het is de verwachting dat de rek bij Apple er op dit moment nog niet volledig uit is. Bedrijven als Samsung en ook HTC en zelfs Nokia doen het erg goed op de markt voor smartphones en tablets, waardoor Apple steeds meer concurrentie tevoorschijn ziet komen. Ondanks deze ontwikkelingen slaagt Apple er nog wel in om mooie omzet- en winstcijfers te presenteren. Professionals zijn ook ontzettend positief over Apple aandelen. Door sterke resultaten en door een goede liquiditeitspositie en een positieve solvabiliteitspositie, is het voor de multinational mogelijk om de concurrentie in bedwang te houden.

Vergelijking bruto binnenlands product

We hebben een leuke vergelijking voor u. Wanneer Apple namelijk een land was geweest, zouden er maar 16 landen zijn in de wereld die een grotere economie hebben. Met andere woorden: bij slechts een handjevol landen is het bruto binnenlands product groter dan de beurswaarde van het techconcern. Het bruto binnenlands product van Nederland is bijvoorbeeld kleiner. Is dat niet enorm bizar!?

Duurdere smartphones

In de laatste fase van Apple werd er vooral geprofiteerd van goede verkopen van duurdere smartphones zoals de iPhone X. De Apple iPhone werd voorzien van nieuwe camerasystemen. Alles werkt sneller en de batterij gaat langer mee. Het display is het meest heldere en kleurrijke iPhone-display tot nu toe. De iPhone X is daarnaast ook spat- en waterbestendig.

Investeringen Verenigde Staten

Ook waren de verwachtingen erg positief. Een groot deel van het geld gaat op aan bedragen aan de Amerikaanse economie. De aankomende vijf jaar zal Apple geld gaan pompen in de Verenigde Staten, met onder andere betalingen aan leveranciers, verschillende investeringen in de werkgelegenheid en de bouw van een tweede hoofdkantoor.

Wat gaat Apple doen in de toekomst?

De wereldwijde omzet van Apple bedroeg in 2020 274,5 miljard dollar. Als het gaat om omzet is Apple hiermee het grootste technologiebedrijf ter wereld. Het is dan ook interessant om te kijken naar hoe Apple deze positie in de toekomst wil gaan vasthouden.

Nieuwe producten in de toekomst

Apple is constant bezig met de verbetering van de huidige producten en de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook in de aankomende jaren kunnen we weer nieuwe releases verwachten. Onder andere zou de iPhone 13 in 2021 uitgebracht worden en kunnen we een nieuwe versie van de Apple AirPods verwachten. Ook zijn er geruchten over compleet nieuwe producten. Zo zou er een AR bril de markt opkomen en zou Apple bezig zijn met het ontwikkelen van een Apple Car. Deze zou volgens Apple analist Ming-Chi Kuo uitgebracht moeten worden tussen 2023 en 2025.

De verduurzaming van Apple

Apple denkt aan een duurzame toekomst en past ook de producten hierop aan. Zo heeft het bedrijf het plastic in de verpakkingsmaterialen met 58% verminderd. Ook is de iPhone 11 de eerste smartphone die is gemaakt met 100% gerecyclede aardelementen in de Taptic Engine (trilmotor). Verder is het doel van Apple om op de lange termijn 100% carbon neutraal te zijn. Dit zou al voor 2030 bereikt moeten zijn.

Apple aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Apple-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Apple-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie