Wilt u Apple aandelen kopen?

Het Amerikaanse elektronica bedrijf Apple is in 1976 opgericht door Steve JobsSteve Wozniak en Ronald Wayne. Het bedrijf werd bekend eind jaren 70 door een computer genaamd de Apple 2. Na een moeilijke tijd heeft Apple een grote doorbraak gekend met de IPod Touch, de iPhone en de iPad. Hiermee had het bedrijf grote impact op de markt van telefoons en tablets.

Apple is één van de populairste merken ter wereld en het behoort tot de grootste technologiereuzen zoals Facebook en Microsoft. Miljoenen mensen zijn grote fan van de producten van deze multinational.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat kunnen we verwachten van de Apple aandelen?

Als we kijken naar het verloop van de Apple aandelen de afgelopen jaren zijn de aandelen over het algemeen veel gestegen. Dit is echter wel over de lange termijn gezien. Op kort termijn kunnen de aandelen van Apple redelijk fluctueren.  Om te bepalen wat de aandelen in de toekomst gaan doen is het belangrijk om het nieuws te volgen hoe positief of negatief Apple hierin genoemd wordt.

Voor een lange termijn investering kan de Climate Roadmap van Apple zeer interessant zijn. Als Apple het voor elkaar krijgt om in 2030 klimaat neutraal te zijn dan zou dit zeker een positieve invloed op de aandelenkoers kunnen hebben. Of deze doelstelling gehaald gaat worden is echter nu nog niet te zeggen

Als laatste zal de release van nieuwe producten enorm belangrijk zijn. Als Apple weer met een innovatief uniek product komt zal dit grote invloed kunnen hebben op de aandelen. Blijf daarom bij het kopen van Apple aandelen goed op het laatste nieuws letten.

Over Apple

Veel mensen denken dat Apple een vrij jong en nieuw bedrijf is, maar eigenlijk is dit niet zo. Apple Inc. is op 1 april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne opgericht. Toentertijd heette de multinational Apple Computer Inc., later is dit dus veranderd naar Apple Inc.

Apple werd eind jaren 70 voor het eerst populair toen de Apple II op de markt werd gebracht. Dit was een personal computer (pc) die voor die tijd goed presteerde en tot de succesvolste pc’s behoorde. Eind jaren 90 ging het niet goed met Apple en concurrent Microsoft heeft toen 150 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd. Die reddingsoperatie heeft zeker goed uitgepakt voor beide partijen.

Na 1997 ging het weer steeds beter met Apple. In 2009 werd Apple zelfs uitgeroepen tot het merk van het decennium. Vooral onder leiding van Steve Jobs ging het hard. Door het goede innovatievermogen, door de kwaliteit van de producten en door de wijze waarop er marketing is gevoerd, is de multinational erg succesvol geworden. Het hoofdkantoor in Cupetino, Californie speelt een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Momenteel zijn er overigens ongeveer 123.000 mensen werkzaam bij Apple.

Ondanks het overlijden van de destijdse CEO en de meest bekende oprichter van Apple Steve Jobs in 2011, blijft het bedrijf innoveren. Met onder andere Siri, Apple pay, Touch ID en Face ID zijn de mogelijkheden steeds gegroeid. Nieuwe producten van de laatste jaren zijn onder andere de Apple watch en de Airpods.

Het hoofdkantoor in Californië heeft een belangrijke rol gehad en heeft nog steeds een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Apple had bij de dood van Steve Jobs in 2011 een beurswaarde van 350 miljard dollar. Het bedrijf groeide onder Steve’s opvolger Tim Cook vervolgens explosief door naar maar liefst 1.000 miljard dollar.

Het is de bedoeling dat Apple de komende jaren weer nieuwe innovatieve producten op de markt gaat brengen. Denk hierbij aan nieuwe iPads, iWatches en andere interessante producten op het gebied van software. Rond 2020 is het ook de bedoeling om een Apple auto te gaan verkopen.

Het laatste paradepaardje van Apple is de iPhone X. Deze telefoon is voorzien van nieuwe camerasystemen. Alles werkt sneller en de batterij gaat langer mee. Het display is het helderste, meest kleurrijke iPhone-display tot nu toe. De iPhone X is daarnaast ook spat- en waterbestendig. Bekijk ook de onderstaande video om meer te weten te komen over de iPhone X.

We weten allemaal dat de koers van Apple de afgelopen jaren ontzettend hard is opgelopen. Ondanks deze flinke koersstijgingen, is de koers/winst verhouding niet schokkend hoog. Dit komt omdat de winst van Apple de afgelopen jaren ook behoorlijk is toegenomen. Voor Apple aandelen betaalt u daarom in 2018 zo’n 14,1 keer de winst. Een koers/winst verhouding van 14,1 is voor een groeiaandeel als deze erg netjes!

Over omzet en winst gesproken. In 2018 zal de omzet rond de 258 miljard dollar uit gaan komen. De winst zal in 2018 rond de 58 miljard dollar liggen. Apple is jaar in, jaar uit in staat geweest om mooie winsten en aandeelhouderswaarde te creëren. Een echte must-have voor de intelligente belegger dus!

Het is ook goed om nog even naar het dividend van Apple te kijken. Het dividendrendement staat momenteel op 1,62% met een dividend pay-out ratio van 26%. Het zou kunnen dat het management er in de toekomst voor gaat kiezen om de pay-out ratio te verhogen. Als ze dit doen, is het goed mogelijk dat het dividendrendement naar de 4% – 6% range gaat stijgen. Er is in ieder geval nog veel geld beschikbaar om de aandeelhouder te stimuleren en te belonen.

Uit het jaarverslag van Apple bleek wel dat verschillende concurrenten ook goed aan de weg aan het timmeren zijn. Dit zorgt ervoor dat Apple alle zeilen moet bijzetten om de winstgevendheid op peil te houden. Gelukkig beschikt Apple over een uitstekende balans. Wat ook vooral uit de cijfers opvalt, is dat Apple echt bulkt van de liquide middelen. Deze grote hoop aan cash bedroeg in februari 2018 maar liefst 285,1 miljard dollar. Het lijkt erop dat Apple nog geen goede bestemming voor dit geld heeft gevonden. Wellicht kunnen we binnenkort een overname of nieuwe investering van Apple gaan verwachten? Wie weet!

 201520162017201820192020
Omzet233 715215 639229 234263 893274 174280 918
Nettowinst53 39445 68748 35158 05961 91663 072
Koers/winst verhouding1213,616,714,112,612,1
Winst per aandeel ( $ )9,228,319,2111,512,913,5
Dividend per aandeel ( $ )1,982,182,42,652,913,23
Dividendrendement1,80%1,93%1,56%1,62%1,79%1,98%
 
Meer weten over de cijfers van Apple? Ga dan naar de investors relations pagina van Apple.
 

Analyse Apple aandelen

Als u in januari 2009 Apple aandelen had gekocht, had u een gigantische winst kunnen boeken. Voor één aandeel betaalde u toen namelijk maar 11 dollar. In 8 jaar tijd is de koers ruim 15x zoveel waard geworden. Van €10.000,- had u dus makkelijk €150.000,- kunnen maken. Dat zijn nog eens lekkere winsten!

Het is de verwachting dat de rek bij Apple er op dit moment nog niet volledig uit is. Bedrijven als Samsung en ook HTC en zelfs Nokia doen het erg goed op de markt voor smartphones en tablets, waardoor Apple steeds meer concurrentie tevoorschijn ziet komen. Ondanks deze ontwikkelingen slaagt Apple er nog wel in om mooie omzet- en winstcijfers te presenteren. Professionals zijn ook ontzettend positief over Apple aandelen. Door sterke resultaten en door een goede liquiditeitspositie en een positieve solvabiliteitspositie, is het voor de multinational mogelijk om de concurrentie in bedwang te houden.

Vergelijking bruto binnenlands product

We hebben een leuke vergelijking voor u. Wanneer Apple namelijk een land was geweest, zouden er maar 16 landen zijn in de wereld die een grotere economie hebben. Met andere woorden: bij slechts een handjevol landen is het bruto binnenlands product groter dan de beurswaarde van het techconcern. Het bruto binnenlands product van Nederland is bijvoorbeeld kleiner. Is dat niet enorm bizar!?   

Duurdere smartphones

In de laatste fase van Apple werd er vooral geprofiteerd van goede verkopen van duurdere smartphones zoals de iPhone X. De Apple iPhone werd voorzien van nieuwe camerasystemen. Alles werkt sneller en de batterij gaat langer mee. Het display is het meest heldere en kleurrijke iPhone-display tot nu toe. De iPhone X is daarnaast ook spat- en waterbestendig. 

Investeringen Verenigde Staten

Ook waren de verwachtingen erg positief. Een groot deel van het geld gaat op aan bedragen aan de Amerikaanse economie. De aankomende vijf jaar zal Apple geld gaan pompen in de Verenigde Staten, met onder andere betalingen aan leveranciers, verschillende investeringen in de werkgelegenheid en de bouw van een tweede hoofdkantoor.

Het bedrag van 1 biljoen dollar heeft Apple niet in kas, het is de papieren waarde. Het gaat om de optelsom van wat de aandeelhouders voor hun aandelen kunnen ontvangen wanneer ze deze ook daadwerkelijk verkopen. Natuurlijk zegt het enorm veel over hoe de markt het techbedrijf inschat. Apple heeft een spaarpot van ruim 250 miljard dollar. Er zijn grote marges op de telefoons die verkocht worden. De afgelopen jaren zijn de smartphones ook een stuk duurder geworden.

 

Apple aandeel

Een Apple aandeel kostte begin augustus al 207 dollar. Door dit bedrag te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen is de marktwaarde van het techbedrijf berekend. Een ruime 20 jaar lang wisselde de koers tussen 1 en 5 dollar. Zo’n 10 jaar geleden begon de flinke opmars van Apple. Het bedrijf ging in 1980 naar de beurs en een aandeel kostte toen 0,50 dollar. Apple komt dus echt van ver. In 1997 balanceerde Apple nog op de rand van faillissement. Het bedrijf, onder leiding van oprichter Steve Jobs kon er nog net aan ontsnappen door een betalingsregeling.

Vandaag de dag wordt het Apple aandeel als relatief duur gezien. Toch is de prijsstijging van het aandeel te verdedigen door de nieuwe producten die eraan komen evenals het vervangingstempo van de huidige Applegebruikers.

 

Enorme sprongen

Gedurende de jaren heeft Apple dus enorme sprongen gemaakt. Na het introduceren van de iPhone in juni 2007 en mede dankzij de successen met de Mac, iPad en Macbook steeg het aandeel. Twee jaar later werd Apple zelfs uitgeroepen tot het merk van het decennium. Vooral onder leiding van Steve Jobs ging het hard. Door een opvallend en goed innovatievermogen, door de kwaliteit van de producten en door de wijze waarop er marketing is gevoerd, is de multinational erg succesvol geworden.

 

Steve Jobs en opvolger

Het hoofdkantoor in Californië heeft een belangrijke rol gehad en heeft nog steeds een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Apple had bij de dood van Steve Jobs in 2011 een beurswaarde van 350 miljard dollar. Het bedrijf groeide onder Steve’s opvolger Tim Cook vervolgens explosief door naar maar liefst 1.000 miljard dollar.

 

Beleggers over Apple

Meerdere beleggers keken al dagen uit naar de koerssprong van Apple. Het bedrijf Amazon zat Apple al enkele maanden flink op de hielen. Het Apple aandeel reageerde begin augustus sterk op de ontvangen kwartaalcijfers. Niet alleen de iPhone verkopen waren boven verwachting, de omzet uit de diensten was ook flink gegroeid. Apple heeft nog verschillende toestellen in de pijplijn. Er komen een aantal nieuwe producten in september.

 

Pas geleden €1.800 winst gemaakt!

Pas geleden waren we er in geslaagd om €1.800,- winst op Apple te behalen. Zoals u ziet is het dus goed mogelijk om winst met dit aandeel te behalen. Probeer het ook eens bij de broker Plus500!

 

1800-winst-met-apple

 

Hoe kunt u Apple kopen?

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om te handelen in Apple aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Op lange termijn belegger kan het erg interessant zijn om Apple aandelen te kopen. Ook voor korte termijn beleggers is het leuk om eens naar deze aandelen te kijken. Long gaan en short gaan behoren bij de broker Plus500 tot de mogelijkheden. Zo kunt u ook als het aandeel daalt winsten behalen. Interesse om eerst even te oefenen? Maak dan een demo account aan met €40.000,- demogeld! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Apple aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld