Wilt u Amazon aandelen kopen?

Amazon aandelen kopen? Amazon is het grootste e-commerce bedrijf in de Verenigde Staten. Het is bij Amazon.com mogelijk om talloze producten online te bestellen en geleverd te krijgen. Amazon.com heeft een Alexa rank van 10, dit betekent dat Amazon.com de 10e grootste website ter wereld is als het gaat om bezoekersaantallen.

Het gaat erg goed met deze e-commerce gigant, de winst neemt toe en de oprichter Jeff Bezos is momenteel de rijkste man ter wereld! Interesse om deze aandelen te kopen? Een account aanmaken is al binnen 5 minuten geregeld!

Het kopen van Amazon aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen in Amazon kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Amazon aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. Zo weet u zeker of instappen bij Amazon interessant is. *CFD service. 76,4% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Amazon aandelen verwachtingen

De bedrijfsstrategie van Amazon is gebaseerd op één hoofddoel: de digitale en fysieke winkelervaring feilloos met elkaar verbinden om deel uit te maken van elke afzonderlijke aankoop.

In een brief aan aandeelhouders schetst Amazon de vier principes die het bedrijf leiden: klantobsessie in plaats van concurrentiegerichtheid, passie voor uitvindingen, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Zowel op hun online als fysieke locatie ligt de focus op selectie, prijs en gemak. Een belangrijke onderscheidende factor? Ze beklemtonen niet zozeer over concurrenten, maar zijn hypergericht op hun klanten.

Vorig jaar werd de retailstrategie van Amazon gedomineerd door de acquisitie van Whole Foods en een landelijke zoektocht naar een tweede hoofdkantoor, terwijl de focus bleef liggen op het vergroten van het klantenbestand met zowel online als offline winkelervaringen.

Concurrentie

Amazon heeft het wereldwijde online retail landschap volledig getransformeerd met zijn alomtegenwoordigheid, kwaliteit en gebruiksgemak. Door zijn omvang en succes moet vrijwel elke webwinkel concurreren met Amazon.

Dit gezegd, hoe groot Amazon ook is, heeft het bedrijf nog steeds een behoorlijk aantal concurrenten. Streaming service Netflix concurreert met Amazon Prime Video. Google Home-producten concurreren met Amazon’s virtuele assistent Alexa. Op het gebied van cloud computing concurreren Microsoft Azure en Google Cloud beide met Amazon Web Services (AWS).

Amazon verslaan vereist een geweldige klantervaring en ondersteuning, hoogwaardige producten, snelle verzending, eenvoudig retourneren en veel klant resonerende branding. Als bedrijven mensen een unieke ervaring en een enorme waarde kunnen geven bovenop de producten, kunnen ze misschien uit de schaduw van Amazon kruipen en een serieuze concurrent worden.

Toekomst plannen van Amazon

Amazon is een notoir geheimzinnig bedrijf, maar de recente conferentie biedt een blik op de verre plannen. “Je kunt de toekomst van Amazon zien van MARS” In dit geval staat MARS voor “machine learning, home automation, robotics, and space exploration”, een conferentie op uitnodiging in Palm Springs, Californië, georganiseerd door de CEO van Amazon, Jeff Bezos.

Recent gefluister over Amazons interesse in de gezondheidszorg werd ondersteund met presentaties van Sonde, een AI-bedrijf dat mentale en fysieke gezondheid kan diagnosticeren op basis van spraakopnames, en Seismic, een kledingbedrijf dat dragers helpt meer mobiliteit te krijgen dankzij robotkleding.

Maar Bezos lijkt ook meer verre plannen te hebben. Planetaire wetenschappers presenteerden de nieuwste ontdekkingen over zwaartekrachtgolven en pulsars. Terwijl het onderzoek naar zwaartekrachtgolven nog gaande is, denkt Bezos duidelijk dat een genuanceerder begrip van zwaartekracht innovaties van de toekomst zou kunnen vormen. Pulsars zou gevolgen kunnen hebben voor Bezos ‘10.000-jarige klok, een uurwerk van 42 miljoen dollar beweerde een belangrijke manier te zijn om op de lange termijn over de mensheid na te denken (hoewel sommige mensen daar sceptisch over zijn). Hoe dit de toekomst van Amazon vormgeeft, is onduidelijk, maar het is duidelijk dat Bezos er heel goed over nadenkt.

Over Amazon

Amazon is op 6 juli 1994 opgericht door Jeff Bezos. Het vermogen van Bezos is de afgelopen jaren gigantisch gestegen en hij is op dit moment de rijkste man ter wereld. Amazon richtte zich in eerste instantie maar op 1 product, namelijk de verkoop van boeken, maar later werden er ook andere producten via Amazon verkocht. In 1997 ging Amazon naar de beurs, er werd gekozen voor de Nasdaq om zich zo tussen andere grotere technologiebedrijven te bevinden.

Veel beleggers waren sceptisch over het verdienmodel van Amazon. De e-commerce gigant maakte jarenlang flinke verliezen en slaagde er maar niet in om echt winstgevend te worden. In 2003 boekte Amazon voor het eerst een winst. Sinds 2003 is Amazon flink uitgegroeid en zowel de omzet als de winst zijn allebei exponentieel gestegen.

Bij Amazon maakt men gebruik van twee verschillende hoofdkantoren. Het bedrijf is gevestigd in Seattle, maar zit daarnaast ook in Washington. Het unieke hiervan is dat men de lopende zaken vanuit twee locaties weet te beheren, zonder hierbij te maken te hebben met lastige situaties of verwarring. De verdeling lijkt er juist aan bij te dragen dat Amazon zich op een heel gezonde manier ontwikkeld.

Verkoop van boeken

Het gaat hard met Amazon vanaf het prille begin. Na de lancering verkoopt Amazon naar eigen zeggen boeken in alle 50 staten en in 45 landen wereldwijd. Het bedrijf voerde de slogan: earth’s biggest bookstore en gaat in 1997 naar de beurs. Hoewel de waardestijging van internetwinkels rond de wisseling van de eeuw een zeepbel blijkt, bleef het vertrouwen van beleggers in Amazon erg groot. Met name doordat Bezos bewees dat hij een van de ondernemers was die het potentieel van online winkelen op waarde schat. Amazon.com is vandaag de dag een webwinkel met bijna 400 miljoen producten.

Meer dan een webshop

Amazon is gedurende de jaren met succes in veel verschillende markten doorgedrongen. Naast bijna alle denkbare producten, kunnen Amerikanen er ook terecht voor krediet, drones, cloudopslag en biologische producten. Eigenlijk is Amazon dus veel meer dan een webshop. Met het perfectioneren van de webshop, is gaandeweg het besef ontstaan dat het bedrijf op een technologiegoudmijn zit. De computersystemen waarop de webshop draait, zijn dusdanig ontworpen dat Amazon de systemen nu zelf te verkopen. Te denken valt aan systemen voor data-analyse, opslag en netwerken.

Marktleider cloud computing

Amazon is zelfs marktleider geworden in het zogeheten cloud computing. Ofwel het aanbieden van computersystemen via het internet. Het is een aantrekkelijke dienst, aangezien andere bedrijven dan niet zelf een kostbaar systeem hoeven te bouwen. Amazon verdient dus eigenlijk ook geld aan de grootste concurrenten. Voorbeelden zijn: Netflix, Zalando en Wehkamp.

Concurrenten Amazon

Amazon heeft echter ook andere strategieën om met de concurrenten om te gaan. Zo nam het bedrijf eerder al vele bedrijven over. In 2017 kocht Amazon de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. En dat voor een recordbedrag van 13 miljard dollar. Amazon is in veel markten zo groot dat een markt zelfs ontwricht of uiteenscheurt. Om een voorbeeld te geven: de e-books van Amazon zijn dodelijk voor het boekwinkeltje op de hoek van de straat. Datzelfde winkeltje kan onmogelijk voor dezelfde lage prijs als Amazon zijn boeken verkopen.

Amazon in Nederland

Amazon liet Nederland lange tijd links liggen. Toch zijn er al langer geruchten dat Amazon de Nederlandse markt gaat veroveren. Echter is er veel dominantie van webwinkels zoals Bol.com en CoolBlue. Hoewel eind vorig jaar de dienst Amazon Prime in Nederland werd aangekondigd, lijkt Amazon nog altijd niet volledig in te zetten in ons kikkerlandje.

Andere Amazon diensten

Naast Amazon.com is er Amazon Prime. Dat is een abonnementsdienst waardoor geen verzendkosten betaald hoeven worden. Ook krijgt de klant extra’s zoals bijvoorbeeld de videostreamingdienst Prime Video. Ook is er de Amazon Echo. Dat is een digitale persoonlijke assistent voor thuis. Het is een speaker die met de stem kan worden bestuurd. Een ander voorbeeld is Prime Air. Het is een nog experimentele dienst waarmee Amazon pakketten door drones wil laten bezorgen. Amazon wordt daardoor minder afhankelijk van andere pakketbezorgers.

Jeff Bezos

Buiten Amazon om is Jeff Bezos op nog veel meer terreinen actief. Zo houdt hij zich o.a. bezig met commerciële ruimtevaart. Dit doet hij met zijn andere bedrijf: Blue Origin. Het bedrijf strijdt tegen SpaceX van mede miljardair Elon Musk om wie als eerste een commerciële ruimtereis aanbiedt. Aan het eind van 2015 boekte Bezos een grote overwinning op Musk door als eerste een herbruikbare raket naar de ruimte en terug te krijgen op aarde. Volgend jaar verwacht Bezos met Blue Origin om de eerste klanten een ruimtereis aan te bieden. In 2013 kocht Jeff de Amerikaanse krant The Washington Post voor 250 miljoen dollar.

De jaarcijfers van Amazon zijn erg interessant om te bekijken. Amazon behaalde in 2015 een omzet van maar liefst 107 miljard dollar, maar behaalde een kleine winst van 596 miljoen dollar. De winstgevendheid is de afgelopen jaren flink toegenomen. De nettowinst ligt in 2018 naar verwachting zo rond de 4 miljard dollar. In de jaren 2019 en 2020 zal de nettowinst waarschijnlijk verder sterk gaan oplopen. Aandelenkopen.nl raadt u sowieso aan om de tabel goed door te nemen.

2015 2016 2017 2018 2019 2020
Omzet 107 006 135 987 177 866 232 667 282 691 339 256
Nettowinst 596 2 371 3 033 4 101 7 654 13 707
Koers/winst verhouding 541 153 190 171 93,8 52,8
Winst per aandeel ( $ ) 1,25 4,9 6,15 8,14 14,8 26,3
Wat als u voor $1.000 had meegedaan met de Amazon beursgang?

Op de beurs speelt vaak de gedachte ‘had ik maar’. Achteraf gezien zijn er op de beurs altijd talloze kansen die tot geweldige rendementen konden leiden. Tijd om eens naar deze gigantische kans te kijken. Wat had uw vermogen gedaan als u $1.000 in Amazon had geïnvesteerd op het moment dat het bedrijf naar de beurs ging?

Zoals al eerder vermeld ging Amazon in 1997 naar de beurs. De introductieprijs bedroeg toen $18 per aandeel. Het was tegen de introductiekoers dus mogelijk om sowieso 55 aandelen in bezit te krijgen. In 2001 daalde uw aandelen helaas naar $5 per stuk en eigenlijk was dit dus een nog betere kans om bij te kopen.

De koers van Amazon aandelen staat op dit moment op $1450. De 55 aandelen uit 1997 zouden bij de huidige koers dus maar liefst $79.750 waard zijn. Dit is echter niet het volledige verhaal! Amazon heeft namelijk meerdere stocksplits gedaan. Een stocksplit zorgt ervoor dat beleggers de prijs van een aandeel niet te duur vinden. Als we de stocksplits meenemen komen we tot de schokkende conclusie dat je 55 aandelen een waarde van maar liefst $948.600 hebben! Had ik maar, had ik maar!

Dit verhaal toont wel weer aan dat er ontzettend veel mogelijk is op de beurs. Als u op het goede moment aan kunt voelen dat een bedrijf het goed gaat doen, kunt u zo miljonair worden! Ook vandaag de dag zijn er talloze kansen die voor het oprapen liggen. De truc is om deze kansen te vinden en hier slim op in te spelen.

 

Toekomst Amazon

Bezos wil van zijn webwinkel het grootste bedrijf ter wereld maken. Dat is inmiddels bijna gelukt. Zeker als je naar de beurswaarde kijkt. Vorig jaar moest Amazon alleen Microsoft, Apple en Alphabet (moederbedrijf van Google) voor zich laten gaan. In de cijfers is ook goed te zien dat Amazon gedurende de jaren flinke sprongen heeft gemaakt. De omzet steeg in 2017 met ruim 30% ten opzichte van het jaar daarvoor. Naar verwachting zal de winst dit jaar ook verdubbelen.  

De koers van Amazon heeft zich door de jaren heen op een uitstekende manier weten te ontwikkelen. Het bedrijf heeft ook het afgelopen jaar een goede groei laten zien. Deze aandelen ontwikkelen zich erg positief en dit heeft tot gevolg dat u flink moet betalen om nog wat aandelen in uw bezit te krijgen.

Aandeelhouders die al meerdere jaren in Amazon zitten mogen zich erg gelukkig prijzen, met deze aandelen is het namelijk mogelijk geweest om een erg goed rendement te behalen. Wilt u beleggen in Amazon? Koop de aandelen dan direct via de onderstaande koersgrafiek.