Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Amazon.com aandelen

Amazon.com Inc., beter bekend als Amazon.com, is gevestigd in Verenigde Staten aan 410 Terry Ave N, 98109-5210, te Seattle. De CEO van het bedrijf is Jeffrey Bezos.

 

Het Amazon.com Inc.-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van $110,62, de hoogste koers was $113,85 en de laagste koers was $109,00. De slotkoers was $112,86 en is daarmee met 7,33% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Amazon.com cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Amazon.com-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Kosten en opbrengsten $233,3 mld
Valuta USD
EBIT $22,8 mld
Fiscale datum 31-12-2020
Brutowinst $152,8 mld
Inkomstenbelasting $2,9 mld
Netto inkomen $21,3 mld
Operationele kosten $363,2 mld
Operationele inkomsten $22,8 mld
Inkomsten voor belasting $24,2 mld
Rapportagedatum 03-02-2021
Research and development-kosten $0
Totale omzet $386,1 mld

Amazon.com kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Amazon.com aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Amazon.com? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Amazon.com-koers, de verwachtingen en toekomst van Amazon.com en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Amazon.com-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Amazon.com-aandelen. Als je het Amazon.com-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Amazon.com Koers - Wat is de waarde van aandelen Amazon.com

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Amazon.com was. The stock Amazon.com can be found of the abbreviation of the exchange is AMZN.

Beurskoers Amazon.com | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Amazon.com verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Amazon aandelen verwachtingen

De bedrijfsstrategie van Amazon is gebaseerd op één hoofddoel: de digitale en fysieke winkelervaring feilloos met elkaar verbinden om deel uit te maken van elke afzonderlijke aankoop. In een brief aan aandeelhouders schetst Amazon de vier principes die het bedrijf leiden: klantobsessie in plaats van concurrentiegerichtheid, passie voor uitvindingen, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Zowel op hun online als fysieke locatie ligt de focus op selectie, prijs en gemak. Een belangrijke onderscheidende factor? Ze beklemtonen niet zozeer over concurrenten, maar zijn hypergericht op hun klanten. Vorig jaar werd de retailstrategie van Amazon gedomineerd door de acquisitie van Whole Foods en een landelijke zoektocht naar een tweede hoofdkantoor, terwijl de focus bleef liggen op het vergroten van het klantenbestand met zowel online als offline winkelervaringen. Concurrentie Amazon heeft het wereldwijde online retail landschap volledig getransformeerd met zijn alomtegenwoordigheid, kwaliteit en gebruiksgemak. Door zijn omvang en succes moet vrijwel elke webwinkel concurreren met Amazon. Dit gezegd, hoe groot Amazon ook is, heeft het bedrijf nog steeds een behoorlijk aantal concurrenten. Streaming service Netflix concurreert met Amazon Prime Video. Google Home-producten concurreren met Amazon's virtuele assistent Alexa. Op het gebied van cloud computing concurreren Microsoft Azure en Google Cloud beide met Amazon Web Services (AWS). Amazon verslaan vereist een geweldige klantervaring en ondersteuning, hoogwaardige producten, snelle verzending, eenvoudig retourneren en veel klant resonerende branding. Als bedrijven mensen een unieke ervaring en een enorme waarde kunnen geven bovenop de producten, kunnen ze misschien uit de schaduw van Amazon kruipen en een serieuze concurrent worden.

Toekomst plannen van Amazon

Amazon is een notoir geheimzinnig bedrijf, maar de recente conferentie biedt een blik op de verre plannen. “Je kunt de toekomst van Amazon zien van MARS” In dit geval staat MARS voor “machine learning, home automation, robotics, and space exploration”, een conferentie op uitnodiging in Palm Springs, Californië, georganiseerd door de CEO van Amazon, Jeff Bezos. Recent gefluister over Amazons interesse in de gezondheidszorg werd ondersteund met presentaties van Sonde, een AI-bedrijf dat mentale en fysieke gezondheid kan diagnosticeren op basis van spraakopnames, en Seismic, een kledingbedrijf dat dragers helpt meer mobiliteit te krijgen dankzij robotkleding. Maar Bezos lijkt ook meer verre plannen te hebben. Planetaire wetenschappers presenteerden de nieuwste ontdekkingen over zwaartekrachtgolven en pulsars. Terwijl het onderzoek naar zwaartekrachtgolven nog gaande is, denkt Bezos duidelijk dat een genuanceerder begrip van zwaartekracht innovaties van de toekomst zou kunnen vormen. Pulsars zou gevolgen kunnen hebben voor Bezos '10.000-jarige klok, een uurwerk van 42 miljoen dollar beweerde een belangrijke manier te zijn om op de lange termijn over de mensheid na te denken (hoewel sommige mensen daar sceptisch over zijn). Hoe dit de toekomst van Amazon vormgeeft, is onduidelijk, maar het is duidelijk dat Bezos er heel goed over nadenkt.

Over Amazon

Amazon is op 6 juli 1994 opgericht door Jeff Bezos. Het vermogen van Bezos is de afgelopen jaren gigantisch gestegen en hij is op dit moment de rijkste man ter wereld. Amazon richtte zich in eerste instantie maar op 1 product, namelijk de verkoop van boeken, maar later werden er ook andere producten via Amazon verkocht. In 1997 ging Amazon naar de beurs, er werd gekozen voor de Nasdaq om zich zo tussen andere grotere technologiebedrijven te bevinden.

Veel beleggers waren sceptisch over het verdienmodel van Amazon. De e-commerce gigant maakte jarenlang flinke verliezen en slaagde er maar niet in om echt winstgevend te worden. In 2003 boekte Amazon voor het eerst een winst. Sinds 2003 is Amazon flink uitgegroeid en zowel de omzet als de winst zijn allebei exponentieel gestegen.

Bij Amazon maakt men gebruik van twee verschillende hoofdkantoren. Het bedrijf is gevestigd in Seattle, maar zit daarnaast ook in Washington. Het unieke hiervan is dat men de lopende zaken vanuit twee locaties weet te beheren, zonder hierbij te maken te hebben met lastige situaties of verwarring. De verdeling lijkt er juist aan bij te dragen dat Amazon zich op een heel gezonde manier ontwikkeld.

Verkoop van boeken

Het gaat hard met Amazon vanaf het prille begin. Na de lancering verkoopt Amazon naar eigen zeggen boeken in alle 50 staten en in 45 landen wereldwijd. Het bedrijf voerde de slogan: earth’s biggest bookstore en gaat in 1997 naar de beurs. Hoewel de waardestijging van internetwinkels rond de wisseling van de eeuw een zeepbel blijkt, bleef het vertrouwen van beleggers in Amazon erg groot. Met name doordat Bezos bewees dat hij een van de ondernemers was die het potentieel van online winkelen op waarde schat. Amazon.com is vandaag de dag een webwinkel met bijna 400 miljoen producten.

Meer dan een webshop

Amazon is gedurende de jaren met succes in veel verschillende markten doorgedrongen. Naast bijna alle denkbare producten, kunnen Amerikanen er ook terecht voor krediet, drones, cloudopslag en biologische producten. Eigenlijk is Amazon dus veel meer dan een webshop. Met het perfectioneren van de webshop, is gaandeweg het besef ontstaan dat het bedrijf op een technologiegoudmijn zit. De computersystemen waarop de webshop draait, zijn dusdanig ontworpen dat Amazon de systemen nu zelf te verkopen. Te denken valt aan systemen voor data-analyse, opslag en netwerken.

Marktleider cloud computing

Amazon is zelfs marktleider geworden in het zogeheten cloud computing. Ofwel het aanbieden van computersystemen via het internet. Het is een aantrekkelijke dienst, aangezien andere bedrijven dan niet zelf een kostbaar systeem hoeven te bouwen. Amazon verdient dus eigenlijk ook geld aan de grootste concurrenten. Voorbeelden zijn: Netflix, Zalando en Wehkamp.

Concurrenten Amazon

Amazon heeft echter ook andere strategieën om met de concurrenten om te gaan. Zo nam het bedrijf eerder al vele bedrijven over. In 2017 kocht Amazon de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods. En dat voor een recordbedrag van 13 miljard dollar. Amazon is in veel markten zo groot dat een markt zelfs ontwricht of uiteenscheurt. Om een voorbeeld te geven: de e-books van Amazon zijn dodelijk voor het boekwinkeltje op de hoek van de straat. Datzelfde winkeltje kan onmogelijk voor dezelfde lage prijs als Amazon zijn boeken verkopen.

Amazon in Nederland

Amazon liet Nederland lange tijd links liggen. Toch zijn er al langer geruchten dat Amazon de Nederlandse markt gaat veroveren. Echter is er veel dominantie van webwinkels zoals Bol.com en CoolBlue. Hoewel eind vorig jaar de dienst Amazon Prime in Nederland werd aangekondigd, lijkt Amazon nog altijd niet volledig in te zetten in ons kikkerlandje.

Andere Amazon diensten

Naast Amazon.com is er Amazon Prime. Dat is een abonnementsdienst waardoor geen verzendkosten betaald hoeven worden. Ook krijgt de klant extra’s zoals bijvoorbeeld de videostreamingdienst Prime Video. Ook is er de Amazon Echo. Dat is een digitale persoonlijke assistent voor thuis. Het is een speaker die met de stem kan worden bestuurd. Een ander voorbeeld is Prime Air. Het is een nog experimentele dienst waarmee Amazon pakketten door drones wil laten bezorgen. Amazon wordt daardoor minder afhankelijk van andere pakketbezorgers.

Jeff Bezos

Buiten Amazon om is Jeff Bezos op nog veel meer terreinen actief. Zo houdt hij zich o.a. bezig met commerciële ruimtevaart. Dit doet hij met zijn andere bedrijf: Blue Origin. Het bedrijf strijdt tegen SpaceX van mede miljardair Elon Musk om wie als eerste een commerciële ruimtereis aanbiedt. Aan het eind van 2015 boekte Bezos een grote overwinning op Musk door als eerste een herbruikbare raket naar de ruimte en terug te krijgen op aarde. Volgend jaar verwacht Bezos met Blue Origin om de eerste klanten een ruimtereis aan te bieden. In 2013 kocht Jeff de Amerikaanse krant The Washington Post voor 250 miljoen dollar.

Amazon.com aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Amazon.com-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Amazon.com-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie