Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Alphabet aandelen

Alphabet Inc, beter bekend als Alphabet, is gevestigd in Verenigde Staten aan 1600 Amphitheatre Pkwy, 94043-1351, te Mountain View. Er werken 135.301 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Sundar Pichai.

 

Het Alphabet Inc-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $96,41, de hoogste koers was $96,88 en de laagste koers was $94,72. De slotkoers was $94,94 en is daarmee met 2,10% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Alphabet cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Alphabet-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Alphabet kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Alphabet aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Alphabet? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Alphabet-koers, de verwachtingen en toekomst van Alphabet en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Alphabet-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Alphabet-aandelen. Als je het Alphabet-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Alphabet Koers - Wat is de waarde van aandelen Alphabet

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Alphabet was. The stock Alphabet can be found of the abbreviation of the exchange is GOOGL.

Beurskoers Alphabet | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Alphabet verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat Alphabet doen in de toekomst?

De activiteiten van Alphabet zijn in 2 categorieën gescheiden. Zo is er “Google LLC” hier vallen onder andere de producten Android, YouTube en de zoekmachine van Google onder. Naast Google LLC is er “Other Bets”, hier vallen overige projecten onder zoals stedelijke innovatie, zelfrijdende auto’s en nog veel meer. Maar wat kunnen we van Alphabet verwachten in de toekomst?
  • Het Waymo project
Waymo is een dochterbedrijf van Alphabet dat onder “Other Bets” valt. Het Waymo project richt zich op zelfrijdende auto’s en het is daarom een groot concurrent van Tesla. Er wordt gezegd dat dit de auto’s van de toekomst zijn en Alphabet test de auto’s al op de wegen van California. Alphabet heeft veel miljarden in de ontwikkeling van de autonome technologie gestoken en in 2020 heeft het voor het eerst investeerders van buitenaf getrokken. Of het Waymo project de toekomst is zal moeten blijken.
  • Google hardware
Alphabet heeft als doel om iedere internetgebruiker van de wereld een Google apparaat te laten gebruiken. Nu zijn vooral Apple en Samsung groot in deze markt. Google heeft niet als doel om een veel beter apparaat op de markt te zetten ten opzichte van Apple. Ze pakken het namelijk anders aan. Google wil hele goedkope apparaten op de markt brengen. Als alle internetgebruikers hun hardware gebruiken, dan hebben ze veel gegevens verzameld en kunnen ze verdienen aan reclame.

Wat kunnen we verwachten van de Alphabet aandelen?

Zoals ik eerder heb verteld zijn de aandelen van Google door een herstructurering overgenomen door Alphabet. De koers van de Alphabet aandelen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Als we de loop door de jaren heen bekijken zien we een stijgende lijn met wat fluctueringen tussendoor. Zo heeft de corona uitbraak even een negatief effect gehad op de koers, maar heeft de koers eind dat jaar, tot dan toe, zijn hoogste punt ooit bereikt. Alphabet is een van de grootse Tech bedrijven en op verschillende markten een dominante speler. De omzet van Alphabet blijft ieder jaar weer stijgen en zo ook de koers van de Alphabet aandelen. We zien een constante stijging de afgelopen jaren en de verwachting is dat deze stijging ook zal doortrekken. Naast grote projecten zoals Android, YouTube en de Google zoekmachine is Alphabet ook met innoverende projecten bezig zoals autonome technologie. Als de innovatieve projecten slagen en Alphabet zijn stijgende lijn kan voortzetten, zou dit een heel interessant aandeel kunnen zijn om in te investeren.

Het ontstaan van Alphabet (Google)

Google begon in januari 1996 als onderzoeksproject van Larry Page en Sergey Brin. Ze waren beide PhD studenten aan de Stanford Universiteit in Californië. In 1996 was het internet in opkomst en ditzelfde was ook van toepassing voor zoekmachines. Als u in die tijd een zoekterm invoerde bij een zoekmachine kreeg u zoekresultaten te zien, waarbij de resultaten gebaseerd waren op hoe vaak uw zoekterm op die website stond. Als website A zes keer uw zoekterm bezat en website B acht keer uw zoekterm, werd u verwezen naar website B.

Larry Page en Sergey Brin vonden dit maar raar en ze hadden een ander idee. Ze vonden het beter als er werd gekeken naar de verbanden die er bestonden tussen bepaalde websites. Op deze manier was het mogelijk om relevantere zoekresultaten te kunnen weergeven. Het bleek een succes te zijn en ze verfijnden de techniek steeds verder. Het was tijd om er iets groots van te maken en dat deden ze dan ook. De domeinnaam Google is geregistreerd op 15 september 1997 en de zoekmachine is officieel van start gegaan op 4 september 1998.

De naam Google komt van het woord "Googol" en dit is een synoniem voor een 1 met honderd nullen. Google's missie is dan ook om alle informatie van de wereld nuttig en toegankelijk te maken. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de zoekgigant ook Googol zou gaan heten, maar door een spelfout is het Google geworden. Sinds 2004 is Google Inc. beursgenoteerd aan de Nasdaq. In 2007 werd Google uitgeroepen tot het sterkste merk ter wereld. Op internationaal gebied doet Google het hoe dan ook extreem goed!

Producten/diensten van Alhabet

Het mag duidelijk zijn dat de belangrijkste activiteit van Alphabet op dit moment nog steeds Google Search is. Google Search ontvangt elke dag ongeveer 3 miljard aanvragen en heeft 88,2% marktaandeel. Om alle aanvragen te verwerken beschikt Google over ruim 1 miljoen servers, dit komt neer op zo'n 2% van alle servers in de wereld. Naast Google Search beschikt Alphabet nog over veel meer interessante dochters. Denk bijvoorbeeld aan Youtube!. Het is hieronder direct mogelijk om de verschillende activiteiten van Google te bekijken.

Het aantal producten/diensten dat de multinational aanbied is enorm en dit aantal blijft alleen maar doorgroeien. Google blijft zich ontwikkelen als het gaat over nieuwe technologieën etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Google Glasses, Google Play Music, robottechnologie, auto's die zelf kunnen rijden etc. Innovatie speelt een belangrijke rol in de bedrijfscultuur van de multinational. Werknemers krijgen bijvoorbeeld 20% van de dag de tijd om aan persoonlijke ontwikkeling/vrije tijd te spenderen. De onderstaande video geeft u meer inzichten in Google's activiteiten.

Alphabet aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Alphabet-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Alphabet-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie