Ajax aandelen

Ajax! Wie kent deze profvoetbalclub uit Amsterdam nou niet? De Amsterdamsche Football Club, kortweg Ajax is sinds de oprichting uitgegroeid tot één van de ‘Grote Drie’ topclubs van Nederland. Naast PSV en Feyenoord is Ajax de club die met afstand de meeste landstitels en bekers heeft behaald.

Ajax is sinds 1998 genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext. De beursnotering is best bijzonder, want Ajax is de enige Nederlandse voetbalclub die met een notering aan het Damrak. Ajax aandelen kopen is dus goed mogelijk. 

ajax aandelen kopen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Ajax verwachtingen – De toekomst van Ajax

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Ajax verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Ajax

In 1894 richtte een aantal vrienden een voetbalclub op. Ze gaven deze club in eerste instantie de naam “Union”, maar doopten de naam later om naar “Footh-Ball Club Ajax”. Er werden rond de jaren 1900 veel verschillende voetbalclubs opgericht en opgeheven. Ditzelfde was ook het geval voor Footh-Ball Club Ajax.

Op 18 maart 1900 werd de naam Ajax opnieuw gebruikt door oprichters Floris Stempel, Han Dade en Carl Bruno Reeser. In de eerste jaren van de voetbalclub werd vooral op weilandjes gespeeld. In 1907 nam Ajax intrek in “Het Houten Stadion” (het eerste voetbalstadion van Amsterdam). Nadat de club meerdere landstitels had gewonnen werd ervoor gekozen om te verhuizen naar Stadion De Meer. Ajax groeide in Stadion De Meer verder uit. Dit lukte vooral ook door goede spelers zoals Johan Cruijff en Marco van Basten, zij maakten daar hun debuut.

Stadion De Meer had in 1996 zijn tijd gehad. Ook vanwege nieuwe veiligheidsregels van de UEFA moest er worden nagedacht over een nieuw stadion. Op 14 augustus 1996 werd daarom de Amsterdam ArenA geopend. De bouw kostte €96 miljoen, maar met een capaciteit van 54.033 mensen en met de bekende naam en reputatie, is dit geld zeker goed besteed.

Zowel nationaal als international staat Ajax bekend om haar Joodse achtergrond. Dit komt door verschillende bekende Joodse spelers en bestuurders. De bijnamen van deze voetbalclub zijn dan ook: De Joden, Godenzonen en Ajacieden. Nog een aantal feitjes op een rij:

  • Jaarlijkse begroting: 80 miljoen euro
  • Landskampioenschap: 33x gewonnen
  • KNVB beker: 18x gewonnen
  • Europacub/Champions League: 4x gewonnen

Bekijk ook de onderstaande video waarin te zien is hoe Ajax de UEFA Cup won in 1992.

Tijd om eens in de cijfers van Ajax te duiken. We zien dat het Ajax de laatste tijd weer voor de wind gaat. Tijdens het afgelopen seizoen van de Europa League heeft Ajax goed gecasht. Alleen al aan prijzengeld hebben de Amsterdammers €8,1 miljoen verdiend. Het leuke is ook dat er door de winst bij de Europa League een ticket is gewonnen voor de groepsfase van de Champions League. De startpremie hiervan bedraagt €12 miljoen. Naast de startpremie is er ook nog de mogelijkheid op mediagelden. Dit spekt de kas van Ajax nog verder. Ajax kan de komende tijd hoe dan ook weer mooie resultaten gaan verwachten.

Sinds 1 januari 2015 is Ziggo de hoofdsponsor van Ajax. De overeenkomst met Ziggo loopt tot 30 juni 2019. De huidige kledingsponsor is Adidas, dat contract loopt ook tot medio 2019. Adidas is al kledingsponsor sinds het jaar 2000. ABN AMRO is ook lange tijd shirtsponsor geweest, maar werd vervangen door Aegon en later door Ziggo. Het mag duidelijk zijn dat zulke sponsordeals voordelen hebben, zowel voor de club als voor de sponsors.

Interesse gekregen om Ajax aandelen te kopen? Groot gelijk! Deze voetbalclub zal in de toekomst goed blijven presteren en met belangen in de club, een 51% belang in het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town en met een belang van 13% in de Amsterdam ArenA is Ajax verzekerd van mooie inkomstenbronnen.

Ajax aandelen kopen is mogelijk als u zich aanmeldt bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties te verrichten op de beurs. Het is erg aan te raden om een account aan te maken bij een betrouwbare broker met lage transactiekosten. 

Ajax aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Ajax ? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Ajax koers, de verwachtingen en toekomst van Ajax en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Ajax aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Ajax aandelen. Als je Ajax aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Ajax – Wat is de waarde van aandelen Ajax?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Ajax kost. Het aandeel Ajax is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is AJAX.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Ajax aandeel te kopen.

Ajax kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Ajax aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Ajax en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Ajax . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Ajax kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Ajax aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.