Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

AFC Ajax aandelen

AFC Ajax NV, beter bekend als AFC Ajax, is gevestigd in Nederland aan Arena boulevard 29, Po Box 12522, 1101 AX, te Amsterdam.

 

Het AFC Ajax NV-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van €11,45, de hoogste koers was €11,50 en de laagste koers was €11,25. De slotkoers was €11,45 en is daarmee gelijkgebleven ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

AFC Ajax cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de AFC Ajax-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

AFC Ajax kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het AFC Ajax aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in AFC Ajax? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de AFC Ajax-koers, de verwachtingen en toekomst van AFC Ajax en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in AFC Ajax-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in AFC Ajax-aandelen. Als je het AFC Ajax-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

AFC Ajax Koers - Wat is de waarde van aandelen AFC Ajax

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange AFC Ajax was. The stock AFC Ajax can be found of the abbreviation of the exchange is AJAX.

Ajax verwachtingen – De toekomst van Ajax

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Ajax verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Ajax

In 1894 richtte een aantal vrienden een voetbalclub op. Ze gaven deze club in eerste instantie de naam “Union”, maar doopten de naam later om naar “Footh-Ball Club Ajax”. Er werden rond de jaren 1900 veel verschillende voetbalclubs opgericht en opgeheven. Ditzelfde was ook het geval voor Footh-Ball Club Ajax.

Op 18 maart 1900 werd de naam Ajax opnieuw gebruikt door oprichters Floris Stempel, Han Dade en Carl Bruno Reeser. In de eerste jaren van de voetbalclub werd vooral op weilandjes gespeeld. In 1907 nam Ajax intrek in “Het Houten Stadion” (het eerste voetbalstadion van Amsterdam). Nadat de club meerdere landstitels had gewonnen werd ervoor gekozen om te verhuizen naar Stadion De Meer. Ajax groeide in Stadion De Meer verder uit. Dit lukte vooral ook door goede spelers zoals Johan Cruijff en Marco van Basten, zij maakten daar hun debuut.

Stadion De Meer had in 1996 zijn tijd gehad. Ook vanwege nieuwe veiligheidsregels van de UEFA moest er worden nagedacht over een nieuw stadion. Op 14 augustus 1996 werd daarom de Amsterdam ArenA geopend. De bouw kostte €96 miljoen, maar met een capaciteit van 54.033 mensen en met de bekende naam en reputatie, is dit geld zeker goed besteed.

Zowel nationaal als international staat Ajax bekend om haar Joodse achtergrond. Dit komt door verschillende bekende Joodse spelers en bestuurders. De bijnamen van deze voetbalclub zijn dan ook: De Joden, Godenzonen en Ajacieden. Nog een aantal feitjes op een rij:

  • Jaarlijkse begroting: 80 miljoen euro
  • Landskampioenschap: 33x gewonnen
  • KNVB beker: 18x gewonnen
  • Europacub/Champions League: 4x gewonnen

 

Ajax is sinds 1998 genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext. De beursnotering is best bijzonder, want Ajax is de enige Nederlandse voetbalclub die met een notering aan het Damrak.

Beurskoers AFC Ajax | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een AFC Ajax verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

AFC Ajax aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de AFC Ajax-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste AFC Ajax-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie