Wilt u Airbnb aandelen kopen?

Airbnb is een betrouwbare community-marktplaats waar mensen duizenden verschillende accommodaties kunnen verhuren en waar andere mensen deze kunnen ontdekken, uitzoeken en boeken. Airbnb is vaak een goedkopere en ook leukere manier van het boeken van een accommodatie voor bijvoorbeeld een weekendje weg of zelfs een vakantie van een paar weken.

Het jonge bedrijf is in 2008 opgericht door Brian Chesky, Nathan Blecharczyk en Joe Gebbia. Airbnb groeide snel uit en wist in korte tijd een community-marktplaats te worden met accommodaties in meer dan 34.000 steden en 190 landen. Het is op deze manier voor iedereen wel mogelijk om iets leuks te vinden. Airbnb staat overigens ook goed bekend als het gaat om klantenservice. Dit is bij het boeken van een accommodatie ook niet geheel onbelangrijk.

Direct bij de beursgang aandelen kopen van Airbnb? Maak een account aan bij onderstaande brokers.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

9,1Meer informatie

Een tijdje terug was Airbnb negatief in het Nederlandse nieuws vanwege de overlast door woningverhuur aan toeristen. Vooral in Amsterdam werd er misbruik gemaakt van accommodatie verhuur. Inmiddels is dan ook bepaald dat er niet onbeperkt verhuurd mag worden. Desalniettemin gaat het erg goed met Airbnb. Waar houdt het bedrijf zich exact mee bezig? Wie zit er achter de online community marktplaats? Hoe zien de cijfers eruit van het Amerikaanse bedrijf? Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar? We vertellen er hieronder graag meer over.

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Online community marktplaats

Airbnb is zoals gezegd een online community marktplaats. Waarvoor dan precies? Voor het tijdelijk (ver)huren van accommodaties. En dat dan verspreid over de hele wereld. Het gaat in totaal om meer dan 34.000 steden en maar liefst 192 landen. Een appartement voor een nacht, een kasteel voor een week, een villa voor een maand, het kan allemaal bij Airbnb. Zo biedt de Amerikaanse aanbieder de mensen unieke reiservaringen. En dat tegen elke prijs. Misschien heeft u zelf ook al eens gebruik gemaakt van Airbnb.

Oprichting Airbnb

Het bedrijf werd opgericht in 2008, in San Francisco. Twee ontwerpers (Brian Chesky en Joe Gebbia) hadden extra ruimte over wat ze deelden met drie reizigers die een logeerplek nodig hadden. Zo hadden de twee mannen mooi wat extra inkomsten. De groei van Airbnb werd echt spectaculair in 2011. Het Amerikaanse bedrijf werd bij een investeringsronde op 1 miljard dollar gewaardeerd. Airbnb is inmiddels uitgegroeid tot miljardenbedrijf dat een serieuze bedreiging vormt voor de hotelsector.

Airbnb wordt gewaardeerd op ruim 30 miljard dollar. Vorig jaar kwam de omzet al uit op bijna 4 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2018 schoot de omzet voor het eerst door de 1 miljard dollar. Tegen het einde van het eerste kwartaal van dit jaar verwacht het bedrijf 500 miljoen gastaankondigingen te behalen. Het gaat dan om het aantal voltooide boekingen sinds de oprichting van het bedrijf. Sinds augustus 2018 zou het gaan om een stijging van 100 miljoen nieuwe gasten.

Daarmee is Airbnb een begrip geworden. En dat lang niet alleen in de VS. Miljoenen verhuurders en reizigers wereldwijd kiezen ervoor om een gratis account aan te maken bij het platform. Op die manier kunnen verhuurders hun ruimte adverteren en kunnen reizigers overal ter wereld unieke accommodaties reserveren. Ideaal aangezien het twee kanten opwerkt.

Beursgang Airbnb 2020

Inmiddels zijn er volop signalen voor een beursgang. Naast Uber en Lyft is Airbnb een van de grootste techbedrijven die zich voor dit jaar voorbereiden op een publieksdebuut. Als particuliere belegger kunt u zich daar alvast op voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig openen van een persoonlijke account bij de CFD-broker Plus500. Hoe gaat Airbnb de beursgang eigenlijk aanpakken? Voor welke vorm kiest de Amerikaanse huizenverhuursite? Hieronder ontdekt u er meer over.

Airbnb aandelen kunnen het erg goed gaan doen. De groei van de community-marktplaats is enorm en zal de komende jaren niet veel aan kracht gaan inboeten. Het kan zeker de moeite waard zijn om deze aandelen in uw portefeuille op te nemen. Bekijk echter wel de prospectus (gids waar alle informatie van de onderneming over de beursgang kan worden gevonden). We plaatsen een link van de prospectus in dit artikel zodra deze beschikbaar is.

Negatieve kanten bij de bedrijfsvoering en beursgang van Airbnb zijn er ook. Airbnb heeft een probleem als het gaat om afdragen van toeristenbelastingen. De toeristenbelasting wordt door bijna alle huurders/verhuurders niet betaald. Ook worden de inkomsten die verhuurders genereren niet opgegeven bij de belastingdienst. De belastingdienst wil dat deze belastingontduiking en/of belastingontwijking zo snel mogelijk wordt aangepakt. Airbnb zal nog hele pittige gesprekken moeten gaan voeren met internationale belastingdiensten om eventuele boetes etc. te voorkomen.

Investeren in Airbnb aandelen? Dit zijn goede brokers

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

9,1Meer informatie

Medio 2019 zal Airbnb dus, zo is de verwachting, zijn intrede maken op de beurs. Dat doet de oren van veel internationale beleggers klapperen. Er zijn namelijk nieuwe kansen om mooie winsten te behalen. Hierbij zal het Amerikaanse concern waarschijnlijk kiezen voor een conventionele aanpak, een zogeheten direct listing. Een direct listing is een beursgang waarbij geen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Hieronder vertellen we daar nog wat meer over.

Direct listing

Bij een direct listing worden de bestaande aandelen geregistreerd aan de beurs. Daardoor worden reeds bestaande belangen verhandelbaar gemaakt. Het is een beursnotering waarmee er een marktprijs tot stand komt voor de bestaande aandelen. Bestaande aandeelhouders kunnen dan zelf beslissen of ze aandelen willen verkopen. Evenals wanneer ze dat doen en in welke mate. Zo houdt de aandeelhouder dus alles zelf in de hand. Natuurlijk wel met uitzondering van de prijs. Die komt namelijk tot stand door de vraag en het aanbod.

Banken buitenspel

Omdat er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven bij direct listing, wordt er geen nieuw geld opgehaald. Daarmee worden de banken buitenspel gezet. En dat zal naar verwachting meer ruimte bieden voor particuliere beleggers dan een reguliere beursgang. Een voordeel voor u als lezer om wel te verstaan.

Waarom kiest Airbnb voor een beursgang?

Een gang naar de beurs stelt het Amerikaanse bedrijf in staat om flink door te groeien. En dat maakt het ontplooien van andere activiteiten beduidend makkelijker. Zo denkt Airbnb o.a. aan het verhuren van verplaatsbare woningen. Ja, dat leest u goed. Een aan Airbnb gelieerd bedrijf maakt daarvoor al gebruik van nieuwe bouwtechnieken evenals slimme technologie. Dit jaar zal een prototype onthuld worden. Houd de ontwikkelingen zelf dus ook goed in de gaten.

Groei internetplatforms heeft invloed op de Airbnb koers

Nu u het bovenstaande hebt gelezen, begrijpt u vast dat het kopen van Airbnb aandelen interessant kan zijn. De verwachtingen zijn erg positief. Het geeft ook de particuliere beleggers kansen om een mooi rendement te behalen. En daarbij biedt Airbnb een mooie mogelijkheid om in te stappen in de groeiende wereld van internetplatforms. Er gaat enorm veel geld om in deze sector. Het mag duidelijk zijn dat 2019 in ieder geval een spannend jaar gaat worden. Goed om te weten: naast Airbnb zijn ook Pinterest, Lyft, Uber en Slack bezig met een beursgang.

Redactieleden van Aandelenkopen.nl hebben zelf ook gebruik gemaakt van Airbnb. We vinden dat Airbnb toegevoegde waarde heeft bij het doen van boekingen. Waar reisorganisaties of boekingssites zoals Tui, Corendon, D-reizen en Booking.com altijd met standaardaccommodaties zoals hotels werken, is het via Airbnb mogelijk om in iemands huis te kunnen logeren. Op deze manier krijgt u automatisch wat meer mee van de cultuur waar u zich in bevindt. Boeken via Airbnb is overigens ook in de meeste gevallen een goedkoper alternatief dan boeken bij een reisorganisatie. Bij het boeken via Airbnb willen we u er wel op wijzen dat het erg belangrijk is om goed te kijken naar waar de accommodatie zich bevind en of alles er wel netjes en verzorgd uitziet. Bekijk beoordelingen van anderen en doe uw huiswerk altijd goed!

Airbnb aandelen kopen?

De positieve en de negatieve factoren zullen hun invloed gaan uitoefenen op het koersverloop van Airbnb aandelen. U zult uiteindelijk zelf de beslissing moeten gaan nemen of u wel of niet geïnteresseerd bent in deze aandelen. Maak hierbij altijd weloverwogen beslissingen. Beleg bijvoorbeeld nooit met geleend geld en zorg ervoor dat u altijd uw huiswerk doet!

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

9,1Meer informatie

Airbnb beursgang

Wilt u meedoen met de Airbnb beursgang? Wanneer u wilt starten met beleggen, raden wij u de CFD-broker Plus500 aan. Deze toegankelijke broker maakt het mogelijk om in allerlei technologiebedrijven te investeren. Waar de minimale inleg bij andere online brokers vrij hoog ligt, kan er bij Plus500 al belegd worden met 100 euro. U maakt simpelweg een persoonlijke account aan en kunt direct starten met handelen. We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Airbnb. Houd er in ieder geval rekening mee dat beleggen in aandelen niet zonder risico is. Een percentage van 80,5% verliest geld. Om die reden is het extra belangrijk dat u een goede research doet alvorens u gaat beleggen.