Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Airbnb aandelen

Airbnb Inc, beter bekend als Airbnb, is gevestigd in Verenigde Staten aan 888 Brannan Street, 94103, te San Francisco. Er werken 6.300 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Brian Chesky.

 

Het Airbnb Inc-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $88,81, de hoogste koers was $91,67 en de laagste koers was $86,88. De slotkoers was $91,50 en is daarmee met 1,74% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Airbnb cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Airbnb-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Kosten en opbrengsten 1,2 mld
Valuta USD
EBIT -507.543.000
Fiscale datum 31-12-2019
Brutowinst 3,6 mld
Inkomstenbelasting 262,6 mln
Netto inkomen -674.339.000
Operationele kosten 5,3 mld
Operationele inkomsten -507.543.000
Inkomsten voor belasting -411.703.000
Rapportagedatum 16-11-2020
Research and development-kosten 976,7 mln
Totale omzet 4,8 mld

Airbnb kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Airbnb aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Airbnb? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Airbnb-koers, de verwachtingen en toekomst van Airbnb en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Airbnb-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Airbnb-aandelen. Als je het Airbnb-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Airbnb Koers - Wat is de waarde van aandelen Airbnb

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Airbnb was. The stock Airbnb can be found of the abbreviation of the exchange is ABNB.

Beurskoers Airbnb | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Airbnb verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat Airbnb doen in de toekomst?

Airbnb heeft veel ontwikkelingen meegemaakt in 2020. Zo heeft het te maken gehad met het coronavirus in de reisbranche en is het in december van datzelfde jaar naar de beurs gegaan. Het is nu interessant om te kijken wat de toekomstige ontwikkelingen rond het bedrijf zullen zijn.
  • De invloed van de pandemie
Waar de hele wereld op zijn kop stond was de behoefte om te reizen niet minder geworden. Vanzelfsprekend werd het toerisme naar het buitenland door pandemie veel minder, maar het binnenlandse toerisme begon in veel landen op volle toeren te draaien. Zeker Airbnb staat vooraan als het gaat om zowel toerisme in het binnenland als toerisme in het buitenland en de vaccinaties bieden een hoopvolle toekomst voor het bedrijf.
  • Rechtszaken tegen Airbnb
Airbnb heeft met veel huurders en verhuurders te maken en krijgt ook regelmatig een rechtszaak om de oren. Zo zijn er het laatste jaar veel rechtszaken tegen het bedrijf gespannen over het terugbetaling beleid tijdens de eerste golf van Covid-19. Ook in Nederland is er een rechtszaak tegen Airbnb aangespannen. Deze zaak gaat om het feit dat Airbnb dubbele servicekosten heeft gerekend aan zowel de huurder als verhuurder, iets wat volgens de Nederlandse wet niet mag. Het is niet zo dat een bedrijf als Airbnb hieraan ten onder gaat, maar de negatieve krantenkoppen geven het bedrijf nou niet betaald een betere naam.

Wat kunnen we verwachten van de Airbnb aandelen?

Airbnb is op 10 december 2020 naar de beurs gegaan. Over het verloop van de aandelenkoers valt dus moeilijk een voorspelling te maken aangezien deze nog maar kort actief is. Wat we wel zien is dat Airbnb kort voor tijd het bedrag van de aandelen omhoog heeft gegooid. Beleggers stonden namelijk in de rij om in het bedrijf te investeren. Ondanks de wereldwijde pandemie, is de binnenlandse reismarkt vooral aangetrokken. De verwachting is dan ook dat met de vaccinaties de reisbranche weer langzaam op gang komt. Om een voorspelling te geven van de aandelenkoers van Airbnb is lastig, aangezien de beursgang nog maar kortgeleden is. De potentie voor Airbnb is er de aankomende jaren zeker, maar ook is het bedrijf de laatste maanden vaak negatief in het nieuws. Dit kan een slechte naam voor het bedrijf opleveren. Als u wilt investeren in Airbnb zou ik vooral het nieuws omtrent het bedrijf in de gaten houden en de ontwikkeling van de wereldwijde reisbranche.

Online community marktplaats

Airbnb is zoals gezegd een online community marktplaats. Waarvoor dan precies? Voor het tijdelijk (ver)huren van accommodaties. En dat dan verspreid over de hele wereld. Het gaat in totaal om meer dan 34.000 steden en maar liefst 192 landen. Een appartement voor een nacht, een kasteel voor een week, een villa voor een maand, het kan allemaal bij Airbnb. Zo biedt de Amerikaanse aanbieder de mensen unieke reiservaringen. En dat tegen elke prijs. Misschien heeft u zelf ook al eens gebruik gemaakt van Airbnb.

Oprichting Airbnb

Het bedrijf werd opgericht in 2008, in San Francisco. Twee ontwerpers (Brian Chesky en Joe Gebbia) hadden extra ruimte over wat ze deelden met drie reizigers die een logeerplek nodig hadden. Zo hadden de twee mannen mooi wat extra inkomsten. De groei van Airbnb werd echt spectaculair in 2011. Het Amerikaanse bedrijf werd bij een investeringsronde op 1 miljard dollar gewaardeerd. Airbnb is inmiddels uitgegroeid tot miljardenbedrijf dat een serieuze bedreiging vormt voor de hotelsector.

Conventionele aanpak

Medio 2019 zal Airbnb dus, zo is de verwachting, zijn intrede maken op de beurs. Dat doet de oren van veel internationale beleggers klapperen. Er zijn namelijk nieuwe kansen om mooie winsten te behalen. Hierbij zal het Amerikaanse concern waarschijnlijk kiezen voor een conventionele aanpak, een zogeheten direct listing. Een direct listing is een beursgang waarbij geen nieuwe aandelen worden uitgegeven. Hieronder vertellen we daar nog wat meer over.

Direct listing

Bij een direct listing worden de bestaande aandelen geregistreerd aan de beurs. Daardoor worden reeds bestaande belangen verhandelbaar gemaakt. Het is een beursnotering waarmee er een marktprijs tot stand komt voor de bestaande aandelen. Bestaande aandeelhouders kunnen dan zelf beslissen of ze aandelen willen verkopen. Evenals wanneer ze dat doen en in welke mate. Zo houdt de aandeelhouder dus alles zelf in de hand. Natuurlijk wel met uitzondering van de prijs. Die komt namelijk tot stand door de vraag en het aanbod.

Banken buitenspel

Omdat er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven bij direct listing, wordt er geen nieuw geld opgehaald. Daarmee worden de banken buitenspel gezet. En dat zal naar verwachting meer ruimte bieden voor particuliere beleggers dan een reguliere beursgang. Een voordeel voor u als lezer om wel te verstaan.

Waarom kiest Airbnb voor een beursgang?

Een gang naar de beurs stelt het Amerikaanse bedrijf in staat om flink door te groeien. En dat maakt het ontplooien van andere activiteiten beduidend makkelijker. Zo denkt Airbnb o.a. aan het verhuren van verplaatsbare woningen. Ja, dat leest u goed. Een aan Airbnb gelieerd bedrijf maakt daarvoor al gebruik van nieuwe bouwtechnieken evenals slimme technologie. Dit jaar zal een prototype onthuld worden. Houd de ontwikkelingen zelf dus ook goed in de gaten.

Groei internetplatforms heeft invloed op de Airbnb koers

Nu u het bovenstaande hebt gelezen, begrijpt u vast dat het kopen van Airbnb aandelen interessant kan zijn. De verwachtingen zijn erg positief. Het geeft ook de particuliere beleggers kansen om een mooi rendement te behalen. En daarbij biedt Airbnb een mooie mogelijkheid om in te stappen in de groeiende wereld van internetplatforms. Er gaat enorm veel geld om in deze sector. Het mag duidelijk zijn dat 2019 in ieder geval een spannend jaar gaat worden. Goed om te weten: naast Airbnb zijn ook Pinterest, Lyft, Uber en Slack bezig met een beursgang.

Airbnb aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Airbnb-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Airbnb-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie