Aegon aandelen

Aegon is één van de belangrijkste Nederlandse financiële instellingen. Aegon biedt talloze financiële producten aan. Denk hierbij aan verzekeringen, hypotheken, pensioenen, beleggingsproducten en spaarproducten.

Aegon kan worden vergeleken met NN Group, Delta Lloyd en ASR. Aegon wordt soms als bank gezien, maar valt eerder in de categorie verzekeraars. Tijd om eens in te zoomen op deze financiële instelling! Zijn de aandelen interessant om te kopen?

AEGON

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Aegon verwachtingen – De toekomst van Aegon

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Aegon verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Aegon

Aegon NV is in 1983 ontstaan na een fusie van AGO en Ennia. Bestuursvoorzitter Kees Storm kwam in die tijd met de Griekse naam Aegon. Deze naam staat voor: degelijk, keurig en solide. Dit zijn belangrijke kernaspecten van de financiële instelling. Aegon is van oorsprong een Nederlands bedrijf en het hoofdkantoor is in Den Haag te vinden. Ondanks de Nederlandse roots, is Aegon Nederland tegenwoordig nog maar goed voor ongeveer 17% van de omzet.

Met activiteiten in meer dan 20 verschillende landen, is deze verzekeringsmaatschappij een internationale speler geworden. 31.500 medewerkers, 30 miljoen klanten en €723 miljard in beheer is niet niks. De belangrijkste merken van Aegon zijn: Transamerica (goed voor 2/3e van de omzet), Aegon Asset Management, Knab en Blue Square Re. De multinational is dus druk aan de weg aan het timmeren. Daarom zullen we de komende jaren ongetwijfeld nog veel nieuwe ontwikkelingen kunnen verwachten.

Beursagenda Aegon 2018

    • 15-02: Jaarresultaat 2017
    • 18-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
    • 16-08: Halfjaarresultaten 2018

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg op 31 december 2015 €417 miljard. Het eigen vermogen dat hierbij hoorde bedroeg €28 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk €35 miljard en €479 miljoen. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: €13,20
  • Koers-/winstverhouding: 22,94
  • Winst per aandeel: €0,23

 

De financiële sector heeft het de afgelopen jaren erg zwaar gehad. Maar het lijkt erop dat het steeds beter met deze sector gaat. We raden u aan om eens goed te kijken naar de intrinsieke waarde per aandeel van Aegon. Met een eigen vermogen per aandeel van €13,20, staat Aegon er goed voor. De balanspositie is dus sterk genoeg. Als Aegon de nettowinst sterk kan verbeteren, kunnen we dit terug gaan zien in een verbetering van de koers van het aandeel.

Aegon heeft tevens ook het laatste deel van de steun van de Nederlandse overheid terugbetaald. De steun en de terugbetaling daarvan werpen geen schaduw meer over het aandeel. Aegon aandelen bieden ook dividend. Dit dividend zorgt ervoor dat de onderneming aantrekkelijk is om in te investeren. Analisten geven een “koop” advies voor Aegon. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de rentestand. Niet alleen de rentestand, maar ook de wijze waarop het management hiermee om kan gaan is van belang. Let op: maak altijd uw eigen beslissingen. Aandelenkopen.nl is niet verantwoordelijk voor eventueel gedane adviezen.

Aegon was altijd een vrij defensief aandeel, waar u zonder al teveel risico met een gerust hart in kon beleggen. De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat er bij Aegon niet meer van een defensief aandeel kan worden gesproken. De volatiele economische ontwikkelingen hebben veel invloed gehad op de resultaten van de verzekeraar.

Als er naar het verloop van deze aandelen wordt gekeken, is er te zien dat er in 2008 een grote daling plaatsvond van maar liefst 62%. Dit is ook logisch te verklaren, want Lehman Brothers ging toen failliet en er vond een enorme wereldwijde crisis plaats. Aegon moest flink afboeken op een groot deel van de beleggingen in Amerikaanse rommelhypotheken. Wanneer u in die periode Aegon aandelen bezat, was u niet blij! De Nederlandse overheid moest in die periode steun verlenen aan de verzekeraar. Het ging om 3 miljard euro. 3 miljard euro is zeker geen klein bedrag! Als de overheid niet was ingesprongen, was het ongetwijfeld anders gelopen.

In 2009 en 2010 stabiliseerde het aandeel. Helaas vond er in 2011 opnieuw een flinke correctie plaats van 33%. In de jaren 2012, 2013 en 2014 ging het de multinational voor de wind. Ontwikkelingen m.b.t. valutapaar EUR/USD zorgen ook voor betere resultaten. In februari 2016 werden de jaarcijfers over 2015 bekend gemaakt. Het onderliggende resultaat lag fors hoger dan verwacht. Maar tegenvallers op het gebied van pensioenen en hoge uitkeringen op zorgverzekeringen zorgden ervoor dat de nettowinst toch tegenviel. Als u de juiste analyse maakt is het mogelijk om goede rendementen met Aegon aandelen te realiseren. Pas geleden wisten we ook €170,- winst met Aegon te behalen. Als belegger is er dus veel mogelijk!

winst-op-aegon-aandelen

Aegon aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Aegon ? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Aegon koers, de verwachtingen en toekomst van Aegon en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Aegon aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Aegon aandelen. Als je Aegon aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Aegon – Wat is de waarde van aandelen Aegon ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Aegon kost. Het aandeel Aegon is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is AGN.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Aegon aandeel te kopen.

Aegon kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Aegon aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Aegon en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Aegon. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Aegon kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Aegon aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.