Aalberts aandelen

Aalberts Industries N.V. is een Nederlandse  beursgenoteerde onderneming met het hoofdkantoor in Langbroek. Aalberts houdt zich bezig met vier hoofdactiviteiten, namelijk building installations, climate control, industrial controls en industrial services.

Er werken ongeveer 15.300 medewerkers bij de onderneming en in 2016 bedroeg de omzet €2,5 miljard waar een winst van €182,6 miljoen bij werd behaald.

Aalberts aandelen

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Aalberts verwachtingen – De toekomst van Aalberts

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

 

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Aalberts verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Aalberts

Jan Aalberts startte met de onderneming Mifa in 1975 in Venlo. In 1981 leidde dit tot Aalberts Industries. De onderneming groeide hard door doorzettingsvermogen, door nooit tevreden te zijn en door focus te houden. In 1987 werd de onderneming naar de beurs gebracht, de omzet bedroeg toen €22 miljoen. Momenteel ligt deze omzet dus vele malen hoger. Aalberts is nu actief in Europa en heeft verschillende meerderheidsbelangen in andere ondernemingen. Sinds 23 maart 2015 is Aalberts beursgenoteerd aan de AEX met een indexweging van 0,66%.

Beursagenda Aalberts 2018

    • 28-02: Jaarresultaat 2017
    • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering

We zijn eens goed naar de jaarcijfers van Aalberts gaan kijken. Er kan worden geconstateerd dat de cijfers er netjes uitzien. De omzet in de afgelopen jaren van 2 miljard euro in 2013 naar 2,5 miljard euro in 2016 gestegen. Ook de winst is netjes toegenomen. In 2013 werd er nog een winst van 134,2 miljoen geboekt. In 2016 lag dit bedrag op 182,6 miljoen.

Het eigen vermogen van Aalberts is de afgelopen jaren toegenomen tot 1,37 miljard euro. Het balanstotaal van Aalberts bedroeg eind 2016 2,85 miljard. De balanspositie is dan ook voldoende en Aalberts beschikt over voldoende eigen vermogen voor het geval er een tegenvaller zou ontstaan. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

 

Bij Aalberts kunt u rekenen op een dividend van 1,88%. De pay-out ratio bedraagt momenteel zo’n 35,13% en er is dus nog zeker een mogelijkheid dat Aalberts in de toekomst meer dividend gaat uitbetalen. In het verleden lag de pay-out ratio namelijk nog op 33,64%. Het lijkt erop dat deze ratio steeds hoger wordt bijgesteld, om zo dus ook meer dividend aan de aandeelhouders te kunnen uitkeren.

Wanneer er wordt gekeken naar de aandelen van deze multinational, is er te zien dat deze een volatiel verloop hebben vertoond. Rond maart 2009 bedroeg de koers €3,10. Momenteel staat de koers aanzienlijk hoger. Als u een aantal jaren geleden Aalberts had gekocht, had u erg grote winsten kunnen behalen.

Doordat de aandelen zo hard zijn gestegen is de waardering ook wat opgelopen. De koers-winstverhouding staat op 21,25 en dit is enigszins hoog. Als u Aalberts aandelen koopt weet u dus dat u niet iets koopt dat best al prijzig gewaardeerd is. Het eigen vermogen per aandeel bedraagt €11,45 en dit is dus wel flink lager dan de koers van het aandeel. Deze ontwikkeling zien we heel vaak en hoeft verder niet perse iets negatiefs te zijn. Aalberts heeft een eigen vermogen van zo’n €1,27 miljard en dit is in verhouding tot het totaal vermogen ook positief te noemen. De onderneming is in staat om flinke klappen op te vangen.

De toekomst van Aalberts ziet er rooskleurig uit. Het voordeel van Aalberts is dat de onderneming over een stabiel management beschikt die duidelijke doelstellingen heeft geformuleerd. Door focus te houden zal Aalberts de komende jaren zijn activiteiten nog verder kunnen uitbreiden. Dit leidt vervolgens tot een hogere omzet, een hogere winst en een hogere koers. Voor aandeelhouders is dat positief nieuws. Blijf bij Aalberts echter wel de waardering in de gaten houden.

Aalberts aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Aalberts? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf Aalberts, de Aalberts koers, de verwachtingen en toekomst van Aalberts en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Aalberts aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Aalberts aandelen. Als je Aalberts aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Aalberts– Wat is de waarde van aandelen Aalberts?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van Aalberts zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Aalberts kost. Het aandeel Aalberts is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is AALB.

 

 Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Aalberts aandeel te kopen.

 

Aalberts kopen of niet? De juiste beslissingen maken

 

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Aalberts aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

 

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het Aalberts over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Aalberts en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Aalberts. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

 

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen (naam) kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

 

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Aalberts aandelen advies

 

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen zoals Aalberts, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.