De beste crypto apps voor 2024

Steeds meer mensen beginnen tegenwoordig te handelen in crypto. Velen verwachten dat cryptocurrency in 2024 echt uit gaat breken. Met deze moderne manier van beleggen kun je immers, mits je het verantwoordelijk doet en een beetje geluk hebt, een flinke smak geld verdienen. Dat is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Om er echt aan te verdienen, moet je je eerst goed verdiepen in de wereld van cryptohandel en in de verschillende cryptomunten. Een eerste belangrijke beslissing die gemaakt moet worden, is via welk handelsplatform je wilt gaan handelen. Er zijn namelijk tal van verschillende platforms, die elk weer hun eigen voor- en nadelen hebben. Welke het meest geschikt is, verschilt per persoon. Het ligt puur aan de eigenschappen van zo’n crypto app waar jij de meeste waarde aan hecht.

Wat is een cryptocurrency app?

Een cryptocurrency-app is een mobiele telefoon-app waarmee je een cryptocurrency-portfolio kunt beheren. Apps hebben meestal eenvoudigere installatie- en inlogfuncties dan desktopplatforms, waardoor ze een minder intimiderende introductie tot cryptocurrency zijn. Tegenwoordig zijn er duizenden crypto-apps beschikbaar met verschillende doeleinden. Sommige zijn bedoeld voor het opslaan van digitale munten, sommige apps bieden functies voor het volgen van prijzen en veel van hen bieden zelfs nieuws updates.

Alhoewel het niet echt uitmaakt welk type cryptocurrency-app je gebruikt zijn er natuurlijk wel een aantal zaken waar je op moet letten als je alle opties gaat vergelijken, de app moet immers aansluiten aan jouw wensen en niveau en het belangrijkst; de app moet veilig zijn aangezien je je geld natuurlijk nooit wilt riskeren door oplichters.

Is een crypto app veilig?

In het verleden hebben veel mensen hun geld verloren en zijn slachtoffer geworden van crypto-zwendel. Het is dus zaak om goed je huiswerk te doen, het blijft immers je eigen verantwoordelijkheid welke app je ook kiest. Er zijn veel nep-apps beschikbaar in de Play Store op naam van een aantal gereputeerde crypto-exchanges. Verder bieden sommige echte apps crypto-services, maar zijn hun platforms zijn niet beveiligd. Dit soort apps bevatten malware en advertenties die jouw smartphone kunnen beschadigen. De eerste en belangrijkste taak is om de beoordelingen en recensies van de app in de Play Store te bekijken. Als je veel negatieve recensies of slechte beoordelingen van de app vindt kijk dan verder tot je tevreden bent.

Zoals aangegeven zijn er wereldwijd duizenden apps en natuurlijk blijft Nederland niet achter, ook wij hebben goede apps van ‘eigen bodem’ zoals bv Litebit of Bitvavo.

Nieuwe crypto

Het meeste geld valt niet te verdienen met grote munten als Bitcoin of Ethereum, maar juist met de nieuwe cryptomunten, die momenteel nog heel weinig waard zijn. De kans dat Bitcoin binnen afzienbare tijd met 50% in waarde stijgt is minimaal, maar een nieuwe coin die nauwelijks iets waard is, kan in korte tijd met wel 500% of 5000% in waarde stijgen. Het nadeel van nieuwe cryptomunten is dat er vaak weinig over bekend is en dat je dus niet zeker weet of de munt betrouwbaar is. Daarom is het altijd belangrijk om onderzoek te doen naar zo’n cryptomunt. Het kan handig zijn om over een relatief onbekende munt wat dingen uit te zoeken, voordat je er in gaat investeren. Je kunt dan denken aan vragen als:

Cryptomunten

 • Wat is het toekomstperspectief van de munt?
 • Hoeveel munten zijn er van de cryptomunt in omloop?
 •  Wat is de doelgroep van de munt en welke mensen handelen er daadwerkelijk in?
 • Wat zijn de uitgesproken voordelen van de munt? Zijn er ook nadelen?

Het belang van handelsplatforms

In je eigen onderzoek naar een munt vormen handelsplatforms vaak een belangrijk hulpmiddel. Bij een aantal van de beste crypto apps, zoals bijvoorbeeld Bitvavo, krijg je namelijk vaak al een hoop achtergrondinformatie over de cryptomunt. Daarvoor hoef je in de app alleen maar op de munt te klikken, waarna je een kort stukje informatie over de munt krijgt. Een ander voordeel van handelsplatforms is dat je er vaak van op aan kan dat een munt betrouwbaar is, als deze wordt aangeboden op een handelsplatform.

De beste crypto apps bieden namelijk alleen cryptomunten aan, als zij zeker weten dat deze betrouwbaar zijn. Zelf doen Bitvavo en Coinbase natuurlijk ook onderzoek naar een nieuwe cryptomunt, als zij deze willen gaan aanbieden op hun crypto app. Het is dus belangrijk om je als startende cryptohandelaar als allereerst aan te melden bij een crypto app. Maar wat zijn dan precies de beste crypto apps? Wij zetten drie van de beste crypto apps voor je op een rij.

Waarom Bitvavo tot de beste crypto apps behoortbitvavo crypto app

Op het lijstje van beste crypto apps kan Bitvavo absoluut niet ontbreken. Van de beste crypto apps op dit moment is Bitvavo misschien zelfs wel de allerbeste. Zeker voor de Nederlandse markt is het een erg geschikt handelsplatform. Bitvavo staat met name bekend om het feit dat je er goedkoop kunt handelen en dat de veiligheid erg goed is. Voor zowel ervaren als beginnende cryptohandelaren is BitVavo de beste crypto app in Nederland.

 • Bitvavo heeft een aanbod van 88 verschillende populaire cryptomunten.
 • De transactiekosten zijn maximaal 0,25% per transactie. Zo nu en dan hebben ze zelfs speciale acties. Dan hoef je bijvoorbeeld tot 1000 euro geen transactiekosten te betalen.
 • De Bitvavo app is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en staat geregistreerd bij de Nederlandse Bank.
 • Je kunt gebruik maken van vrijwel alle bekende betaalmethodes, zoals bijvoorbeeld Credit Card en iDeal.
 • Veel mensen staken bij Bitvavo. Dat heeft te maken met het feit dat staking je 10,5% rente kan opleveren in het beste geval.

Staking houdt in dat je investeert in een bepaalde munt om er vervolgens lange tijd niets mee te doen. Je houdt de munt voor een bepaalde langdurige periode vast in je digitale wallet. 10,5% rente is natuurlijk een stuk voordeliger dan de huidige spaarrente, die tegenwoordig bij de meeste banken onder de 1% ligt.

Coinbase crypto appcoinbase crypto app

Een andere crypto app die niet mag ontbreken in de lijst met de beste crypto apps, is Coinbase. Coinbase wordt in Nederland vooral gebruikt door beginnende cryptohandelaren, maar heeft wereldwijd een kleine 45 miljoen gebruikers. De veiligheid van de app en het grote aanbod aan cryptomunten heeft veel mensen doen besluiten om hun cryptohandel via Coinbase te gaan doen. Daarnaast is de app erg overzichtelijk en eenvoudig om te gebruiken.

 • Coinbase heeft een aanbod van meer dan 50 populaire cryptomunten.
 • De transactiekosten zijn bij Coinbase 0,5%. Vergeleken met Bitvavo is dat het dubbele, maar er zijn handelsplatforms waar de transactiekosten nog een stuk hoger zijn.
 • De app heeft een aantal handige features, zoals het instellen van prijswaarschuwingen.
 • Bij Coinbase kun je gebruik maken van veilige betaalmethodes, zoals PayPal en iDeal.
 • Wat betreft accountbeveiliging heeft Coinbase het als handelsplatform het beste voor elkaar. Coinbase staat zelfs bekend als toonaangevend als het gaat om de accountbeveiliging.

LiteBit crypto app

LiteBit appLiteBit behoort zonder twijfel tot de lijst met de beste crypto apps van dit moment. Het handelsplatform is misschien minder bekend en wordt minder gebruikt dan bijvoorbeeld Bitvavo en Coinbase, maar is zeker niet veel minder in kwaliteit.

Litebit is gestart in 2013. Toen nog een start-up, tegenwoordig een professioneel bedrijf met 50 medewerkers en een hoofdkantoor in Nederland en meer dan 700.000 gebruikers door heel Europa. Litebit was de eerste app die veel verschillende cryptocurrencies aanbood én een ingebouwde portemonnee. Tegenwoordig bieden de meeste apps dit aan. Het bedrijf was de publiek favoriet en won zowel in 2019 als in 2020 de titel ‘Beste cryptomakelaar’ maar heeft sindsdien helaas aardig wat negatieve recensies op internet vanwege de aanvallen die ze hebben meegemaakt.

 • Bij LiteBit kun je handelen in de 56 populairste cryptomunten van dit moment.
 • De transactiekosten zijn helaas wel aan de hoge kant. Per transactie betaal je namelijk 2% aan transactiekosten.  Wat dat betreft kun je voor lage transactiekosten beter terecht bij Bitvavo.
 •  De helpdesk is erg uitgebreid en 24 uur per dag bereikbaar. LiteBit kun je contacten via e-mail, telefoon, Whatsapp en een live chat.
 •  LiteBit staat bekend als overzichtelijk en veilig en staat geregistreerd bij de Nederlandse Bank.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in