Nieuwe cryptomunten

Vanaf Bitcoin zijn intrede deed in 2009 heeft deze cryptocurrency voor veel verandering gezorgd in de wereld van financiën. Het werd als grap gezien, was niet gewild en had weinig waard. Vanaf 2017 is daar sterk verandering in gekomen toen BTC voor het eerst bijna $ 20000 bereikte per coin. In 2021 is de prijs zelfs voorbij $ 50000 gestegen. De acceptatie van Bitcoin en crypto in het algemeen komt steeds dichterbij mainstream. Deze ontwikkelingen hebben geleid en geïnspireerd tot nieuwe crypto’s.

Ook worden bestaande verder gebouwd en worden verbeterde versies ontwikkeld. Maar, welke zijn de nieuwe coins van 2021? Voor welke van deze ziet de toekomst er mooi uit?

Nieuwe cryptomunt 2021

Van de nieuwste cryptomunten gelanceerd in 2021 is Co2Bitcoin van Co2Bit toch wel de meest opvallende. Op 28 januari 2021 werd het openbaar. Dit token heeft als doel om lokale projecten te financieren voor het tegengaan van negatieve klimatologische veranderingen. De naam verklapt het trouwens al, CO2. Vermeldenswaard is dat Co2Bitcoins al gebruikt zijn om ruim 100 miljoen bomen in het Braziliaanse regenwoud te adopteren en te beschermen.

Co2Bit heeft daarnaast al samenwerkingsverbanden ondertekend met een aantal regeringen van verschillende Afrikaanse landen. Hierbij zullen ruim 30 landen voor eind februari 2021 naar verwachting meedoen. Co2Bitcoins wil aan het eind van 2021 zijn samenwerkingsverbanden uitbreiden naar ruim honderd landen. De werkwijze voor de liquiditeit van de valuta is gebaseerd op organische ondersteuning.

Doordat de vraag van beleggers naar cryptocurrencies continu groeit. De liquiditeit zal ook ondersteund worden door gedecentraliseerde financiering (DeFi) en een groeiende behoefte aan impactbeleggingen voor het milieu, sociaal en ondernemingsbestuur (ESG). In principe vanuit een financieel oogpunt bekeken, is de Co2Bitcoin-valuta als geen andere crypto. Het is ook afhankelijk van zijn nut.

Nieuwe crypto munten kopen? Dit kan het beste bij de internationale exchange Binance

Nieuwste crypto kopen

Het is 2021 dus wil je weten, welke coin heeft de toekomst. Een belangrijke hierbij is Elrond die onlangs in 2020 zijn mainnet lanceerde. Het unieke van dit blockchain-platform is dat zijn sharding-mechanisme indrukwekkend hoge transactiesnelheden biedt van zelfs 100.000 per seconde. Toch is er een verschil tussen Elrond en andere netwerken die sharding ook gebruiken. Elrond gebruikt een meer holistische toepassing, namelijk Adaptive State Sharding.

Hierbij worden knooppunten, transacties en blockchain-gegevens in shards gegroepeerd. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met het aantal beschikbare knooppunten en de niveaus van netwerkgebruik. Zonder decentralisatie in gevaar te brengen is zo de doorvoer scherp verhoogd. De waarde van het Elrond-token passeerde pasgeleden een marktkapitalisatie van $ 1 miljard.

Het Elrond platform heeft ruim 90.000 actieve accounts, en ruim 2.000 validators op het netwerk. Elrond heeft bovendien bij 115 bedrijven en startups bijgedragen aan het bouwen van gedecentraliseerde applicaties. Het projectteam heeft nog lang niet zijn doelen bereikt in 2021. Dus is het streven een miljard gebruikers aan boord te krijgen.

Nieuwe crypto munten kopen? Dit kan het beste bij de internationale exchange Binance

Waar vind je een nieuwe crypto coin

Een van de crypto parels, 2021 ons geeft is ongetwijfeld Bluzelle. Het mainnet werd op 3 februari gelanceerd en heeft nu al een prachtige prestatie neergezet. Er is namelijk een samenwerkingsverband gesloten met de Web3 Foundation om diensten te verlenen aan dApp-ontwikkelaars op Polkadot. Wat Bluzelle precies is? Het is een gedecentraliseerd gegevensopslagnetwerk voor blockchain-gebaseerde applicaties.

Tot nu toe waren dApps beperkt tot hun toepassing in een blockchain. De opslag van gegevens over de dApp wordt off-chain gehouden. Tegelijkertijd moet de uitgifte van tokens en transacties on-chain plaatsvinden. De oorzaak hiervan ligt in de zeer hoge kosten voor gegevensopslag op een blockchain zoals Ethereum. Dat is de reden waarom de meeste ontwikkelaars gecentraliseerde opslagoplossingen zoals AWS gebruiken.

Het gevolg hiervan is dat dApp-gegevens niet veilig en censuur bestendig zijn vergeleken met blockchains. Bluzelle is daarom gemaakt om dit euvel op te lossen met een interoperabele, gedecentraliseerde database. De deelnemende knooppunten leveren hierin hun opslagcapaciteit aan het netwerk. Zij ontvangen dan in ruil een deel van de vergoedingen die worden betaald door gebruikers van de opslagmogelijkheden.

Deze vergoedingen zijn veel aantrekkelijker dan die door gecentraliseerde gegevensopslagbedrijven gevraagd worden. Je kunt toegang krijgen tot het Bluzelle-ecosysteem, met het BLZ-token. Het is intussen op toonaangevende beurzen te krijgen. Behalve Bluzelle zijn er ook andere interessante projecten om in te investeren in 2021.

Nieuwe projecten die transacties willen versnellen, zonder de veiligheid van de blockchain aan te tasten. Elrond is een goed voorbeeld hiervan. Ook zijn er nieuwe opslagmogelijkheden op blockchain terwijl de veiligheid gegarandeerd is zoals bij Bluzelle. Interessant is zeker het token met blockchain netwerk om klimaatverandering tegen te gaan, Co2Bit. Zeker een goede voor 2021.

Nieuwe crypto munten kopen? Dit kan het beste bij de internationale exchange Binance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.