Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency broker met een platform waarop je crypto kunt verhandelen. En zo kun je winst boeken. Maar je hebt niet iedere dag, de hele dag de tijd om achter het platform te zitten. Los van crypto verhandelen, kun je ook crypto staken op het platform van Bitvavo. Deze vorm van winst boeken met crypto biedt veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je een passieve inkomstenbron hebt.

De staking crypto betekenis houdt niets anders in dan je crypto inzetten via jouw Bitvavo account. Een doel hiervan is om het netwerk van deze crypto onder andere te versterken. Crypto staken op Bitvavo houdt nog veel meer in.

Bitvavo staking

Bitvavo onderscheidt voor zijn staking diensten twee typen namelijk, off-chain en on-chain staking. Zowel met off-chain als on-chain kun jeals Bitvavo gebruiker winst boeken, waarbij er wel een verschil is. In het geval van off-chain staking, verdien je beloningen door de digitale valuta’s op je Bitvavo account ter beschikking te stellen. Dit levert jou een bepaald percentage aan winst op uitgedrukt in de crypto die je beschikbaar stelt.

In het geval van on-chain staking kun je actief bijdragen aan het goedkeuren van transacties op een proof-of-stake blockchain. On-chain staking wordt daarom vergeleken met crypto minen. Met een minimum aan een bepaalde cryptocurrency, kun je transacties valideren. Voor het valideren en dus on-chain staking, word je beloond. Op dezelfde manier als bij off-chain staking, ontvang je passief crypto.

Wat is staking Bitvavo

Je hebt nu over een deel van de staking Bitvavo uitleg gelezen. De rest van deze belangrijke informatie gaat over de staking programma’s op het platform van Bitvavo. Bitvavo biedt namelijk staking programma’s aan voor verschillende cryptovaluta. Je kunt meedoen aan de staking programma’s van Bitvavo als de cryptocurrency die jij bezit, ondersteund wordt door zo een staking programma.

Daarna is de rest kinderspel. Op het Bitvavo platform rest nog de opt in functie in te schakelen. Dit hoef je maar een keer te doen. Elke type crypto die je bezit en ondersteund wordt, zal namelijk meegenomen worden in het staking programma van Bitvavo. Om je alvast hierop voor te bereiden, worden de crypto’s genoemd die meedoen aan staking op Bitvavo.

Deze zijn onder andere ARK (ARK), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Dai (DAI), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ICON (ICX), NEO (NEO), Ontology (ONT), Tether (USDT), Tezos (XTZ), Tron (TRX), USD Coin (USDC), VeChain (VET) en Waves (WAVES).

Staking vergoeding Bitvavo

Je wilt sowieso weten wat je eraan verdient. De Bitvavo staking opbrengsten worden met twee factoren gecalculeerd. In het eerste geval krijg je het huidig percentage aan beloning zoals aangegeven op je Bitvavo account. Het is bij sommige crypto’s een vast percentage, dat wordt vastgesteld door staking regels van het onderliggende protocol. Bijvoorbeeld 0,000123 ONT aan beloning per dag per ONT beschikbaar gesteld voor staking.

Hiertegenover staat het percentage voor beloning niet vast, bij andere cryptocurrencies. In dit geval verschilt het van moment tot moment. De hoeveelheid cryptocurrency die je beschikbaar stelt voor staking, kan hierbij bepalend zijn voor het percentage dat je aan beloning krijgt. Dit was de eerste factor.

Bij factor twee draait het om de hoeveelheid en waarde van cryptocurrency die je aanhoudt op je Bitvavo account en die ondersteund wordt. Iedere dag wordt het gemeten, waarbij Bitvavo iedere dag naar de laagste hoeveelheid en waarde aan ondersteunde digitale valuta kijkt. Open orders worden eventueel door Bitvavo meegenomen.

Wat je natuurlijk wilt weten, is als je crypto bezit veilig is gedurende staking. Is er een staking Bitvavo risico? Bitvavo heeft aan de risico’s gedacht. Daarom zijn er ook verschillende maatregelen getroffen om deze zoveel als mogelijk tot een minimum te beperken. Een daarvan is de Twee-Factor Authenticatie (2FA) instelling voor het inloggen. Je kunt dit ook instellen voor het opnemen van verschillende digitale valuta’s.

Daarnaast worden tegoeden van Bitvavo gebruikers veilig opgeslagen bij een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments. Deze is compleet onafhankelijk van Bitvavo B.V. De cryptocurrencies van gebruikers kunnen daardoor niet beïnvloed worden door resultaten van Bitvavo. Voor veilige opslag van cryptocurrencies van gebruikers wordt gebruikgemaakt van zogenaamde cold wallets.

Deze zijn offline apparaten die de stichting beheert, en zijn zo hacker ongevoelig. Bovendien werkt de stichting samen met externe Custody Providers. Hierbij zijn er diverse externe verzekeringen afgesloten tot een bedrag van € 255 miljoen. Deze maatregelen heeft Bitvavo ingebouwd om risico’s zoveel als mogelijk te minimaliseren. Voor extra veiligheid maakt de stichting uiteindelijk gebruik van multisignature wallets.

Op deze manier hebben slechts enkele medewerkers toegang tot tegoeden van Bitvavo gebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *