Google
Google

Eneco aandelen

Eneco: de basis van de energievoorziening in Nederland

Eneco logoEneco kent een behoorlijke historie. In 1995 ontstond Eneco zoals we dat vandaag de dag kennen. Het bedrijf werd opgericht na een lange geschiedenis aan samenwerking en fusies van de gemeentelijke nutsbedrijven. De aandelen van Eneco zijn nog altijd in handen van 53 Nederlandse gemeenten. Om meer te weten te komen over Eneco, hun historie, de ontwikkelingen, vertellen we u in dit artikel graag meer.

Het kopen van Eneco-aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Handelen in Eneco-aandelen kan door een account aan te maken bij de broker Plus500. *CFD service. 80,6% verliest geld. Hier kunt u al beleggen in de Eneco-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro.

Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. Zo weet u zeker of instappen interessant is. Bekijk tevens de plannen van Eneco voor de toekomst.

Eneco kopen/verkopen? Maak een account aan bij CFD-broker Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Eneco als toonaangever

Halverwege de negentiende eeuw ontfermden de gemeentelijke nutsbedrijven zich over het maken en leveren van elektriciteit en gas. Eneco was het resultaat. Eneco is het bedrijf wat aan de basis staat van de energievoorziening in Nederland. Vandaag de dag kent vrijwel iedereen het bedrijf. Het is een echte toonaangever in de energiewereld.

 

Energie en communicatie

Gedurende de jaren heeft Eneco vele mijlpalen behaald. Vanaf de oprichting staat Eneco al voor energie en communicatie. Na de fusie werd de Eneco met ruim 1 miljoen klanten het grootste energiebedrijf in Nederland. De daaropvolgende jaren zou Eneco nog vele malen groter worden en zou het klantenbestand met enorme sprongen groeien.

 

Eneco Energie

Na de oprichting is er veel gebeurt en is Eneco enorm gegroeid als energiebedrijf. Zo fuseerde Eneco vijf jaar later met zes regionale energiebedrijven. De naam van deze samengevoegde bedrijven werd Eneco Energie. Er werden nog eens twee grote energiebedrijven toegevoegd. In 2003 werd REMU uit Utrecht gekocht.

 

Duurzame strategie

In 2008 kwam Eneco met de introductie van haar duurzame strategie. Deze werd een jaar later met de overname van delen van Econcern flink versterkt. Vooral de internationale activiteiten op het gebied van windenergie en zonne-energie, evenals biomassa werden uitgebreid. Eneco wist zo steeds groter en groter te worden.

 

2011: Belangrijke hoogtepunten

In 2011 ging Eneco samenwerken met het Wereld Natuur Fonds. Voor het eerst kreeg het bedrijf het zogeheten Climate Saver predicaat. In datzelfde jaar kregen alle particuliere en MKB-klanten van Eneco groene stroom. Het jaar werd erg belangrijk voor Eneco, want het wist tevens het bedrijf Oxxio over te nemen. Het betekende een uitbreiding van de duurzame leveringsportefeuille met maar liefst 426.000 klanten. Een andere belangrijke mijlpaal voor Eneco dat jaar was het betreden van de Belgische markt voor het leveren van gas en elektriciteit aan de particuliere klanten.

 

Introductie Toon

In 2012 werd Toon geïntroduceerd. Het was een revolutionaire thermostaat die klanten op elk moment van de dag inzicht zou geven in het energieverbruik. En daarbij ook in de kosten ervan. Ruim 30.000 geïnteresseerden melden zich al aan voor Toon. Een jaar later werd het eerste grote zonne- energieproject gestart in Groot-Brittannië. In datzelfde jaar werd een lange termijn samenwerkingsverband aangegaan met Mitsubishi.

 

Verschillende partnerschappen

In de daaropvolgende jaren werden o.a. de deuren van de bio-energiecentrale in Delfzijl geopend. Er werd een partnerschip gesloten met de NS, Google en met Unilever. Dit jaar is Eneco gestart met het bouwen van Norther. Norther moet het grootste offshore windpark van België worden. Jaarlijks staat de productie gelijk aan een verbruik van bijna 400.000 gezinnen. Het aanbod aan duurzame energie werd daarmee enorm vergroot.

 

Beleggen in energiebedrijven

Beleggen in energiebedrijven kan interessant zijn. Het zijn bedrijven van de toekomst en er ontstaan veel nieuwe samenwerkingen om verder uit te groeien. De kans bestaat dat u nog niet zo ervaren bent met beleggen. Mocht dat het geval zijn, is het handig om eerst eens een demo account aan te maken bij de CFD-aanbieder Plus500. *CFD service. 80,6% verliest geld. U krijgt dan de beschikking over 40.000 euro aan oefengeld. Let op: CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen. *CFD service. 80,6% verliest geld.

 

Wijs beleggen

Natuurlijk is het ook een ideale manier om uw persoonlijke handelskwaliteit te verbeteren. Wissel ook zeker de grafieken en indicatoren om een goed beeld te krijgen van de verschillende aandelen. Daarnaast is een stukje research wel zo belangrijk. Bekijk bijvoorbeeld wat de concurrenten doen. De grootste concurrenten van Eneco zijn: Nuon, Essent, Delta, Intergen en Electrabel. Zo kunt u ook kiezen om te handelen in een ander energiebedrijf. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan ons. Wij helpen u graag.  

Als u wilt handelen in de onderliggende waarde van beursgenoteerde energiebedrijven, kunt u dit via een online CFD-broker zoals Plus500 doen. *CFD service. 80,6% verliest geld. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zijn er behoorlijk wat grote energiebedrijven in Nederland. Wij raden u aan om eerst informatie in te winnen over het bedrijf. Wanneer u weet welke kant het bedrijf op wilt in de toekomst, kunt u beter handelen met de aandelen van dat energiebedrijf.