Hoe zorg je voor de juiste risicospreiding als je gaat beleggen?

crypto investeren

Beleggen is tijdens de covidpandemie populairder dan ooit geworden. Veel mensen konden hun geld niet uitgeven en besloten daarom om dit geld te gaan beleggen. Helaas is niet iedereen goed op de hoogte van de risico’s die beleggen met zich meebrengt. Als je daarom je geld voor je wilt laten werken, dan is het goed om te weten hoe je zo weinig mogelijk risico’s kunt nemen. Wij geven je graag een aantal tips waarmee jij een mooie portfolio kunt opbouwen waar je hopelijk mooie rendementen mee kunt realiseren. 

Ga niet over een nacht ijs

Beleggen is iets wat je voor de lange termijn moet doen, zelden is iemand door beleggen van de ene op de andere dag rijk geworden. Gebruik daarom geld dat je kunt missen en dat je niet op korte termijn al nodig kunt hebben. Weet jij al waar je in wilt gaan beleggen? Ga jij voor aandelen of voor obligaties? Of wil je gaan beleggen in crypto? Je kunt ook besluiten om het allemaal te doen. Op die manier kun je namelijk heel goed je risico’s spreiden, mits je met betrouwbare partijen in zee gaat. De kracht van spreiden is dat de tegenslagen die je mogelijkerwijs met je ene investering oploopt, gecompenseerd kunnen worden door je andere investeren. Hierdoor neemt de kans op een uiteindelijk positief resultaat sterk toe. 

Kies een goed platform

Als je je wilt beleggen, is het verstandig om een goed platform te kiezen waarop jij je investeringen kunt doen. Wil je gaan investeren in crypto, dan is amdax.com een interessante site om eens door te nemen. Op dit platform kun je vele soorten crypto’s kopen en je handelt hier altijd op een veilige manier. Amdax heeft namelijk een licentie van de Nederlandse Bank ontvangen, iets wat maar van weinig concurrenten gezegd kan worden. Bovendien kun je bij Amdax altijd advies inwinnen bij een expert. Deze gaat met jou kijken naar wat voor jou interessante investeringen kunnen zijn. Zo loop je veel minder risico en kun je hopelijk toewerken naar mooie rendementen. 

De beleggersmentaliteit

Wie gaat beleggen moet weten waar hij aan begint. Dat geldt ten eerste voor de crypto’s, aandelen of obligaties waarin je investeert, maar je moet ook met emoties kunnen omgaan. Met name de koersen van cryptovaluta kunnen sterk schommelen en het is dan belangrijk om het hoofd koel te houden. Raak dus niet in paniek wanneer de koersen ineens snel dalen want als je op dit moment verkoopt, is de kans groot dat je het herstel mist. Dat betekent dat je geld verliest. Wie geschoren wordt moet stil blijven zitten, geldt daarom zeker voor beleggers. Is er rumoer op de beurs, dan is het beter om even niets te doen en pas te handelen als het weer rustig is. 

Nick

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in