Verdien een passief inkomen met FTX lending

Naast het beleggen en staken van crypto kun je op het crypto platform FTX ook geld verdienen doormiddel van het uitlenen van crypto. Dit maakt FTX uniek in zijn soort. Door het uitlenen van crypto kun je een passief inkomen verdienen, wat een ideale manier is voor beleggers die hun crypto tijdelijk willen vasthouden. Hier in dit artikel bespreken we de mogelijkheden om crypto uit te lenen via FTX.

Bij FTX kun je alle activa die je bezit uitlenen aan margin handelaren. Dit kun je doen met crypto, aandelen en valuta’s. Het gehele proces wordt door FTX verzorgd zodat jij je geen zorgen hoeft te maken of je jouw geld terug krijgt. Je ontvangt rente op het geleende bedrag, wat per uur wordt uitbetaald. Dit geld voor alle soorten activa.

Waarom kiezen voor FTX lending?

FTX lending is een goede manier om een passief inkomen te genereren. Wanneer je een activa vast wilt zetten vanwege een gunstige koersstijging en je kiest om deze uit te lenen, krijg je zo een dubbel rendement. Het is natuurlijk ook zo dat als de koers stijgt jouw activa minder in waarde kan worden. Door deze uit te lenen kun je dan toch een rendement behalen.

Peer to Peer lending is door de geschiedenis heen een van de oudste en bekendste manieren om geld te verdienen. Het is een eenvoudig proces dat voorspelbare rendementen biedt in de vorm van rentebetalingen, wat nu mogelijk is met jouw cryptocurrency.

Als een van de opkomende cryptocurrency uitwisselingen en investeringsplatforms, biedt FTX hun gebruikers de mogelijkheid om op te treden als een cryptobank via hun marge-uitleenservice. Hiermee kunnen gebruikers hun cryptocurrency uitlenen aan andere investeerders.

Om te begrijpen hoe dit werkt, laten we beginnen met een kijkje te nemen naar wat margin lending is en hoe het werkt.

Wat is FTX Margin Lending

Simpel gezegd is margin lending een functie waarmee jij, de gebruiker, jouw cryptocurrency kunt uitlenen aan andere gebruikers tegen een overeengekomen rentemodel.

De rentevoet kan ofwel vast ofwel flexibel zijn:

  • Vaste rente wordt meestal, maar niet altijd, toegepast op fiat-gesteunde cryptocurrency, ook wel stablecoins genoemd. Dit zijn cryptocurrency die fiatvaluta volgen, zoals de dollar of de euro.
  • Flexibele rente wordt meestal, maar niet altijd, toegepast op volatiele activa, zoals Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Een eenvoudige manier om margin lending te zien is als peer to peer lending, waarbij het platform waarop je de margin lending kiest jouw matcht met verschillende leners, en vaak de veiligheid van jouw geld garandeert.

Veilig geld uitlenen bij FTX

De manier waarop investeringsplatformen jouw geleende geld verzekeren is door gebruik te maken van een functionaliteit genaamd positie liquidatie.

Deze functionaliteit treedt in werking wanneer gebruikers te veel geld verliezen terwijl ze geld lenen. Hun posities op de markt worden dan onmiddellijk verkocht om ervoor te zorgen dat ze het investeringsplatform, en dus de uitlener, geen geld schuldig zijn.

Nu we begrijpen wat margin lending is, laten we eens kijken hoe het werkt op de cryptocurrency exchange FTX.

Margin leningen op FTX

FTX is een van de unieke exchanges die margin lending aanbiedt voor alle soorten activa die deze ondersteunt.

Om toegang te krijgen tot margin lending, ga je eerst met je muis over het menu in de linkerbovenhoek, waardoor er een menu naar beneden komt met de functie lenen/uitlenen onderaan, klik erop en klik vervolgens op de kleine “margin lending” knop in de linkerbovenhoek om toegang te krijgen tot de interface:

geld verdienen met FTX lending

Hier zien we alle belangrijke gegevens voor onze margin lending opdracht. Beginnend van links, zien we eerst de valuta’s die we kunnen uitlenen, de vorige en geschatte komende financieringskoers, de minimale financieringskoers en de vergrendelde/ geoffreerde omvang.

Het valutadeel is wat FTX uniek maakt. We kunnen bijna alle cryptocurrencies uitlenen die de exchange aanbiedt. Dit creëert een samengesteld rente-effect in die zin dat je zowel kunt verdienen op de waardestijging van het activum dat je bezit, en de rente die je ontvangt door het uitlenen.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat de rente die je verdient in dezelfde cryptocurrency zal zijn als die je aanbiedt. Dit betekent dat als je bitcoin uitleent, je de rente in bitcoin verdient. Deze kun u later verhandelen voor Amerikaanse dollars of een andere cryptocurrency.

De vorige en geschatte financieringstarieven tonen je de rente die jouw uitgeleende cryptocurrency per jaar zal opleveren. Merk op dat deze waarde elke 8 uur verandert, vandaar de vorige en geschatte volgende financieringskoers.

We zien ook de min (minimum) funding rate. Met deze functie kun je een minimale jaarlijkse rentevoet instellen waaraan moet worden voldaan om de cryptocurrency te kunnen uitlenen. Merk op dat FTX je altijd het hoogste rentetarief zal geven dat het biedt, wat betekent dat als jouw minimale rentetarief op 1% staat en het huidige financieringstarief op 20%, je automatisch het rentetarief van 20% zult krijgen.

In de afbeelding zien we ook de aangeboden grootte en de geblokkeerde grootte. De aangeboden grootte is de hoeveelheid cryptocurrency die je hebt aangeboden om te worden uitgeleend aan investeerders. De vergrendelde grootte laat je zien hoeveel van die cryptocurrency is uitgeleend.

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden is dat zodra jouw munten zijn uitgeleend, er een lockup periode van 1 uur zal zijn die begint zodra je hebt besloten om je geld niet uit te lenen. Dit betekent dat je gedurende dat uur niet in staat zult zijn om je cryptocurrency te kopen, verkopen of op te nemen.

Lending history FTX

Als we naar beneden scrollen op de pagina, zien we een sectie genaamd “Mijn leengeschiedenis” die ons een gedetailleerd overzicht toont van onze leenopbrengsten.

Daarin kunnen we de datum en tijd zien waarop we onze rentebetaling hebben ontvangen, in welke valuta we die hebben ontvangen, de financieringskoers per uur waarop die was gebaseerd, en de opbrengst zelf. De opbrengst die we ontvangen wordt automatisch gestort in onze spot wallet.

Tot slot, als we helemaal naar beneden scrollen, kunnen we de globale leengeschiedenis zien van alle uitgeleende cryptocurrency op FTX .

FTX biedt de mogelijkheid om te filteren op een specifieke munt, de periode te selecteren die we willen bekijken, en de getoonde gegevens te downloaden of uit te printen.

Conclusie

Wanneer je extra rente wilt verdienen op een activa zoals crypto is het uitlenen hiervan een zeer goede optie. FTX is zeer geschikt hiervoor, en vooral voor beleggers met een uitgebreide beleggingsportefeuille die ook aandelen willen uitlenen. Houd er rekening mee dat koersen kunnen dalen, en jij jouw activa niet kunt verkopen wanneer deze is uitgeleend.

 

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

Apps (tiktok)

mei 8, 2024

Op TikTok is het vergaren van likes een cruciale factor voor het succes van contentmakers. Het verkrijgen van meer likes is niet alleen een