Imtech aandelen

Imtech NV is opgericht in 1860 en heeft dus een lange geschiedenis. Het hoofdkantoor bevindt zich in Gouda. Imtech is een technisch dienstverlenend bedrijf op meerdere gebieden. Het gaat hierbij om ICT, elektrotechniek en werktuigbouw. Er werken ongeveer 22.000 mensen bij Imtech.

Imtech aandelen

 

 

 

Het huidige Imtech is ontstaan in 1993 door een enorme fusie van wel 35 verschillende technische bedrijven. Dit was dus een enorme fusie die veel veranderde voor de onderneming. Na deze fusie ontstond er een verdere expansiedrift en onder leiding van voormalig CEO René van der Bruggen groeide de omzet dan ook enorm. Momenteel heeft Imtech vier verschillende divisies. Het gaat hierbij om: Nederland, ICT, Traffic & Infra en Marine Group. Op 21 september 2011 verkreeg Imtech de naam “Koninklijk”. Het bedrijf heet nu dus in feite Royal Imtech.

Imtech is een veelbesproken, volatiel aandeel. Het volume en de speculaties m.b.t. dit aandeel zijn de afgelopen tijd enorm geweest. Imtech is nu ook uit de AMX verwijderd en is alleen nog maar op de lokale markt te verhandelen.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Imtech verwachtingen – De toekomst van Imtech

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Imtech verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Het verloop van Imtech aandelen, een bizar verhaal!

De afgelopen tijd is er veel gebeurd met Imtech. Op 4 februari 2013 werd bekend gemaakt dat Imtech minimaal €100 miljoen moest afschrijven op Poolse projecten. Er was met name één project dat hier de oorzaak van was. Er was de ambitie om een pretpark op te zetten, pretpark Adventure World in Warschau was echter een grote flop. Er kwam fraude naar boven en dit had grote gevolgen voor de onderneming en het verloop van het aandeel. Imtech kon niet aan zijn verplichtingen voldoen en op 4 februari 2013 daalde de aandelen daarom met maar liefst 48%. Op 27 februari 2013 werd er bekend gemaakt dat er naast fraude bij Poolse projecten ook fraude bestond bij Duitse projecten. Hier moest vervolgens ook nog eens €300 miljoen op worden afgeschreven. De onderneming was dus niet zo stabiel als aanvankelijk werd gedacht.

Op 10 april 2014 ontstond er vrees voor een nieuwe emissie. Het aandeel kelderde vervolgens van €1,97 naar €1,63. Op 16 april stond de koers op €1,38 per aandeel. Het waren spannende tijden voor de onderneming. Op 5 juni 2014 was de waarde van een Imtech aandeel verder gedaald tot net boven €1,-! Door grote shortposities werd de druk op Imtech steeds groter en in juli 2014 zakte het aandeel verder naar €0,53. Er waren vervolgens ook weer dagen dat het aandeel met 20% op een dag steeg. Het volume en de volatiliteit namen steeds verder toe. Begin augustus daalde het aandeel opnieuw tot zelfs €0,34. Op 26 augustus 2014 werden de halfjaarcijfers over 2014 bekend gemaakt. Het aandeel reageerde hier vervolgens ook, dit keer bleek het om een positieve reactie te gaan. Het aandeel steeg tot €0,60.

Op 7 oktober 2014 werd er meer bekend gemaakt over Imtech aandelen, aangezien er toen een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaatsvond. De aandeelhouders stemden in met een claimemissie van 60 miljard aandelen met een waarde van €0,01 per stuk. De claimemissie bleek een ontzettend goede kans te zijn om gigantische winsten te behalen. Als u op 8 oktober bijvoorbeeld 10.000 aandelen Imtech had gekocht voor €0,32 = €3200,- en als u deze aandelen een dag later nog had, had u per aandeel een claimrecht van 131 aandelen gekregen. De koers van het aandeel en van de claimrechten explodeerde op 9 oktober. Uiteindelijk werd er een prijs van €0,25 behaald, dit is enorm, aangezien er 60 miljard aandelen extra zijn bijgekomen. De 10.000 aandelen werden op 9 oktober dus maximaal: 10.000 * €0,25 = €2500,- en 10.000 * 131 * €0,25 = €327.500 waard. In totaal hadden uw aandelen dus een maximale waarde van €330.000,- kunnen krijgen. Op 9 oktober steeg het aandeel dan ook maximaal 2000%, een ontzettend grote sprong en kans om mooie rendementen binnen te halen. Van €3200,- naar €330.000,- binnen 24 uur is een erg zeldzame kans, die maar weinig beleggers succesvol hadden aangegrepen.

De afgelopen maanden leek Imtech in rustiger vaarwater te komen. De koers van het aandeel daalde een aantal weken niet meer sterk maar lag wel onder de €5,-. Imtech Duitsland ging echter failliet en Imtech als geheel volgde vandaag.

De divisie Marine gaat naar Parcom en Pon en de divisie Nordic wordt ook verkocht. Voorts is Imtech van plan om zoveel mogelijk divisies te behouden zodat banen grotendeels kunnen worden behouden. Als aandeelhouder hoeft u nergens meer op te rekenen. Een faillissement betekent ook dat de aandelen waardeloos zijn geworden.

Imtech aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Imtech? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Imtech koers, de verwachtingen en toekomst van Imtech en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Imtech aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Imtech aandelen. Als je Imtech aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Imtech – Wat is de waarde van aandelen Imtech?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Imtech kost. Het aandeel Imtech is te vinden op de Imtech, de afkorting op de beurs is Imtech.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Imtech aandeel te kopen.

Imtech kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Imtech aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Imtech en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Imtech. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Imtech kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Imtech aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.