Winst op aandelenWe leggen het hier uit!

Veel mensen vragen zich af hoe het nou mogelijk is om winst op aandelen te maken. Winst op aandelen maken kan soms lastig zijn, maar in sommige situaties is de beurs wat makkelijker te voorspellen en liggen er mooiere kansen voor het oprapen.

Pas stuiten we op zo’n mooie kans en we gaan deze met u doornemen. Na de mooie winst, behandelen we nog een aantal basisregels die de winstkans bij het aandelen kopen flink moet gaan vergroten. Voordat we verder gaan, hopen we wel dat u uw beleggingsdoel en beleggingshorizon al duidelijk voor u heeft. Stel uzelf de volgende vragen:

Als u bovenstaande vragen duidelijk heeft beantwoord, is het slim om u verder in aandelen te verdiepen en te beleggen met een demo-account. Ga daar eens goed oefenen en verdiep u in het beleggen op de beurs.

Aandelen kopen met een demo-modus
 

€4.643,- winst op aandelen

Pas geleden zagen we een leuke kans voorbij komen. De Brexit! Zoals u vast wel weet vond er op 23 juni 2016 een referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk plaats. Een hele kleine meerderheid van 51,9% koos ervoor om uit de EU te vertrekken. Analisten hadden vooraf voorspeld dat de Britten wel voor een lidmaatschap van de EU zouden stemmen. De schok op de beurs was op vrijdag 24 juni ook erg groot toen bleek dat de Britten dus echt uit de EU zouden gaan. De AEX daalde intradag zelfs met zo’n 9%.

Als belegger moet u uzelf altijd afvragen wat de gevolgen van een gebeurtenis zoals de Brexit nou eigenlijk zijn. Ahold daalde ook bijvoorbeeld met 7%, maar Ahold heeft niks te maken met de positie van het VK in de EU. We voorspelden dan ook dat de beurs wel weer zou gaan herstellen. We opende een positie in de AEX en wisten toch een mooi rendement van €4.643,- te realiseren!

Winst met Plus500

 

Wat kunnen we van deze winst leren?

De winst van €4.643,- is ontstaan door optimaal gebruik te maken van de situatie die zich toen afspeelde. De Brexit liet de beurs zo hard dalen, het leek wel alsof het Verenigd Koninkrijk ineens van de kaart was verdwenen. Door vervolgens een long positie op de AEX te openen, is het mogelijk geweest om zoveel te verdienen.

De mooie winst kon worden behaald door boerenverstand te gebruiken en veel analyses te maken. Een gezonde dosis geluk en een grote vastberadenheid zijn ook belangrijk als u een succesvolle belegger wilt worden.

 

Volg ook deze beleggingsregels

  1. Ga nooit beleggen met geleend geld, beleg alleen als u hier het vermogen voor heeft
  2. Handel niet impulsief, heb een plan
  3. Diversifieer, maar overdrijf hier niet in
  4. Leer comfortabel te zijn in de minderheid
  5. Succesvol beleggen vergt veel ervaring en studie
  6. Sluit verlieslatende posities voordat winstgevende posities worden gesloten
  7. M.u.v. zeer korte termijn handel: neem beslissingen als de markt gesloten is
  8. Lange termijn beleggen = fundamentele analyse. Korte termijn beleggen = technische analyse
  9. Werk van de lange termijn naar de korte termijn toe (inzoomen)
  10. Gebruik beschermende stops om verlies te beperken

Bekijk ook onze 20 algemene beleggingsregels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.