Wilt u Foot Locker aandelen kopen?

Foot Locker Inc. is een grote Amerikaanse keten die sportkleding en sportschoenen verkoopt. Foot Locker beschikt over 1.835 winkels die zich in 23 verschillende landen bevinden. 1.015 winkels bevinden zich in de VS. Foot Locker heeft ook 126 winkels in Canada, 603 in Europa en 91 in Australië en Nieuw Zeeland. Foot Locker is dus een internationale keten.Elke dag gaan duizenden sportievelingen naar de Foot Locker winkels om daar hun benodigde sportspullen aan te schaffen.

Deze sportketen heeft een mooie visie, namelijk: “To be the leading global retailer of atletically inspired shoes and apparel”. In andere woorden, ze willen in de detailhandel marktleider worden op het gebied van sport.

Het kopen van Foot Locker-aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Handelen in Foot Locker-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de Foot Locker-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. Zo weet u zeker of instappen interessant is. Bekijk tevens de plannen van Foot Locker voor de toekomst. 

Koop/verkoop hier Foot locker CFD’s *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Foot Locker

Foot Locker is een wereldwijde marktleider in de verkoop van sneakers en sportkleding en is al zo’n 30 jaar actief in deze branche. Het gaat om de verkoop van sport- en vrijetijdsschoenen, maar daarnaast ook accessoires en kleding. Deze grote Amerikaanse keten werkt nauw samen met topmerken zoals Nike, Adidas, Reebok en Puma. Deze merken klinken u mogelijk welbekend in de oren. In vrijwel elke stad in Nederland is wel een Foot Locker te vinden. Misschien bent u er zelf ook al wel eens binnengelopen voor de sneaker die uw zoon of dochter ‘’echt’’ moest hebben.

De eerste wortels van Foot Locker kunnen worden teruggevonden in het jaar 1963. FW Woolworth Company kocht in dat jaar de Kinney Shoe Corporation. Kinney begon speciale schoenenzaken op te zetten waaronder Stylco in 1967, Susie Casuals in 1968 en Foot Locker in 1974. In de jaren 1980 en 1990 ging het steeds slechter met FW Woolworth. In 1998 veranderde Woolworth daarom zijn naam naar Venator Group Inc. In de jaren 90 was Foot Locker goed voor ruim 70% van de inkomsten van de Kinney Shoe Corporation. Eind jaren 90 werd de naam verandert naar Venator Group. Mede door het eerste gegeven veranderde Venator in 2001 de naam in Foot Locker Inc.

 

Missie Foot Locker

Elke dag gaan duizenden jonge sportievelingen naar de winkel om de nieuwste sneakers en sportkleding te halen. Foot Locker heeft als missie om een echte marktleider op sportgebied te worden in de detailhandel. De Amerikaanse keten heeft op dit moment al zo’n 4.000 winkels verspreid over de wereld. Het gaat om winkels in Europa, Canada, Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië.

 

Verschillende toplocaties

Alleen al in Europa heeft de sneakerexpert meer dan 600 winkels op verschillende toplocaties in ongeveer 20 landen. Het gaat bijvoorbeeld om winkels in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Italië, Luxemburg, Spanje, Portugal en Zweden. De uitstraling en kleding van de medewerkers is heel typerend, waardoor je Foot Locker direct herkend.

 

New York City

Het hoofdkantoor van Foot Locker staat in New York City. Voor degenen die de Foot Locker wel eens hebben bezocht, is het bekend dat de medewerkers aparte uniformen dragen. Het zijn namelijk zwart/witte uniformen die lijken op die van scheidsrechters. Hiermee richt de Foot Locker groep zich vooral op de leeftijdscategorie van 12 tot 24 jaar.

Een aantal van de producten die Foot Locker verkoopt zijn exclusief gemaakt voor de onderneming en worden dus uitsluitend bij Foot Locker verkocht. Nog steeds is dat voor een grote groep jongeren de reden om de Foot Locker nog elk jaar trouw te bezoeken. Toch loopt het netto-inkomen en de omzet al een tijdje terug. De verkopen van enkele topstijlen voldeden niet volledig aan de verwachtingen en dat heeft het resultaat beïnvloed.

Naast zwakkere verkopen, was volgens topman Johnson een andere reden dat er beperkte beschikbaarheid was van nieuwe producten. Foot Locker heeft nog steeds te maken met een veranderend Retail landschap waarin consumenten sneller bewegen en ook eerder elders kopen. Tevens is er een dalende vraag naar Nike schoenen en laat dat nu juist een van de topmerken zijn binnen Foot Locker. Er gaat steeds meer vraag uit naar mode gerichte casual sneakers en in mindere mate de performance sneakers. Ook blijkt dat schoenen steeds vaker direct bij Nike worden besteld, in plaats van Multi brand retailers zoals Foot Locker.

Het afgelopen jaar is het netto-inkomen van Foot Locker gehalveerd. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar viel het netto-inkomen lager uit. Deze daling had ook mede te maken met de incrementele kosten. De verkoop bij een gelijk aantal winkels daalde met bijna 3%. De CEO van het sneakerbedrijf (Richard Johnson) zegt wel positief te zijn over een verbetering van het financiële jaar en de toekomst van Foot Locker. Bekijk ook de financiële gegevens van Foot Locker.

Foot Locker201620172018201920202021
Omzet7 4127 7667 7827 7187 8018 062
Nettowinst541664284517516522
Koers/winst verhouding17,61422,19,929,368,39
Winst per aandeel ( $ )3,844,912,224,454,715,25
Dividend per aandeel ( $ )11,11,211,311,381,4
Dividendrendement1,48%1,60%2,46%2,98%3,13%3,18%

 

Foot Locker aandelen kopen?

Foot Locker zal naar verwachting wel weer wat betere cijfers bekend gaan maken. Het is slim om een goede fundamentele analyse op dit bedrijf los te laten. Zo bent u er zeker van of u het aandeel wel of niet moet kopen. Het kopen van Foot Locker aandelen kan aantrekkelijk zijn. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht je nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro beleggeld te oefenen.

Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. Ideaal wanneer u eerst eens uw persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag. *CFD service. 80,5% verliest geld.