De converteerbare lening

Aandelen worden steeds vaker gekocht. Mensen willen hierin investeren en zien hier het nut van in. Vandaag de dag is er dan ook veel bekend over aandelen kopen en belooft aandelen kopen alleen nog maar uit te breiden. Aandelen kopen heb je in allerlei vormen, maar de meeste mensen beginnen toch met beleggen. Ze zetten geld op een beleggingsrekening en kiezen vervolgens het aandeel dat ze willen kopen en hoeveel. Door er een limiet op te zetten bepaal je zelf de maximale prijs die je wil betalen. Het kan ook anders. Je kan ook een converteerbare lening aanvragen. Dit wordt ook wel converteerbare obligatie genoemd. Kort gezegd maken investeerder hierbij rendement als de lening converteert naar aandelen. In dit blog meer over deze converteerbare lening.

 

Wat is het?

Een converteerbare lening is een soort obligatie. Deze obligatie kun je later omzetten oftewel converteren in aandelen. Dit is een vorm van een online lening aanvragen. De eerste jaren hoef je niks af te lossen. Hiervoor moet het rendement goed zijn op het moment dat deze aflossingsvrije lening wordt omgezet. Deze lening kan worden omgezet in een reguliere lening of aandelen. Het idee hierachter is dat dit vooral voor bedrijven is. Tegen de tijd dat het bedrijf moet gaan aflossen heeft het bedrijf voldoende cashflow. Het is een handige manier voor bedrijven die net starten, want deze online lening aanvragen heeft niet veel invloed op het werkkapitaal noch de bedrijfsvoering.

 

Crowdfunding

Toch is deze vorm van lenen ook binnen de crowdfunding veel te vinden. Hier wordt dit equity-crowdfunding genoemd. Je kan deze leningen afsluiten via platformen als Seedrs, Oneplanetcrowd en Symbid. Dat laatste platform is Nederlands en is de laatste jaren hard gegroeid. Dit is een platform dat dan ook gericht is op durfkapitaal voor alle Nederlandse organisaties.

 

Startups

Het interessantst is deze lening voor startups. Dit komt omdat deze bedrijven op die manier financiering kunnen ophalen voor het starten en deze meteen weer kunnen gebruiken voor een hogere winst of verbeteringen in het bedrijf. Groeit de startup snel? Dan kan je makkelijk geld sparen om dit later meteen af te lossen in de aflossingsfase.

 

Waarom deze lening?

Het is voor iedereen anders waarom je voor deze lening gaat. De voornaamste reden is dat je met een converteerbare lening kunt profiteren van de koerswinst. Let er wel op dat je hierdoor een lagere vergoeding krijgt voor je lening. Een andere reden is dat je deze vorm van lenen gemakkelijk zelf kunt doen zonder dat je daar een tussenpersoon voor nodig hebt.

Stan

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in