Het is nu gemakkelijker dan ooit om cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden. Je kunt zelfs handelen vanaf je smartphone. Nu steeds meer investeerders aandacht gaan besteden aan crypto, blijft de vraag naar snelle en handige mobiele oplossingen groeien en zijn er tal van eenvoudige manieren om aan de slag te gaan met cryptocurrency.

Wat is een Cryptocurrency-app?

Een cryptocurrency-app is een mobiele telefoon-app waarmee je een cryptocurrency-portfolio kunt beheren. Apps hebben meestal eenvoudigere installatie- en inlogfuncties dan desktopplatforms, waardoor ze een minder intimiderende introductie tot cryptocurrency zijn. Tegenwoordig zijn er duizenden crypto-apps beschikbaar met verschillende doeleinden. Sommige zijn bedoeld voor het opslaan van digitale munten, sommige apps bieden functies voor het volgen van prijzen en veel van hen bieden zelfs nieuws updates.

Alhoewel het niet echt uitmaakt welk type cryptocurrency-app je gebruikt zijn er natuurlijk wel een aantal zaken waar je op moet letten als je alle opties gaat vergelijken, de app moet immers aansluiten aan jouw wensen en niveau en het belangrijkst; de app moet veilig zijn aangezien je je geld natuurlijk nooit wilt riskeren door oplichters.

Is een Cryptocurrency-app veilig?

Binck app beleggenIn het verleden hebben veel mensen hun geld verloren en zijn slachtoffer geworden van crypto-zwendel. Het is dus zaak om goed je huiswerk te doen, het blijft immers je eigen verantwoordelijkheid welke app je ook kiest. Er zijn veel nep-apps beschikbaar in de Play Store op naam van een aantal gereputeerde crypto-exchanges. Verder bieden sommige echte apps crypto-services, maar zijn hun platforms zijn niet beveiligd. Dit soort apps bevatten malware en advertenties die jouw smartphone kunnen beschadigen. De eerste en belangrijkste taak is om de beoordelingen en recensies van de app in de Play Store te bekijken. Als je veel negatieve recensies of slechte beoordelingen van de app vindt kijk dan verder tot je tevreden bent.

Zoals aangegeven zijn er wereldwijd duizenden apps en natuurlijk blijft Nederland niet achter, ook wij hebben goede apps van ‘eigen bodem’ zoals bv Litebit of Bitvavo.

Bitvavo

bitvavoBitvavo is de grootste en meest scherp geprijsde ‘one-stop-shop’ van Nederland waar je eenvoudig en veilig digitale valuta kunt verhandelen. De Bitvavo-app is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers. De beoordelingen van de Bitvavo-app zijn positief en stellen je in staat om altijd en overal te handelen. Een gebruiksvriendelijk dashboard zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt handelen, storten en geld kunt opnemen.

Vanwege wetswijzigingen in 2020 moeten alle crypto-aanbieders onder toezicht staan ​​van De Nederlandsche Bank (DNB). De meeste aanbieders voldoen al aan een aantal eisen van DNB, waaronder Bitvavo, en mede hierdoor wordt Bitvavo gezien als een betrouwbare aanbieder. Om in aanmerking te komen voor een Bitvavo-account moet je minimaal 18 jaar oud zijn en in Europa wonen. Verder gebruikt Bitvavo drie verificatie niveaus, namelijk ‘Starter’, ‘Intermediate’ en ‘Pro’, elk met zijn eigen mogelijkheden en beperkingen.

Bitvavo doet er alles aan om zijn klanten, gegevens en activa te beschermen. Ze gebruiken en bieden vele maatregelen om je account, persoonlijke gegevens en crypto te beveiligen waardoor de veiligheid van Bitvavo zeer goed geregeld en gegarandeerd is.

Bitvavo rekende ongeveer 2,5% handelskosten toen het nog als makelaar actief was. Aangezien Bitvavo nu geen broker (meer) is, maar een exchange, beheert het zijn eigen orders en is het bedrijf niet langer bij een beurs aangesloten. Na de overgang van makelaar naar de app verlaagde Bitvavo trouwens gelijk de transactiekosten tot 0,25%, wat Bitvavo meteen tot de goedkoopste aanbieder maakte.

Litebit

Een andere app is LiteBit, gestart in 2013. Toen nog een start-up, tegenwoordig een professioneel bedrijf met 50 medewerkers en een hoofdkantoor in Nederland en meer dan 700.000 gebruikers door heel Europa. Litebit was de eerste app die veel verschillende cryptocurrencies aanbood én een ingebouwde portemonnee. Tegenwoordig bieden de meeste apps dit aan. Het bedrijf was de publiek favoriet en won zowel in 2019 als in 2020 de titel ‘Beste cryptomakelaar’ maar heeft sindsdien helaas aardig wat negatieve recensies op internet vanwege de aanvallen die ze hebben meegemaakt. Hoewel de website functioneel is, inclusief snelle ondersteuning via de live chat, heeft LiteBit niet de beste prestatie statistieken en een pittige commissie van 2% voor elke transactie.

Coinbase

Coinbase is een beginnersvriendelijke internationale crypto app en werkt momenteel in 32 landen, maar heeft plannen om uit te breiden. Het bedrijf is in 2012 en is gevestigd in San Francisco, Californië. Met meer dan 43 miljoen geverifieerde gebruikers en 7.000 instellingen is het één van de grootste makelaars ter wereld. Op Coinbase kun je eenvoudig en veilig crypto te investeren, uitgeven, opslaan, verdienen en gebruiken. Nadat je een de verificatie hebt voltooid kun je eigenlijk gelijk jouw bankrekening of een creditcard gebruiken om enkele van de meest populaire crypto currencies te kopen.

Coinbase heeft een functionaliteit voor een mobiele portemonnee en een web portemonnee, die beide met elkaar gesynchroniseerd zijn. Door twee portemonnees te hebben en crypto onder hetzelfde dak uit te wisselen, kunnen gebruikers eenvoudig crypto tussen de twee versturen. Aankopen worden direct in de wallet geplaatst en kunnen naar een wallet buiten Coinbase gestuurd worden. Coinbase heeft zelfs een nieuw educatief gedeelte wat je kunt gebruiken om gratis crypto-currencies te verdienen – gewoon door meer te leren over de munten die je wilt kopen.

Wel of niet investeren in Cryptocurrency?

welke cryoto kopenMet geloofwaardige en grote instellingen zoals Tesla, MasterCard, Paypal en Microstrategy die cryptocurrencies in hun ecosysteem opnemen zien we een voortdurende toename van de vraag naar cryptocurrencies waardoor de waardering hoger wordt. Al met al is er nog nooit een betere tijd geweest om te beginnen met investeren in cryptocurrency. Cryptocurrency vertegenwoordigt een nieuw investeringspotentieël, maar het is belangrijk om te onthouden dat het ook erg vluchtig kan zijn. Cryptocurrency is van nature gedecentraliseerd en er worden momenteel maar weinig munten gereguleerd door een toezichthoudende autoriteit.

Dit betekent dat het mogelijk is om heel snel een geldbedrag te verliezen wanneer je in cryptocurrency investeert. Denk eraan om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen en jouw portefeuille te diversifiëren als je van plan bent cryptocurrency te kopen en te verkopen. Ondanks dat crypto net zoals goud een inflatiebestendige en corruptie bestendige investering is die ondersteund wordt door een betrouwbare en transparantere boekhouding zullen er ook vluchtige dips te verwachten. Dat gezegd hebbende maakt het absoluut deel uit van onze nieuwe economie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *