Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Blink Charging aandelen

 

Het Blink Charging Co-aandeel had op 29-11-2022 een openingskoers van $12,98, de hoogste koers was $13,50 en de laagste koers was $12,89. De slotkoers was $12,99 en is daarmee met 0,93% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Blink Charging cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Blink Charging-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Blink Charging kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Blink Charging aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Blink Charging? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Blink Charging-koers, de verwachtingen en toekomst van Blink Charging en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Blink Charging-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Blink Charging-aandelen. Als je het Blink Charging-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Blink Charging Koers - Wat is de waarde van aandelen Blink Charging

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Blink Charging was. The stock Blink Charging can be found of the abbreviation of the exchange is BLNK.

Beurskoers Blink Charging | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Blink Charging verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Blink Charging verwachtingen – De toekomst van Blink Charging

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Blink Charging verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Blink Charging staat bekend voor zijn laadoplossingen voor elektrische wagens. Het Amerikaanse bedrijf produceert en bezit laadstations in de VS, Europa en het Midden-Oosten. Het bedrijf situeert zich in een snelgroeiende sector met veel potentieel. Elektrische voertuigen zijn dan ook de toekomst voor klimaatneutraal rijden. Daarnaast zien we heel wat aandelen die sterk gestegen zijn de laatste maanden. Ook Blink kende een sterke stijging eind 2020 en begin 2021 door een omzetgroei. Nu stelt de vraag zich of deze stijging in het aandeel van Blink wel gerechtvaardigd is, en of het aangewezen is om als investeerder in dit bedrijf te stappen.

Concurrentiële markt

Zoals eerder werd aangehaald, is de markt van elektrische wagens een booming business. Zo zien we heel wat concurrentie voor Blink zoals o.a. ChargePoint, EVgo, Switchback Energy, en NextEra Energy, en zelfs grote oliemaatschappijen zoals BP en Shell. Ook de bekendste speler op de markt, Tesla, biedt ook laadstations aan voor hun wagens, maar in de toekomst willen ze hun aanbod misschien nog verder uitbreiden naar een grotere markt. Het spreekt voor zich dat deze concurrentiële markt in het nadeel speelt van Blink Charging.

Hoe onderscheidt Blink zich?

Momenteel ziet dit er nog niet veelbelovend uit voor investeerders. Blink heeft hebben nog geen noemenswaardige USP’s die het verschil kunnen maken, en ze hanteren een gelijkaardig businessmodel als dat van de concurrenten. Er is echter wel groeipotentieel door uitbreiding van het netwerk van laadstations en partners.

Omzetgeneratie

Blink boekt namelijk op twee manieren omzet. In de eerste plaats baten ze een deel van de laadstations zelf uit en staan ze daarbij zelf in voor het onderhoud ervan. In dit geval behoudt Blink volledige omzet en winst.

In een tweede geval laten ze de laadstations uitbaten door professionele partners, wat voor een gedeelde omzet en winst zorgt.

In beide gevallen is het dus enkel de vraag of Blink erin zal slagen dit netwerk uit te breiden, wat niet voor de hand liggend is gezien het ontbreken van echte USP’s en de hoge concurrentiegraad.

Winstgevendheid

Ondanks het feit dat de sector van elektrische wagens een snelle groei kent, is het voor Blink niet allemaal positief. Blink kent jaar na jaar verlies met een record van meer dan 75 miljoen in 2017. Daar staat tegenover dat ze een omzetgroei van 84% year-over-year in 2020 hadden ten opzichte van 2019. We moeten hierbij wel rekening houden met een summiere totale omzet van 2,76 miljoen dollar. Hierdoor wordt Blink vrijwel constant aan een bijzonder hoge P/E ratio verhandeld, in december 2020 zit deze zelfs boven 230.

Hieruit volgt dat er weinig mogelijkheden zijn om zich te onderscheiden en dat er geen garanties zijn dat de marges verhoogd kunnen worden in de toekomst.

Blink Charging kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Uit dit alles blijkt dat er toch een aantal zaken zijn die niet in het voordeel spreken van Blink. Ten eerste hebben ze nog geen USP’s om zich te onderscheiden, ten tweede is het een zeer concurrentiële markt, en als laatste is het bedrijf niet winstgevend.

Concluderend zal de sector in de komende jaren groeien en dat brengt ongetwijfeld kansen voor Blink Charging. Hoewel de situatie er vandaag de dag nog niet zo rooskleurig uitziet, zal dat alleen maar verbeteren. Als investeerder is dus het vooral belangrijk om een goed instapmoment te kiezen en daarbij te kijken naar het marktaandeel, de concurrentie, en de P/E ratio alvorens in te stappen.

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Blink Charging een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Blink Charging.

Blink Charging aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Blink Charging-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Blink Charging-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie