Wilt u BlackBerry aandelen kopen?

BlackBerry is een Canadees technologiebedrijf en staat vooral bekend om de telefoons die zij produceerde. BlackBerry heette tot februari 2013 Research in Motion (RIM). Door verschillende problemen is het de afgelopen jaren niet al te goed gegaan. In september 2013 is BlackBerry overgenomen door Fairfax Financial Holdings.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over BlackBerry

In 1984 is Research In Motion Ltd (RIM) opgericht door Mike Lazaridis in Waterloo, Ontario, Canada. RIM is vooral bekent van de smartphone ”BlackBerry”. De telefoon was erg bekend en werd ook goed gewaardeerd door zakelijke gebruikers. BlackBerry is echter gestopt met innoveren en werd al snel door veel mensen gedag gezegd. Meerdere storingen hebben het technologiebedrijf ook geen goed gedaan. BlackBerry toestellen worden ook wel CrackBerry’s genoemd door sommigen Apple aanhangers.

Sinds 2016 produceert BlackBerry geen toestellen meer. Er worden nog wel Blackberry telefoons verkocht, maar deze telefoons zijn door andere partijen geproduceerd. Ze richten zich nu alleen nog maar op software. De voornaamste programmeertalen die ze hiervoor gebruiken zijn C++ en Java.

Blackberry problemen

 

Doordat de onderneming vanaf ongeveer 2008 vrijwel niet meer heeft geïnnoveerd, is het snel bergafwaarts gegaan met de aandelen. De aandelen noteerden nog ongeveer €70,- per aandeel in februari 2011. Momenteel zijn de aandelen nog maar een klein deel hiervan waard. Door storingen, problemen met omzet, teruglopende kosten en teruglopende winst, zijn de aandelen de afgelopen jaren flink in waarde gedaald. De vraag is hoe het nu verder moet met BlackBerry. Neem hiervoor verschillende financiële documenten voor door.

In het verloop van de aandelen zijn er grote verliezen te zien, toch biedt deze lage koers nog kansen. Juist nu kan er een goed koopmoment zijn. Er zijn nieuwe telefoons uitgekomen en er is nu wel weer begonnen met innoveren. Toch is het lastig om een goed oordeel te geven over deze aandelen. Pas op met deze aandelen, op de korte termijn kunnen er grote koersschommelingen plaatsvinden. Wanneer u wilt profiteren van deze koersschommelingen is het natuurlijk wel verstandig om hier wat mee te doen.

 

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in BlackBerry aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld