Bitcoin verkopen

Heb je in het verleden Bitcoins gemijnd of gekocht toen de prijs laag was? Nu heb je geld nodig of je wilt simpelweg nu genieten van de winst. De prijs per Bitcoin is flink gestegen dus levert het ook flink wat euro’s op. Echter, hoe kun je je Bitcoins verkopen en aan wie? Bovendien vraag je je af hoe je de beste prijs kunt krijgen voor je Bitcoins. Je wilt sowieso het maximale eruit halen.

Zo voordelig als mogelijk Bitcoin verkopen, hoe? Een van de beste opties is om je waardevolle Bitcoins te verkopen via een van onze eigen Nederlandse crypto brokers, Bitvavo.

Bitcoins verkopen voor euro

De gemakkelijkste manier om je Bitcoins te verkopen voor euro’s is via een betrouwbare Nederlandse Bitcoin exchange. Uiteraard moet je een account hebben op de exchange, indien je deze nog niet hebt. Daarna is het een kwestie van een Bitcoin wallet aanmaken met een uniek Bitcoin-adres. De Bitcoins die je wenst te verkopen, stort je vanuit je opslag wallet naar de wallet van de exchange. Als de Bitcoins op de wallet van de exchange zitten, kun je deze verkopen.

Bitvavo is een betrouwbare Nederlandse crypto broker met een van de gemakkelijkst te gebruiken platforms. Ook kun je Bitcoin snel verkopen voor euro’s op dit platform doordat Bitvavo iDEAL als een van de acht betaalmethoden aanbiedt. Het is een snelle, veilige en betrouwbare manier om transacties te plegen bij de Bitcoin verkoop. Uit ervaring is bovendien gebleken dat Bitvavo goede tarieven biedt en relatief lage handelscommissies hanteert.

Het kan ook zijn dat je gekozen hebt voor een betrouwbare internationale crypto broker. Bitcoin verkopen, Binance als crypto exchange, voor euro’s is bijvoorbeeld een van de betrouwbare internationale opties. Echter, Bitcoin verkopen vergelijken met Bitvavo, biedt Binance iDEAL niet als betaalmethode.

Hoe Bitcoins verkopen

Een van de voordelen van handelen in crypto’s is dat de markt 1X24 uur actief is. Dat betekent dat je op elk gewenst moment je Bitcoins kunt verkopen voor euro’s. Er zijn verschillende betaalmethoden waarvan je gebruik kunt maken hiervoor. iDEAL is voor ons in Nederland het meest voor de hand liggend. Als je geduldig hebt gewacht om je Bitcoins bij de beste koers te verkopen, moet je snel handelen.

De cryptomarkt is een volatiele. Als je niet snel genoeg reageert, zal de broker je Bitcoins wellicht tegen een minder voordelige prijs verkopen. iDEAL is een snelle, veilige en betrouwbare manier om transacties te plegen bij de Bitcoin verkoop. Bitvavo is een betrouwbare exchange waarop je met iDEAL snel kunt handelen om je Bitcoins tegen een goede prijs te verkopen. Maar is het werkelijk zo gemakkelijk om voordelig je Bitcoins te verkopen voor maximale winst?

Op de internationale uitgebreide crypto exchanges kun je ook instellen hoe je de Bitcoins wilt verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat jouw Bitcoins automatisch worden verkocht wanneer het bod zo hoog mogelijk ligt. Verder is het ook mogelijk een limiet te plaatsen. Zo kun je zelf bepalen wat de minimumprijs mag zijn voor de Bitcoins die je wilt verkopen.

Uiteindelijk ondersteunen de meeste uitwisselingen wel overboekingen naar de gekoppelde bankrekening in Euro’s. Waar je nog rekening mee moet houden is de hoeveelheid Bitcoin die je wilt verkopen en de minersfee. Over de hoeveelheid kan aangegeven worden niet te veel Bitcoin in een keer te verkopen. Omdat er limieten worden vastgesteld bij BTC verkopen, om meer zekerheid te hebben bij het vinden van een koper.

Wil je toch veel verkopen, dan kun je liever werken met meerdere verkoopopdrachten. Hieraan is er geen limiet verbonden. Dan moet je nog letten op de minersfee. Wil je snel Bitcoin verkopen, fee is te laag, dan zal men hoogstwaarschijnlijk niet overgaan tot de verkoop. Transacties zijn belangrijk bij Bitcoin verkoop waarbij de fee ook een belangrijk rol vervult. Een aantrekkelijke fee zorgt ervoor dat je verkoop snel afgehandeld wordt. Zo kun je jouw Bitcoin ook op het juiste moment verkopen, wanneer de koers gunstig is.

Het verkopen van Bitcoin is tenslotte het gemakkelijkst op een Nederlands uitwisseling, zoals Bitvavo. Niet alleen vanwege de taal, maar ook doordat je met iDEAL gemakkelijk transacties kunt doen. Snel, veilig en betrouwbaar. Bitvavo is trouwens een betrouwbare Nederlandse uitwisseling die voldoet aan Europese wet- en regelgeving. De uitwisseling staat ook geregistreerd bij de Nederlandsche Bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.