Lees hier alles over George Soros!

George Soros fotoGeorge Soros is een 85 jarige zakenman, investeerder, filantroop en publicist. Hij is één van de rijkste mensen ter wereld met een geschat vermogen van $24,2 miljard (juni 2015). Een groot deel van zijn vermogen heeft hij verworven door te speculeren op de beurs.

George Soros werd in 1992 bekend onder het publiek nadat hij speculeerde tegen de overgewaardeerde Britse pond. De speculatie bleek goed uit te pakken en Soros slaagde erin ruim één miljard dollar winst te realiseren. Het short gaan op bepaalde overgewaardeerde producten/markten is iets dat Soros daarom ook maar al te graag doet.

Beleggen zoals George Soros? Begin hier! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over George Soros

George Soros is op 12 augustus 1930 geboren in Boedapest, Hongarije. De afkomst van Soros is Joods-Hongaars en hij kreeg te maken met de bezetting van Hongarije door nazi-Duitsland. Soros overleefde deze bezetting maar hij en zijn familie vluchtten in 1946 naar Groot-Brittannië toen de Sovjets op het punt stonden Hongarije te bezetten.

In 1951 behaalde Soros zijn bachelor in filosofie bij de London School of Economics. Een paar jaar later, in 1956 besloot Soros naar de Verenigde Staten te emigreren. In de Verenigde Staten ging Soros aan de slag als beleggingsanalist en arbitrage-handelaar. Soros werkte tot 1963 als analist en in deze periode slaagde hij erin om $500.000 te sparen. In deze jaren ontwikkelde Soros een theorie die stelde dat de waardering van een markt in verschillende fases/cirkels verloopt.

In 1969 zette Soros het Double Eagle hedgefund op. Dit fonds had overigens als vestigingsplaats Curaçao, Nederlandse Antillen. Hij investeerde $250.000 aan eigen geld en samen met $3.750.000 van andere investeerders en slaagde erin om hard te groeien. In 1973 had het Double Eagle hedgefund een kapitaal van $12 miljoen. Het Double Eagle hedgefund vormde de basis van het Soros fonds. Het Soros fonds groeide enorm en George Soros verdiende samen met Jim Rogers erg veel geld.

In 2013 wist het fonds $5,5 miljard winst te realiseren en hiermee werd dit fonds het meeste succesvolle fonds in de geschiedenis. Sinds de oprichting in 1973 heeft het fonds $40 miljard gerealiseerd. Al met al is Soros een succesvolle belegger en heeft hij flinke prestaties weten neer te zetten. Bekijk ook de onderstaande video, waarin George Soros een les geeft over financiële markten.

 

Het succes van George Soros

In de periode van 1969 tot 2009 is Soros erin geslaagd een samengestelde winst van 26,3% op jaarbasis te realiseren. $10.000 inleg had u in deze jaren een bedrag van $143,7 miljoen kunnen opleveren. Wat vooral opvallend is bij zijn succes is dat hij jaar in, jaar uit zijn vermogen heeft geherinvesteerd. Door winsten nooit ‘op te eten’, maar door deze opnieuw in de markten te investeren, is Soros erin geslaagd enorme winsten te realiseren.

Leer hier meer over George Soros zijn Reflexivity theorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *