Beursgoeroe Bill Miller: Amerikaanse investeerder en fondsbeheerder

Bill MillerBill Miller is een investeerder, fondsbeheerder en filantroop. De Amerikaan is de voorste man geweest bij Legg Mason Capital Management. Inmiddels is Bill Miller een beursmiljardair en een legende op Wall Street. Dat heeft zo zijn redenen. We vertellen u graag meer over deze icoon.

Beleggen is interessant. Sparen bij de bank levert nauwelijks wat op, dus mensen zijn op zoek naar alternatieven. Zoals met alles zijn er altijd toonaangevende mensen in sectoren en gebieden. Wanneer we het over beleggen hebben, dan is Bill Miller een grote naam. Een icoon om precies te zijn. Waarom dat zo is, vertellen we u graag in dit artikel. Hoewel afkijken op school nagenoeg altijd verkeerd uitpakt, kan afkijken bij belegspecialisten voor u heel goed uitpakken.

 

Amerikaanse beursmiljardair

Bill Miller is een Amerikaanse investeerder, fondsbeheerder en filantroop. De man werd geboren in 1950 in Laurinburg, in North Carolina. Miller is de voorste man geweest bij Legg Mason Capital Management. Tevens was hij de belangrijkste portefeuille manager van de Legg Mason Capital Management Value Trust. Inmiddels is Bill Miller een toonaangevende beursmiljardair. En buiten dat, een echte legende op Wall Street. Met zijn aandelenfonds wist de man gedurende vijftien jaar lang de S&P 500 index te verslaan. Een bijzonder knappe prestatie om wel te verstaan.

 

Miller Value Partners

Momenteel runt Bill Miller het in Baltimore gevestigde bedrijf Miller Value Partners. Dat doet hij samen met zijn twee zoons. Om precies te zijn is Miller Value Partners een prominent investeringsbedrijf. Het bedrijf beheert circa twee miljard dollar aan vermogen. In het volgende kopje vertellen we u meer over het Amerikaanse bedrijf. Voor zijn tijd bij MVP, beheerde Miller een fonds met 70 miljard dollar aan activa. Dat was echter vòòr de financiële crisis toesloeg en zijn fonds volledig verwoeste. En dat was topzwaar met financiële aandelen zoals Bear Stearns en Citigroup.

 

Geregistreerde beleggingsadviseur

Miller Value Partners is een geregistreerde beleggingsadviseur. Er worden ook diensten aangeboden voor beleggingsbeheer voor vermogende klanten, particuliere fondsen en instellingen. Het team bestaat uit 16 professionals. Het bedrijf ontvangt operationele ondersteuning vanaf het 1919 Investment Counsel. Daarmee kan er geconcentreerd worden op datgene waar het bedrijf het beste in is, namelijk investeringsbeheer.

 

Waarom MVP?

De klant kiest om de volgende redenen voor het investeren in de strategieën van Miller Value Partners: een focus op het beleggen en niet op de benchmark, investeren voor resultaten op de lange termijn en het gebruik van onconventioneel denken. Met dat laatste streeft het Amerikaanse bedrijf systematisch naar nieuwe en betere manieren om te begrijpen hoe mensen, markten en bedrijven zich gedragen.

 

Miller Opportunity Trust

Miller’s huidige fonds presteert goed. Afgelopen jaar versloeg het de S&P 500 index. En dat met ruim 3 procentpunten per jaar. Veel beleggers is dat ook opgevallen. Zo zag Miller Opportunity Trust het afgelopen jaar circa 377 miljoen dollar aan kapitaal instromen. Het was de enige keer in Miller’s 37 jaar als vermogensbeheerder dat er sprake was van een instroom, ondanks een marktcorrectie.

 

Miller’s favoriete aandelen

De vier favoriete aandelen van Bill Miller van dit moment zijn Facebook, ADT (woningbeveiliger), Avon (cosmeticabedrijf) en Amazon. Die laatste is de grootste participatie van Millers fonds. Veel beleggers hebben Amazon genegeerd omdat het bedrijf geen winst maakte. En dan komt meteen het opvallende van Miller daarover. Het zegt de prijs van het aandeel namelijk niet in verwarring te brengen met de fundamenten van een bedrijf. Dat is een van de belangrijkste tips die wij u ook kunnen meegeven.

 

Miller over Bitcoin

Onlangs noemde Miller de Bitcoin een interessant technologisch experiment. Hij wees erop dat de dieptepunten van elk jaar, steeds hoger uitpakken. En dat is volgens de Amerikaan een positieve ontwikkeling. Waar de laagste prijs vorig jaar 3.200 dollar was, zit de Bitcoin ondertussen weer rond de 4.000 dollar. Miller houdt een grote slag om de arm. Toch benadrukt hij dat de Bitcoin de potentie heeft om een hoop waard te zijn. Of anderzijds, helemaal niets.

 

Risico effectief spreiden

Zelf houdt de Amerikaan graag cryptovaluta in zijn portfolio. Waarom? Er is geen duidelijke blijvende correlatie tussen aandelen, obligaties en crypto markten. Traditionele markten kunnen opleven wanneer de crypto zakt. Natuurlijk kan andersom ook het geval zijn. Op die manier kan Miller zijn risico effectief spreiden.

 

Bitcoin observer

Zelf noemt de man zich eerder een Bitcoin observer. Toen de cryptovaluta aan het eind van 2017 net onder de 20.000 dollar waard was, had Miller bijna 50% van zijn fonds in top cryptocurrencies gestoken. In september vorig jaar beheerde zijn bedrijf maar liefst 2.89 miljard dollar aan vermogen. Een half jaar later bleek dat Miller 1% van zijn privévermogen als sinds 2014 in Bitcoin heeft zitten. Miller schrikt niet van de bubbels. Die zijn volgens hem nodig om kapitaal naar de markt te brengen. Evenals te testen of de innovatie stand kan houden.

 

Miller over het nu

Wat zegt Bill Miller over het beleggen vandaag de dag? Daarover zegt hij het volgende: de werkloosheid en de inflatie is laag. De waarderingen hebben dit jaar 15-20% gecomprimeerd aangezien de winst omhoog is gegaan. De aandelenkoersen zijn dat daarentegen niet. Miller denkt dat dit een normale correctie is in een aanhoudende bullmarkt. Bij een bullmarkt vertonen de aandelen in het algemeen een opwaartse trend. Iedereen is volledig geïnvesteerd, tot er iets verandert op macroniveau en met waarderingen.

 

Zelf beleggen

Indien u interesse heeft om te beleggen, dan raden wij aan een persoonlijke account te openen bij de CFD-broker Plus500  *80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s. Deze broker biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze te beleggen in allerlei producten. Denk o.a. aan grondstoffen, aandelen en obligaties. En dat kan al vanaf 100 euro. Wilt u eerst oefenen met beleggen? Dat kan. Maak in dat geval een demo account aan om met een flink fictief bedrag te experimenteren. Wees ervan bewust dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Om precies te zijn verliest 80,5% van de mensen geld. Het is daarom belangrijk dat u research doet. Denk naast een goede technische, ook aan een fundamentele analyse, zoals Miller adviseert.

Handelen zoals Bill Miller? Open een account bij CFD-broker Plus500 *80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.