Beleggen lijkt soms zo simpel. Als we naar het verleden kijken zien we namelijk dat de beurs op de langere termijn altijd omhoog is gegaan. Als u zou gaan indexbeleggen bent u er dus vrijwel zeker van dat er een redelijk stabiel rendement wordt behaald. Spreidt uw inleg dan wel over tijd. Koop bijvoorbeeld elke maand voor eenzelfde bedrag bij.

Als we dieper in de materie duiken zien we dat het ondanks deze stijgingen toch niet altijd zo eenvoudig is om mooie rendementen te behalen. We krijgen ook regelmatig vragen van beleggers over wat ze nu het beste kunnen doen. Veel onderzoeken tonen ook aan dat beleggen niet altijd zo eenvoudig is.

 

Beursgoeroes

Er is maar een handjevol individuen die met hun unieke strategie de beurs stelselmatig weten te verslaan. Met stelselmatig bedoelen we niet enkele jaren van outperformance, we hebben het hier soms zelfs wel over meerdere decennia. Het is ontzettend interessant om de inzichten van verschillende beleggingsspecialisten te ontdekken. In deze categorie leest u dan ook meer over de beleggingsstrategieën van verschillende beursgoeroes.

 

 

 

 

 

 

 

Blijf wel uw eigen pad volgen!

Ondanks dat beursgoeroes het over het algemeen beter doen dan de algehele markt is het alsnog wel verstandig om altijd uw eigen plan te blijven volgen. Verdiep u altijd zeer grondig in de bedrijven waar u uw geld in wilt gaan stoppen. Als de markt dan even tegenzit, heeft u geen slapeloze nachten en drukt u niet zonder pardon op de verkoopknop. Als u echt de juiste aandelen in bezit heeft, kunt u een beursdip juist gebruiken om aandelen bij te kopen. Lees ook meer over de buy the dip strategie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *