Vrijwel eenieder heeft nu een mobiele telefoon of smartphone voor het bellen, teksten of whatsappen. Wist je dat je met crypto apps ook kunt handelen in cryptovaluta op je smartphone? Maar wat is een crypto app? Met een crypto app kun je op je mobiele telefoon jouw favoriete cryptocurrency gemakkelijk beheren. Het is daarom handig en verstandig ruimte op je mobiele telefoon te reserveren voor wanneer je wilt investeren in cryptocurrency.

Vaak hebben apps eenvoudigere installatie- en inlogfuncties dan desktopplatforms. Dit werkt prettiger vooral voor de beginnende cryptocurrency investeerder. Echter, welke app is het best? Wie hebben de apps gebouwd? Welke zijn de betrouwbare?

Beste crypto app

Crypto apps voor de smartphone worden onder andere ontwikkeld door crypto uitwisselingen. Echter, de uitwisseling staat je vaak niet toe cryptovaluta te kopen met de app, alleen het uitwisselen tussen cryptocurrency’s onderling. Toch zijn er uitwisselingen die een complete dienstverlening met hun apps biede, net als op hun platform. Hoe onderscheid je de malafide van de bonafide?

Je kunt dit zelf nagaan als de beveiliging op hoog niveau ondersteunt wordt bij de app. Verder zijn realtime gegevens en de beschikbaarheid in jouw regio belangrijk opties. Ten aanzien hiervan is internationaal bekeken, eToro als beste broker uit de bus gekomen en natuurlijk zijn app. Deze werkt op iOS en Android apparaten. Belangrijk is dat eToro over licenties beschikt van de CySEC uit Cyprus.

Ook van de FCA uit het Verenigd Koninkrijk en de AFM uit ons Nederland. Een betrouwbare app waarbij financiële transacties plaatsvinden met SSL-versleuteling. Verder zijn je gestorte financiën veilig op een afzonderlijke rekening. Je bent tot een bedrag van € 20000 verzekerd als eToro failliet gaat en eToro werkt volgens ESMA-richtlijnen. Je wordt als klant namelijk gewaarschuwd over risicovolle beleggingen.

eToro is een, voor Bitcoin kopen, app die voldoet aan eisen van tenminste 3 financiële autoriteiten. En heeft de licenties om het te bewijzen. eToro staat gebruikers toe om eerst te oefenen met een virtuele account met virtueel geld. Dit is niet echt geld. Hiertegenover staat wel dat je een identiteitsbewijs zult moeten overleggen en jouw adres, om je account te verifiëren. Dit is nodig wanneer je echt geld gaat beleggen.

Beste bitcoin app

Nog een gemakkelijk te gebruiken internationale crypto app is, van de in Amerika gevestigde uitwisseling Coinbase. Het is één van de grootste internationale brokers met wereldwijd ruim 25 miljoen gebruikers in 32 landen. Voordelig is dat hun website compleet ondersteund is in het Nederlands. Coinbase is binnen de cryptowereld een gevestigde waarde en een erg betrouwbare speler.

Coinbase dekt je wallet met zijn eigen Coinbase verzekering. Het is een goede app, erg gebruiksvriendelijk waarbij je crypto kunt kopen met bankoverschrijving, zonder kosten. Of met een creditcard en 3,99% kosten. Met bankoverschrijving duurt het 4-5 dagen, voor het geld aankomt op jouw Coinbase adres. Nadelig is dat er geen iDEAL of Bancontact ondersteuning is. Als je cryptocurrency wil kopen of verkopen is er een 1,49% fee.

De Coinbase app houd je op de hoogte van al het nieuws binnen de cryptowereld. Om het handelen te vergemakkelijken heeft de app ook functies, zoals automatisch kopen en prijsmeldingen.

Crypto app Nederland

Bitvavo app crypto
Bitvavo app bekijken

In Nederland biedt Bitvavo een van de beste als niet de beste crypto app. Het is gemakkelijk te gebruiken voor de beginnende crypto investeerder. En heeft de nodige functies voor de ervaren crypto trader. Je kunt op acht verschillende manieren betalen waarvan iDeal een is, om cryptovaluta te kopen. Bovendien verlopen de financiële transacties verlopen 100% veilig dankzij de SSL-versleuteling.

Je kunt voor je account ook een 2 factor authenticatie toepassen voor extra beveiliging, naast een krachtig wachtwoord. Bitvavo brengt trouwens lage commissie in rekening en heeft tegoeden van klanten verzekerd door een samenwerking met Coinbase Custody International. Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Hoewel Bitvavo een goede Nederlandse crypto app biedt voor je telefoon, kun je met deze op je telefoon helaas geen crypto kopen. Je kunt dit alleen via het Bitvavo platform doen, de website dus. Maar er zijn gelukkig wel alternatieven zoals de app van Litebit, dat ook een Nederlands bedrijf is.

LiteBit kreeg in 2019 en 2020 de Cashcow Award voor beste cryptobroker van Nederland. Bovendien staat het platform officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. De LiteBit app werkt tenslotte zowel op Apple als op Android apparaten. Je kunt crypto kopen, verkopen en verhandelen met de app. Hierbij worden ruim 50 coins door de app ondersteund.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *