Beste CFD brokers

Wanneer je voornemens bent om te starten met beleggen, heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen beleggen bij een bank en beleggen bij een zogenaamde CFD broker. In Nederland zijn een groot aantal van deze CFD brokers actief, veelal online. Dit komt onder meer, doordat de meeste CFD brokers niet in Nederland gevestigd zitten. Ze zijn Europees of zelfs wereldwijd actief. Het grote aanbod aan CFD brokers maakt het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte broker te vinden. Dit artikel zet de beste CFD brokers in Nederland voor je op een rijtje.  

Verschil tussen CFD broker en een bank 

Voordat we verder inzoomen op de verschillende CFD brokers, is het belangrijk om het verschil uit te leggen tussen een CFD broker en beleggen bij een bank. Bij beleggingen via een bank word je daadwerkelijk eigenaar van een aandeel. Het geeft je het recht om mee te stemmen op een aandeelhoudersvergadering. In het geval van een CFD, een Contract for Difference, word je geen eigenaar van een aandeel. Bij een CFD broker speculeer je op een koersstijging (of -daling), waarbij de waarde van je investering meegroeit met de waarde van het aandeel waaraan deze gekoppeld zit.  

In de praktijk komt dit in zekere zin op hetzelfde neer, specifiek voor een kleinere belegger. Een kleinere belegger zal niet meepraten op de aandeelhoudersvergadering en met een investering in aandelen vooral hopen op een stijging van de koers van dit aandeel.  

Handelen via een CFD broker vaak goedkoper  

Het voordeel van handelen via een CFD broker in plaats van via de bank is onder meer, dat dit over het algemeen goedkoper is. De transactiekosten die een bank rekent liggen vaak relatief hoog voor een kleine belegger. Je betaalt per transactie een vaste prijs, waar dan nog een percentage van de investering bovenop komt. De transactiekosten gaan ten koste van je rendement.  

 

Beste CFD brokers in Nederland 

Tijd om uit te zoeken wat de beste CFD brokers van dit moment zijn. Onderstaand zoomen we in op de top 3 beste CFD brokers in Nederland. Het zijn alle drie grote partijen met duizenden leden.  

#1: eToro  

Een van de redenen om voor het platform van CFD broker eToro te kiezen, is de toegankelijkheid hiervan. Deze partij doet er alles aan om online beleggen zo makkelijk mogelijk te maken. Ook voor mensen die nooit eerder aandelen of CFD’s gekocht hebben. Het aanmaken van een account is bij eToro binnen een paar minuten gedaan. Je dient een verificatieproces te doorlopen, zodat het platform zeker weet dat je bent wie je zegt te zijn. Het is een verplichte procedure bij iedere CFD broker.  

Leuk aan het platform van eToro is copytrading. Met deze functie kun je de beleggingsportfolio’s van andere beleggers op het platform bekijken. Op basis hiervan kun je een eigen portfolio samenstellen. Je kunt er ook voor kiezen om zo’n portefeuille volledig over te nemen. Het geeft je inzage in de strategie die andere beleggers volgen.  

#2: Plus500  

Veel mensen zullen Plus500 kennen als sponsor van Atlético Madrid; het logo van deze CFD broker is duidelijk zichtbaar op de shirts van deze voetbalclub. Net als eToro biedt ook Plus500 een heel toegankelijk platform voor (beginnende) beleggers. Een belangrijke reden om voor dit platform te kiezen zijn de lage kosten bij de handel in CFD’s. Het maakt dat het rendement wat je behaalt ook daadwerkelijk je rendement is en dit niet verlaagd wordt door hoge transactiekosten bij de verkoop van een beleggingsproduct.  

Een ander voordeel wat Plus500 je als belegger biedt, is haar ETF selectie. Deze selectie bestaat uit 200 sterk verschillende ETF’s. Je kunt gratis beleggen in deze ETF’s, waardoor je een heel breed portefeuille op kunt bouwen. Zeker voor een beginnende belegger is het vaak onverstandig om direct in individuele CFD’s te investeren. Je zal immers nog enige kennis over technische en fundamentele analyses op moeten bouwen.  

#3: Lynx  

Waar eToro en Plus500 duidelijk de grootste CFD brokers binnen Nederland zijn, doet ook Lynx goed mee. Net als de andere platforms probeert Lynx beleggen in CFD’s zo makkelijk mogelijk te maken voor haar gebruikers. Fijn aan Lynx is de mogelijkheid om interessante artikelen te lezen over individuele aandelen, de portefeuilles van ervaren beleggers, enzovoorts. Hoewel je een portefeuille niet direct kunt kopiëren, geeft het je wel inzicht in de manier waarop je aandelen voor je eigen portefeuille kunt selecteren.  

Daarnaast worden op het platform van Lynx verschillende tools aangeboden, die het mogelijk maken om CFD’s of aandelen uitgebreid te analyseren. Het helpt je om te bepalen of de waarde van een aandeel en daarmee ook de waarde van een CFD zal stijgen of juist zal dalen in de komende periode. Tot slot is het educatieprogramma van Lynx het bekijken waard. In het bijzonder wanneer je niet eerder belegd hebt in aandelen en CFD’s. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.