ASR aandelen

Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben een verzekering bij ASR lopen en ASR is daarmee de 4e grootste verzekeraar van Nederland. ASR werkt met een aantal grote labels die diverse segmenten binnen de markt bedienen. Een voorbeeld van zo’n label is Ditzo.

ASR had het lastig na het uitbreken van de financiële crisis. De verzekeraar werd (net zoals ABN AMRO) in 2008 genationaliseerd. Als de overheid geen geld in de verzekeraar had gestoken, was ASR waarschijnlijk ten onder gegaan. ASR is verantwoordelijk voor een groot aantal verzekeringen in Nederland, waardoor de schade bij een faillissement niet te overzien was geweest.

ASR aandelen

 

ASR is pas geleden naar de beurs gebracht. De beursgang van ASR vond overigens op dezelfde dag plaats als die van Basic-Fit. Bij de ASR beursgang zijn 40% (zo’n 60 miljoen aandelen) naar de beurs gebracht. De bandbreedte van de introductiekoers lag op 19 tot 20 euro en hiermee werd een opbrengst van rond de 2,85 miljard tot 3 miljard euro opgehaald. De mogelijke introductiekoers was naar beneden bijgesteld, want eerst werd nog uitgegaan van een bandbreedte van 18 tot 22 euro.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

ASR verwachtingen – De toekomst van ASR

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de ASR verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over ASR

De eerste wortels van ASR Nederland N.V. zijn terug te herleiden naar het jaar 1720. Sinds 1720 zijn de activiteiten van het huidige ASR steeds verder uitgebreid. Op dit moment is ASR Nederland N.V. verantwoordelijk voor de verzekeringen van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Belangrijke merken van ASR zijn o.a. Ditzo, ASR verzekeringen, Ardanta, De Amersfoortse en Europeesche Verzekeringen.

Tijdens de kredietcrisis kwam Fortis in grote problemen. Fortis werd daarom genationaliseerd en op 21 november 2008 maakte minister van financiën Wouter Bos de nieuwe naam van Fortis Verzekering Nederland N.V. bekend. De nieuwe naam werd ASR Nederland N.V. Sinds de nationalisatie van ASR is er veel veranderd, de verzekeraar heeft een conservatief beleid waardoor het renterisico volledig is afgedekt. Er is daarnaast ook flink gesneden in kosten en er is gekeken naar zwakke plekken zodat de verzekeraar beter kan functioneren.

De cijfers van ASR zien er goed uit, vooral de solvabiliteit van 285% valt op, dat is namelijk heel hoog. Er werd in 2015 een winst gemaakt van €381 miljoen. Bij de beursgang van Nationale Nederlanden en Delta Lloyd (vergelijkbare bedrijven) werden respectievelijk 11 keer en 7,5 keer de winst betaald. Met een mogelijke beurswaarde van 2,85 miljard tot 3 miljard euro zou ASR een waardering van ongeveer 8 keer de winst kunnen hebben. In totaal heeft de overheid ASR genationaliseerd voor €3,65 miljard. De overheid zal dus wel wat verlies leiden bij de beursgang van ASR.

ASR aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in ASR? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de ASR koers, de verwachtingen en toekomst van ASR en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in ASR aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in ASR aandelen. Als je ASR aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers ASR – Wat is de waarde van aandelen ASR?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van ASR kost. Het aandeel ASR is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is ASRNL.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een ASR aandeel te kopen.

ASR kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een ASR aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in ASR en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van ASR. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen ASR kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

ASR aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.