Altice aandelen

Altice werd in 2002 opgericht door de Frans-Israëlische miljardair Patrick Drahi. Eigenlijk dus nog een ontzettend jong bedrijf. Altice is een internationaal kabelconcern die is gevestigd in Luxemburg. Het bedrijf heeft inmiddels al ruim 37.000 werknemers in dienst. Altice biedt deze kabelaar zogeheten kabeldiensten en mobiele telefoniediensten aan zowel particulieren als bedrijven. De kabeldiensten die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld: breedband internet, betaaltelevisie en vaste telefonie. Vandaag de dag zijn dit diensten die onmisbaar zijn in ons leven.

Altice aandelen kopen

Nog steeds groeit Altice hard en daarom kan het handelen in Altice-aandelen interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Handelen in Altice-aandelen kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in de Altice-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Altice verwachtingen – De toekomst van Altice

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Altice verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wereldwijd actief

Altice is actief en bedient klanten in onder andere Frankrijk, Portugal, België, de Dominicaanse Republiek, de Franse Antillen, Luxemburg, Israël, Zwitserland en de VS. Enkele bekende namen die gekoppeld zijn aan Altice zijn: Portugal Telecom, Tricom, Cablevision, Suddenlink, Orange Dominicana, Green en MCS TV.

Financiële flexibiliteit

Het valt op dat deze onderneming geen activiteiten heeft in Nederland, maar toch in de AEX is genoteerd. Sinds 22 december 2014 is de kabelonderneming Altice genoteerd in de AEX-index. Altice nam toen de plek in van Ziggo, een andere kabelaar. In 2014 werd de onderneming de grootste stijger van de AEX genoemd, met maar liefst 121,7% winst! Meneer Drahi bouwde de laatste 20 jaar flink aan zijn imperium. Met de beursgang werd de financiële flexibiliteit versterkt en konden er meer overnames worden gedaan. De enorme groei van Altice is mede te danken aan de vele overnames. Altice is na een overname vaak goed in staat gebleken om kosten bij de aangekochte bedrijven flink te reduceren. Door veel overnames te doen en door services uit te breiden in verschillende regio’s, is Altice in staat geweest om goede rendementen te behalen.

Meerdere overnames

Om u een beeld te geven, sinds de oprichting in 2002 tot de beursintroductie wist Altice al 20 overnames te doen. Met een aandelenbelang van 70% in Suddenlink eind 2015, kon het bedrijf voor het eerst voet zetten op Amerikaanse bodem. Het gevolg was ruim 1,5 miljoen klanten in het mid-westen en zuiden van het land. Een jaar later kon Altice het bedrijf Cablevision overnemen voor een bedrag van ruim 17,5 miljard dollar. Nog eens 3 miljoen klanten in New Jersey en New York waren het gevolg.

De kansen van hoge rendementen zijn bij Altice ook zeker aanwezig door de harde aanpak op het gebied van overnames/aquisities. Met CEO Patrick Drahi bent u ook gegarandeerd van een gedegen en sterk management. Patrick Drahi heeft zichzelf bewezen en zal zich actief gaan inzetten om Altice tot het volgende niveau te tillen.

2016: Flinke sprongen

In datzelfde jaar wist Altice, onder leiding van CEO Michel Combes, een omzet te realiseren van 23,5 miljard dollar. Er werd een operationele winst genoteerd van bijna 9 miljard dollar. De netto schuld kwam in 2016 uit op 50,4 miljard dollar. Verderop vindt u een uitgebreide tabel met cijfers waarmee u een goede indruk krijgt van de resultaten van Altice.

De cijfers

Veel van de diensten van Altice worden gebundeld in een pakket en op die wijze geleverd aan afnemers. Een ruime 40% van de omzet wordt behaald uit de vaste diensten die aan consumenten worden geleverd. Een ruim aandeel van 25% wordt behaald uit de mobiele pakketten voor het particuliere gebruik. De rest van de omzet komt uit het conto van de bedrijfsbundels en de overige segmenten. Eén van de belangrijkste afzetmarkten van Altice is Frankrijk.

In de tabel hieronder is goed terug te zien dat Altice enorme sprongen heeft gemaakt. De omzet in 2015 bedroeg 14,6 miljoen euro, waar dit in 2016 al 20,8 miljoen euro was. We hebben het dan over een totale groei van ruim 42,5%. De explosieve groei is vooral bij de beleggers niet onopgemerkt gebleven. Investeerders die sinds de beursgang al aandelen hebben van Altice, kunnen op een erg mooi rendement terugkijken. In vergelijking met de concurrenten presteerde de Altice-aandelen de afgelopen jaren een stuk beter.

Altice201520162017201820192020
Omzet14 55020 75623 50022 88423 30623 411
Nettowinst-319-1 558-546345626854
Koers/winst verhouding-44,2-13,8-19-2219,47,82
Winst per aandeel ( € )-0,3-1,36-0,46-0,390,441,09
Dividend per aandeel ( € )0,060,04
Dividendrendement0,65%0,49%

Behoorlijke verliezen

Zoals echter ook goed te zien is, heeft de explosieve groei ook wat diepe sporen achtergelaten. Al vanaf de beursgang van 2014 worden er behoorlijke verliezen geleden. Door deze negatieve resultaten is het eigen vermogen negatief. Door een zwakke balans heeft Altice ook zeker onder vuur gelegen gedurende langere tijd. Het bedrijf wist begin 2016 veel schulden te herfinancieren. En zo kon de aflossingsdatum van het schuldpapier verder in de toekomst worden geschoven. Inmiddels is het vertrouwen in Altice-aandelen weer helemaal terug!

Mooie toekomst

Met een verwachte winst die verder zal toenemen voor het bedrijf, valt het aandeel van Altice zelfs weer onder de term ‘’investment grade’’. Verschillende analisten zien een mooie toekomst voor het bedrijf. Niet voor niets wordt er geadviseerd om de buy en hold strategie te hanteren. Het vasthouden van het Altice-aandeel lijkt een mooi rendement te gaan opleveren in de toekomst.

Altice-aandeel kopen of verkopen

Het kopen van een Altice-aandeel kan een slimme keuze zijn voor uw kapitaal. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro aan beleggeld te oefenen. Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. U kunt zo uw persoonlijke handelskwaliteit verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

 

Altice aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Altice? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Altice koers, de verwachtingen en toekomst van Altice en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Altice aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Altice aandelen. Als je Altice aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Altice – Wat is de waarde van aandelen Altice?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Altice kost. Het aandeel Altice is te vinden op de Altice, de afkorting op de beurs is Altice.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Altice aandeel te kopen.

Altice kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Altice aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Altice en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Altice . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Altice kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Altice aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.