Crash in 2017

Krijgen we te maken met een crash in 2017?Demo aanmaken

Een grote crash is uitgebleven in 2016. De Chinese economie, de Brexit en de verkiezing van Trump leidde wel tot zorgen en beursdips, maar ze waren niet zo groot dat er over een crash kon worden gesproken. Toch zijn er nog zat fundamentele factoren die voor een mogelijke grote crash in 2017 kunnen zorgen.

Gelukkig zijn er methodes om geld te verdienen in periodes waarin de markt daalt. Door short te gaan speculeert u op een daling van de markt. Maak hier een account aan en begin met handelen met €40.000,- demogeld. Zo kunt u lekker veel oefenen en ervaring opdoen. Het is al mogelijk om te beginnen met beleggen vanaf een bedrag van €100,- Er hoeft dus helemaal niet veel geld te worden geïnvesteerd om een echte belegger te worden!

Profiteer hier van een crash in 2017!

 

Wat kunnen we in 2017 verwachten?

2017 wordt een spannend jaar. Het presidentschap van Trump, stijgende rentes en verkiezingen in belangrijke Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland zullen de beurs drastisch kunnen beïnvloeden. We hopen in ieder geval dat u ook in 2017 weer mooie beurswinsten kunt realiseren. Bekijk ook onze beste aandelen voor 2017 en onze renteverwachting voor 2017.

 

President Trump

Op 8 november 2016 won Donald Trump de presidentsverkiezingen van Hillary Clinton. De beurs deed het in aanloop naar de verkiezingen erg slecht, maar toen Trump eenmaal werd verkozen viel de schade mee. Trump wil maarliefst $1.000 miljard uitgeven om de infrastructuur van de VS te verbeteren. Het is de bedoeling dat dit de economie gaat aanzwengelen.

Trump zei dat hij op dag één van zijn presidentschap een handelsoorlog met China gaat starten. Het is nog maar de vraag of Trump deze woorden ook gaat omzetten in daden. Eén ding is sowieso zeker, Trump zorgt voor spannende tijden!

 

Stijgende rentes

Preferente aandelenSinds de laatste grote crash in 2009 zijn de rentes steeds verder omlaag gegaan. Het beleid van de Centrale banken heeft ervoor gezorgd dat er miljarden naar de aandelenmarkten gingen. Obligaties werden minder aantrekkelijk, terwijl aandelen juist een betere rendement-/risico verhouding kregen.

Centrale banken kunnen de rentes niet oneindig kunstmatig zo laag houden. Fed-president Yanet Yellen heeft duidelijk gemaakt dat de rente in december omhoog zal gaan. Ook in 2017 zullen de rentes iets verder stijgen.

Stijgende rentes zijn slecht voor aandelenkoersen. Het zorgt ervoor dat lenen om te beleggen minder aantrekkelijk wordt. Bij hoge rentes zijn er ook meer mensen die voor sparen of obligaties kiezen i.p.v. aandelen.

 

Einde van de euro?

Er zijn in 2017 verkiezingen in o.a. Nederland, Frankrijk en Duitsland. In elk van deze landen zijn er partijen die tegen de euro zijn en vooral het nationalistische belang voorop willen stellen. Als deze partijen aan de macht komen, is het de vraag of de euro in zijn huidige vorm nog wel kan blijven voortbestaan.

De verschillen tussen Noord- en Zuid Europa worden steeds groter. Het noorden staat er goed voor, maar in het zuiden ziet alles er minder rooskleurig uit. Doordat er een gemeenschappelijke munt is, is het voor zwakke landen niet mogelijk om hun munt te devalueren. Zo kunnen ze hun problemen dus nooit echt eenvoudig oplossen. Het is de vraag hoelang deze verschillen nog kunnen worden genegeerd. De Brexit kan zomaar het begin van het einde zijn.

Het klappen van de euro zal desastreuze gevolgen hebben voor ons allemaal. Toch zijn er ook handelskansen die u met beide handen moet aangrijpen. Speculeren op het einde van de euro is mogelijk bij onze favoriete broker. Begin hier!

 

Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.