Leer hier alles over koersen!Koersen bekijken

De term koersen zal u vast niet onbekend zijn, maar wat zijn koersen nou eigenlijk en waar zijn ze op gebaseerd? In dit artikel nemen we de basis van koersen met u door.

Samenvattend kunnen we u alvast verklappen dat een koers een prijs is die op een beurs of markt tot stand komt en van moment tot moment kan variëren.

 

Koersen bekijken doet u hier!

 

Wat zijn koersen?

Als u bekend bent met varen of vliegen, zou u moeten weten dat koersen de richting aangeven waarin een vaartuig of vliegtuig zich beweegt. In de financiële wereld wordt ook met grote regelmaat gebruik gemaakt van de term koersen. In dit geval wordt er met koersen de prijs van een aandeel, valuta, obligatie of bijvoorbeeld grondstof bedoeld.

Aandelenkoersen fluctueren altijd. Nederlandse aandelenkoersen zijn daar geen uitzondering op. Wanneer een aandeel Philips €25,- waard is, staat de koers van het aandeel op €25,-. De koers van een beleggingsproduct (effect) kan van moment tot moment variëren. Deze variatie ontstaat door verschillen tussen vraag en aanbod van beleggers in het specifieke beleggingsproduct. De onderstaande video geeft weer hoe vraag en aanbod precies werken.

Koersrendement

De belangrijkste manier om winsten met beleggen te realiseren is het behalen van koersrendement/koerswinst. Als u belegt voor de lange termijn en een positie voor stijgen opent, is het de bedoeling om een aandeel zo laag mogelijk te kopen en zo hoog mogelijk te verkopen. Bij het short gaan op de beurs is het de bedoeling om een beleggingsproduct juist zo hoog mogelijk te verkopen en zo laag mogelijk terug te kopen. Analyseer het beleggingsproduct zo goed mogelijk, zodat u er zeker van bent dat u de juiste beslissing maakt. Naast koersrendement is het ook mogelijk om winsten te realiseren door te profiteren van het dividend dat ondernemingen uitkeren. Dit is een erg interessante manier om uw koersrendement aan te vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *