Zelf aandelen kopen of kiezen voor vermogensbeheer?

Beste aandelen apps

Loop je al een tijdje met het idee om te gaan beleggen in aandelen, dan kan dit tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Met slechts een paar minuten heb je een account aangemaakt en kun je bijvoorbeeld je eerste aandelen van Tesla, Apple of Microsoft halen. Klinkt natuurlijk allemaal ontzettend leuk, maar heb je hier eigenlijk wel de tijd en ook kennis voor? De wereld van beleggen is namelijk spijkerhard en er is geen plek voor mensen die niet weten wat ze doen. Het is daarom verstandig om eerst te investeren in kennis en daarna pas te investeren in aandelen. Toch kan het verstandiger zijn om het volledig uit handen te geven aan een vermogensbeheerder, die vaak in ruil voor een klein percentage zorgt dat jouw geld op de juiste manier wordt belegd. Hoe dit precies werkt en welke keuze het beste voor jou is, vertellen we je nu.

Zelf beleggen in aandelen

Kies je ervoor om zelf te gaan beleggen in aandelen, dan heb je de keuze dit te doen in losse aandelen, zoals we eerder ook hebben genoemd of kiezen voor een ETF. Als we kijken naar beleggen in een ETF, dan houdt dit niets meer in dan dat je belegd in een mandje met aandelen, die je dan vervolgens niet individueel hoeft te kopen. Dit heeft als voordeel dat je relatief weinig kunt beginnen, maar zorgt er ook voor dat je niet echt hoeft na te denken. Kijken we naar de S&P 500, dan zien we dat het gemiddelde rendement over de afgelopen 30 jaar zo’n 8 procent per jaar is geweest. Uiteraard zijn er zowel uitschieters omhoog als omlaag.

Vermogen laten beleggen

Naast zelf aandelen kopen, kun je er ook voor kiezen om je vermogen te laten beheren. Zo kun je beleggen bij Van Lanschot en heb je als voordeel dat ze tientallen jaren aan kennis en ervaring hebben, die jij dan dus niet meer hoeft op te doen. Belangrijk is wel dat je weet dat je ook hier de nodige risico’s loopt, omdat ook een vermogensbeheerder zoals Van Lanschot de markt niet kan timen. Wat ze wel kunnen, is op basis van kennis en expertise een beleggingsportefeuille samenstellen die volledig aansluit op jouw wensen en waarmee de kans op een positief rendement het grootst is.

Voor welke optie kies je?

Wil je verzekerd zijn van de beste adviezen en heb je te weinig tijd om jezelf volledig te verdiepen in deze materie, dan is het aan te raden om te kiezen voor een vermogensbeheerder. Je betaalt hier misschien dan wel een paar euro voor per maand, maar zorgt er wel voor dat je deze uren kunt spenderen aan wat anders. Welke keuze je uiteindelijk ook maakt, het is en blijft je eigen keuze. Wel is het fijn te weten dat je bij een vermogensbeheerder zelf geen aan- en verkopen hoeft te doen, terwijl dit bij reguliere aandelenhandel wel het geval is. Wanneer je zelf geen omkijken wilt hebben naar je vermogen en gebruik wilt maken van de kennis en expertise van ervaren beleggers, dan is het aan te raden je beleggingen te laten beheren.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

Apps (tiktok)

mei 8, 2024

Op TikTok is het vergaren van likes een cruciale factor voor het succes van contentmakers. Het verkrijgen van meer likes is niet alleen een