Zalando aandelen

Zalando is een Duitse webshop voor kleding, schoenen en mode-accessoires. Zalando is opgericht in 2008 en heeft zich sindsdien goed ontwikkeld. Zalando is nu actief in: Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Spanje, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Polen.

De beursgang van Zalando vond op 1 oktober 2014 plaats. De beursgang zorgde ervoor dat er meer kapitaal werd opgehaald en op deze manier kon er verder worden geïnnoveerd en uitgebreid. Op dit moment heeft Zalando te maken met een lange netto winst en het wordt een uitdaging om de winstgevendheid te vergroten.

Zalando aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Zalando verwachtingen – De toekomst van Zalando

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Zalando verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Zalando

Zalando is ooit van start gegaan met de verkoop van online schoenen. Het grote succes van het bedrijf ontstond, op het moment dat het besloot gratis verzendingen en gratis retouren aan te gaan bieden. Dit heeft er onder andere toe geleid dat Zalando ook kleding is gaan verkopen. De uitbreiding naar onder andere Nederland is niet onopgemerkt gebleven, met name vanwege de schreeuwerige manier van presenteren. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Zalando een belangrijke speler binnen de online verkopen is geworden, die nu verder uit wil breiden en bijvoorbeeld het online pashokje wil introduceren.

Zalando wil binnen Europa verder groeien en haar positie op die manier versterken. Hier zijn flinke investeringen voor nodig, die men wil financieren met een beursgang. Ook de plannen voor het digitale pashokje vragen om een enorme investering. Zalando hoopt op die manier de volgende stap binnen het online winkelen te kunnen zetten, die er onder andere voor moet zorgen dat het aantal retouren flink af zal gaan nemen.

Zalando maakt een enorme omzet, maar de winst is aan de andere kant beperkt. Dat heeft vooral te maken met het aantal retouren, iets waar het digitale pashokje verandering in aan moet gaan brengen. Op het moment dat consumenten hun kleding online kunnen passen heeft Zalando de mogelijkheid om de verhouding tussen de winst en de omzet te verbeteren. Dit komt dan ook de koers van het aandeel weer ten goede. Wat dat betreft zorgde de beursgang voor een kapitaalinjectie die het bedrijf de mogelijkheid gaf om 150 nieuwe programmeurs aan te stellen en samen te werken aan een van de grootste innovaties binnen het online bestellen van kleding en schoenen.

Cijfers Zalando

Zalando verkoopt zijn producten in 15 verschillende Europese landen. De omzet bedroeg in 2014 €2,21 miljard, hierbij werd een winst geboekt van 47,1 miljoen. Ongeveer de helft van de omzet komt uit de verkoop van schoenen. De voornaamste reden dat de winst op lage niveaus ligt is dat gratis verzenden en hoge advertentiekosten voor een flinke kostenpost zorgen. Ook komen retouren nog vaak voor en dit heeft ook geen positieve invloed op de cijfers van Zalando. De meeste omzet behaalt Zalando in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Inmiddels zijn er 13,7 miljoen klanten die de producten van Zalando met enige regelmaat bestellen.

Zalando aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Zalando? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Zalando koers, de verwachtingen en toekomst van Zalando en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Zalando aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Zalando aandelen. Als je Zalando aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Zalando – Wat is de waarde van aandelen Zalando?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Zalando kost. Het aandeel Zalando is te vinden op de ETR, de afkorting op de beurs is ZAL.


 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Zalando aandeel te kopen.

Zalando kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Zalando aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Zalando en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Zalando. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Zalando kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zalando aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.