Welke dividend aandelen zijn populair?

Een aandeel kopen gaat niet zomaar. Wanneer je een aandeel koopt, ga je eerst moeten kijken hoe het bedrijf de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd. Je gaat kijken hoeveel winsten ze hebben kunnen maken en hoeveel verlies ze hebben geleden. Je gaat onderzoeken of ze schulden hebben en kijken hoe hoog het is. Je gaat kijken of de diensten en producten die ze leveren populairder worden of niet. Dit alles moet je op een rij zetten voordat je de stap maakt om een aandeel te kopen. Niemand wilt een aandeel kopen van een bedrijf dat failliet raakt. Niemand wilt ook zomaar zijn geld kwijt raken.

Wanneer je alles op een rij hebt gezet, kun je pas nagaan welke aandelen het beste zijn. Wanneer je een aandeel koopt van een bedrijf wilt dat zeggen dat je een mede-eigenaar bent van dat bedrijf. Wanneer zo een bedrijf winsten kan maken van de producten en diensten die ze leveren, krijg jij als aandeelhouder ook een deel van de winsten uitgekeerd. Dit noemt men dividend aandeel. Hoe meer winsten zo een bedrijf maakt, hoe hoger het dividend aandeel wordt. Het is daarom handig om eerst op onderzoek uit te gaan welke bedrijven de beste dividend aandelen heeft.

In Nederland zijn er op dit moment een aantal bedrijven met de beste en populaire dividend aandelen. Enkele bedrijven in Nederland die de beste dividend aandelen hebben zijn ABN Amro, vastgoed bedrijven zoals Unibail-Rodamco-Westfield, de bekende verzekeraar Aegon, de ING bank, het grote wereldwijde uitzendbureau Randstad en nog heel veel bekende bedrijven. Als je een aandeel koopt bij een van deze bedrijven, ben je zeker dat je een hoge dividend aandeel zal ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.