Welke crypto kun je staken en welke zijn het beste?

In de cryptocurrency wereld kun je op diverse manieren handelen in crypto. Sommige mensen kopen het bij een exchange of een ander crypto handelaar. Tegenwoordig kun je ook crypto staken. We willen u op weg helpen door u toe te lichten wat crypto staken precies inhoudt en hoe dat in zijn werking gaat. 

Wat is staken?

Crypto staken is het vasthouden van cryptomunten, waarbij je een beloning daarvoor in ruil krijgt. De beloning kun je zien als een rente. Hoe langer je crypto vasthoudt, hoe meer rente je zult ontvangen. Het is een manier om passief inkomen te genereren. Om te staken heb je geen speciale apparatuur nodig. Hoewel crypto staken veel voordelen met zich meebrengt zijn er echter ook nadelen aan verbonden. Als de waarde van de munt stijgt zal je een grote omvang aan winst ontvangen. Daalt de waarde van de crypto dan zal je ook minder winst ontvangen.  

Welke munten kun je staken?

Helaas kun je niet alle soorten cryptocurrency vasthouden. Er zijn veel verschillende exchanges die jou in de gelegenheid stelt om cryptocurrency te staken. Enkele hiervan zijn Bitvavo, Binance, BlockFi, Crypto.com en Coinbase. Het is van belang dat de blockchain gebruik maakt van de proof-of-stake protocol. Voor het staken van cryptocurrency zijn er voorwaarden aan verbonden. In het algemeen moet elk wallet 24/7 online staan als het niet om cold staken gaat of een exchange. De wallet moet als ondersteuning gelden voor staken. De munten moeten in de meeste gevallen enkele dagen vaststaan voordat je een beloning zult ontvangen. Het aantal munten dat je kunt staken is minimaal.  

De cryptocurrency die gestaked kunnen worden zijn onder andere tezos met een rentepercentage van circa 7 procent. Komodo met ongeveer 5 procent, QTUM 4%, Decred 9%, ICON 19%, ZCoin 14%, PIVX 9%, Ethereum en als laatst Cardano. Dit zijn slechts enkele populaire munten die gestaked kunnen worden. Voor meer informatie over staken klik op stakingcrypto.nl

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

Apps (tiktok)

mei 8, 2024

Op TikTok is het vergaren van likes een cruciale factor voor het succes van contentmakers. Het verkrijgen van meer likes is niet alleen een